סקירה: Ecovacs Deebot X8 Pro Omni – הגיע הזמן לוותר על הסמרטוט

במהלך השנים האחרונות יצאו לא מעט דגמים שונים של רובוטים שואבים שוטפים לשוק המודרני, באופן שמקשה להצביע על הרובוט השואב שוטף הטוב ביותר כיום. עם זאת, חברת Ecovacs הצליחה לתפוס את תשומת הלב שלי ושל רבים נוספים עם הדגם החדש – Ecovacs Deebot X8 Pro Omni, דגם שמגיע עם שורה רחבה של פיצ'רים שונים ויכולות ניקוי מפתיעות במיוחד. לא מדובר על עוד שואב שוטף רובוטי שנועד "לסייע במעט" בין ניקיונות – אלא על מכשיר עוצמתי שלוקח על עצמו את מטלת התחזוקה היומיומית של הבית באופן עצמאי (כמעט לחלוטין). נכון, המחיר לא זול בכלל – 5,299 ש"ח באתר של רונלייט (היבואן הרשמי בישראל), אבל אם אתם מאותם אנשים שנרתעים כל פעם מחדש שעולה הצורך לבצע מטלות ניקיון במרחב הביתי, ואתם עדיין מעוניינים בבית נקי במינימום מאמץ, יתכן שמדובר על השקעה טובה עבורכם.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

פיצ'רים שמציבים סטנדרט חדש