סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי

ה-Lenovo Tab Plus הוא טאבלט חדש של Lenovo המיועד לשוק הבינוני המתהדר בשמונה רמקולי Hi-Fi של JBL המבטיחים צלילים חזקים ונקיים וטכנולוגיית Dolby Atmos המדמה צליל היקפי. הטאבלט מגיע עם המעבד Helio G99 עם שמונה ליבות של חברת MediaTek הסינית ,זכרון ראם 8GB מסוג LPDDR4X , המסך הוא מסוג LCD בגודל 11.5 אינטץ ברזולוציית 2K ופאנל IPS עם קצב רענון אדפטיבי עד 90Hz.

הטאבלט, מצויד בזוג מצלמות , הראשונה מצלמה ראשית (אחורית) עם מייצב תמונה אופטי השניה , מצלמה קדמית. שתיהן מגיעות עם חיישן בגדול 8 מגה-פיקסל. ה-Tab Plus נראה ומרגיש פרימיום, בעל מראה נקי וסולידי ונוח לעבודה בעיקר כשהוא עומד לרוחב עם הסטנד הנשלף . ועם סוללה של 8600 מיליאמפר שמוסיפה למשקלו קצת מעל הממוצע לטאבלטים בגדולו – 675 גרם.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

Lenovo Tab Plus – עיצוב ונוחות שימוש

ה-Tab Plus כמו יתר הטאבלטים של לנובו צוברים לאחרונה מוניטין בזכות איכות הבנייה והעיצוב הדק והמודרני שלהם המשלבים פלסטיק מתכת ואלומיניום, הגורמים להם להיראות ולהרגיש פרימיום.

מצאתי כי הטאבלט פחות נוח לשימוש ביד אחת לאחיזה כשהוא לאורכו, כאשר החזקתי בחלקו "הדק" (עובי 0.7 ס"מ), הרגשתי שהמשקל נוטה יותר לכיוון המגרעת (עובי 1.3 ס"מ) שבחלקה מוטמעים זוג הרמקולים הממוקמים בצדדים באמצע גב הטאבלט ממוקם הסטנד המתכוונן ל175 מעלות וסוללת ה8600 מיליאמפר המוסיפים למשקלו.

מבחינת לחצנים פיזיים ויציאות , מצאנו כאן חיבור לאוזניות 3.5 מ"מ המזכיר נשכחות וכניסה לכרטיס הרחבת זיכרון מסוג MicroSD עד 1 טרה בייט, יציאת TYPE-C בגרסאת 2.0 המיועדת לטעינה ולהעברת נתונים. ואיך לא, לחצני השליטה על עווצמת השמע ולחצן כיבוי/הדלקה הממוקמים בקצה הימני של המכשיר.

הטאבלט בעל גב אלומיניום הנוטה במקצת לסימני טביעות אצבע, אך הן אינן מורגשות יתר על המידה, אלא אם הטאבלט מכוון לתאורה ישירה עליו. יכולת פיזור החום בטאבלט נמצאה יעילה למדי , בשימוש יום יומי כמו גלישה בדפדפן, שמע וצפיה בסרטים ומשחקים קלים לא הרגשתי התחממות יתר משמעותית.

למרות זאת כמו רוב הטאבלטים בקטגוריה שלו הוא מגיע בלי תקן עמידות למים או אבק.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ממשק משתמש

הטאבלט מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסא 14 עם ממשק ZUI 16 מבית לנובו המציע מבחינת תמיכה עוד שנתיים קדימה עם עדכוני אבטחה ותוכנה , עם הבטחה מצד לנובו לתמיכה עד גרסא 16 של אנדרואיד. הממשק מציע מראה די נקי עם כמה פיצ'רים של לנובו מה שהופך את הממשק לידידותי למשתמש.

כמות ה-bloatware די נמוכה , ללא פרסומות כמו שנוטים לשלב יצרנים סיניים מסויימים , מה שתורם לחווית משתמש נקייה המזכירה את גרסת ה"סטוק" של אנדרואיד.

כשמחליקים שמאלה במסך הבית מגיעים לממשק "מרכז בידור" , בו ניתן לצרוך תוכן מאפליקציות וידיאו, מוזיקה ומשחקים המותקנות בטאבלט המאחד אותם במקום נוח אחד , פיצ'ר זה ניתן לביטול במסך ההגדרות.

ישנה תמיכה גם במסך מפוצל ומצב חלון צף המסייעות לפרודטיביות בעבודה על הטאבלט המאפשר למספר אפליקציות לפעול בו-זמנית , מצב "תמונה בתוך תמונה" נתמך באפליקציות מסוימות המאפשר למשתמשים לצפות בתכני וידיאו במקביל לעבודה על יישומים אחרים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

טאבלט עם 8 רמקולים – קצת על הסאונד

גולת הכותרת של ה-tab plus, הוא הסאונד שעליו "מנצחים על התזמורת" שמונת הרמקולים מבית JBL , המורכבים מארבעה טוויטרים וארבעה וופרים המונעים על ידי טכנולוגיית Dolby Atmos המספקים חוויה של סאונד סוחף שללא ספק
משאירים אבק למתחרים כולל אייפדים מסוימים מה שמקנה לטאבלט את אחת מחוויות הסאונד הטובות ביותר הזמינות בקטגוריית הטאבלטים.

הצליל שמפיקים הרמקולים נשמע נקי, קריספי, מפורט וכזה שממלא את החדר, הצליל נשמע נקי גם כשהגברתי את הווליום למקסימום. פרופיל הסאונד המגיע כברירת מחדל מספק גווני צליל מאוזנים היטב, הבס חזק וכבד ונשמע נקי בתדרים הגבוהים והבינוניים עם זאת, בעוצמת הקול המקסימלית הבס גימגם מעט בתדרים אלו.

הרמקולים מגיעים לעוצמות שמע שלא היו מביישות ואף עולות על חלק מרמקולי בלוטוס ניידים ברמת הmid-range, הטאבלט יכול גם לשמש כרמקול בלוטוס כשהוא מקשור לסמארטפון שלנו, בנוסף יש לו חיבור 3.5mm לחיבור אוזניות בצורה חוטית.

מבחינת תכונות האודיו הטאבלט מספק סאונד ברזולוציה גבוהה ב-24 ביט מהרמקולים  ו-96 קילו הרץ דרך האוזניות, מציע צלילי סביבה או מוסיקה מרגיעה העוזרת לריכוז בזמן לימוד או העבודה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

איך הצילום? קצת על המצלמות

ניתן למצוא כאן זוג מצלמות ברזולוציית 8 מגה פיקסל , קידמית ואחורית ,הצילום מתבצע דרך אפליקציית צילום ייעודית בעלת ממשק פשוט וקל לשימוש שתיהן מסוגלות לצלם וידיאו ברזולוציה של  1920×1080 ב30 פריימים לשנייה , הן כוללות זום דיגיטלי,מצב  HDR  , ומצב פנורמה שלא תמיד מציג תוצאות טובות. המצלמה האחורית מצוידת בפוקוס אוטומטי המספקת ביצועים טובים אך רק בתנאים מוארים היטב.

הצבעים בתמונות נראים מעולה אך לוקים בחסר בחדות ובפרטים , במיוחד בתאורה נמוכה , המצלמה הקדמית מתאימה לשיחות וידאו אך מתקשה בטווח הדינמי ,בפרטים ובחדות .

ניתן לומר שהטאבלט לא מצטיין במיוחד בתחום הצילום , אלא יותר מתאים לצילום לצרכים בסיסייים כמו צילום מהיר שיחות ועידה , צילום מסמכים וכו' ,מערך הצילום של הטאבלט לגמרי לא גולת הכותרת שלו כשלנובו מתמקדת כאן בעיקר על איכות השמע ואיכות התצוגה של המכשיר לכן אין לצפות לקבל כאן צילום ברמה גבוהה כאשר הוא משרת בעיקר לפונקציונליות בסיסית ולא לקבלת תמונות באיכות גבוהה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ביצועים וסוללה

ה-tab plus, מציע חיי סוללה מרשימים וביצועים הולמים עובר המשימות היום-יומית שלנו , הטאלבט מגיע עם סוללה בנפח 8,600 מילי אמפר אשר מספקת קרוב ליומיים של שימוש רצוף עבור גלישה בדפדפן, אפליקציות של רשתות חברתיות וצפייה בתכני סטרימינג ועד 10 שעות עבור צפייה רציפה בתכני וידיאו . בשימוש קל הסוללה יכולה להחזיק מספר ימים.

הסוללה תומכת בטעינה מהירה עד 45W. הטאבלט יכול להגיע ל-80% טעינה בשעה כשהוא מחובר למטען עם הספק של עד 45W. בבדיקה שערכתי, במצב של סוללה ריקה עד 68% לקח לטאבלט להטען 37 דקות.

בבדיקה נוספת שביצעתי, צפיתי בסרט שלא בסטרימינג באורך של חצי שעה בבהירות מקסימלית , לאחר חצי שעה אחוז הסוללה ירד מ- 86% ל-81% נתון מרשים לכשעצמו בהתחשב בגודל המסך ברזולוציית 2K עם בהירות גבוהה.

מבחינת ביצועים הטאלבט מגיע עם מעבד MediaTek Helio G99, משודך ל-8GB זיכרון ראם, המספקים חוויה מספקת עבור המשימות היום-יומיות שלנו כמו גלישה בדפדפן , מיילים , וריבוי משימות קל.

למרות זאת , המעבר בין אפליקציה לאפליקציה לא תמיד התבצע בצורה חלקה , נראה שהמעבד מכוון יותר לחיסכון במשאבים מאשר לביצועים ואלו לא מספיקים עבור עבודה בריבוי משימות אינטנסיבי.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

גיימינג בטאבלט

בתחום הגיימינג הטאבלט מציע ביצועי משחק בינוניים , הפחות מתאימים לגיימרים תחרותיים אלא יותר לגיימרים "מזדמנים", עם הרצה של משחקים קלים עד בינוניים בהגדרות גבוהות. אך למרות זאת ניתן להריץ משחקים כבדים בהגדרות בינוניות ולהגיע לאזור ה-30FPS.

בדקתי איך המעבד מתפקד במשחקים כבדים לדוגמא, במשחק Need for Speed Mobile הצלחתי להריץ את המשחק בהגדרות בינוניות בסביבות ה-32 פריימים לשנייה, במשחק Delta Force Mobile גם בהגדרות בינוניות הגעתי לאיזור ה-28 פרימיים לשנייה.

ביצעתי מבחן ביצועים באמצעות אפלקיציית 3DMARK והרצה של מבחן Wild Life הבוחן את ביצועי כרטיס המסך ובנוסף שני מבחני ביצועים מרחבי הרשת בתוכנת Antutu ו-PC MARK עם התוצאות הבאות :

AnTuTu: 406,9772

PC Mark: 11,674

3D Mark: 1,252

השורה התחתונה

ניתן לומר שה-TAB PLUS יחד עם המעבד Helio G99 ובשילוב סוללה חזקה בנפח 8600 מילי אמפר, מציע שימוש ממושך עבור רוב השימושים הבסיסיים שלנו איתו כגון ניגון מדיה וניהול מסמכים. מבחינת ביצועים , הוא פחות מצטיין למטרות גיימניג או ריבוי משימות כבדות אך הוא בחירה מומלצת עבור משתמשים המעדיפים חיי סוללה ארוכים על פני ביצועים גבוהים. השילוב בין הסאונד המעולה , חיי הסוללה המצויינים והעיצוב הלא מתחכם הופכים אותו לבחירה האולטימטיבית בשוק ה-mid-range של הטאבלטים. ניתן לרכוש אותו ברשתות המחשוב הגדולות וברחבי הרשת במחיר של 1,429 ש"ח.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

ביקונקט חונכת את שנת 2025 עם 6 מותגים חדשים בתחומי הסאונד, הטיפוח, אבטחה ביתית ואופנה טכנולוגית

ביקונקט טכנולוגיות, המתמחה בייבוא, שיווק והפצה של מוצרים מעולמות הטכנולוגיה והאביזרים מרחיבה את ליין המותגים אותם תשווק בישראל ותשיק השנה 6 מותגים חדשים. בתחום הסאונד מצטרף

לכתבה המלאה »

כתבות נוספות

ביקונקט חונכת את שנת 2025 עם 6 מותגים חדשים בתחומי הסאונד, הטיפוח, אבטחה ביתית ואופנה טכנולוגית
ביקונקט חונכת את שנת 2025 עם 6 מותגים חדשים בתחומי הסאונד, הטיפוח, אבטחה ביתית ואופנה טכנולוגית
סקירה : Lenovo Select Wireless Modern Combo – מקלדת ועכבר בסט אחד
סקירה : Lenovo Select Wireless Modern Combo – מקלדת ועכבר בסט אחד
המעבד לניידים Panther Lake של אינטל מתקרב בצעדי ענק
המעבד לניידים Panther Lake של אינטל מתקרב בצעדי ענק
סקירה : Ultimate Ears Everboom – סאונד ב-360 מעלות
סקירה : Ultimate Ears Everboom – סאונד ב-360 מעלות
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.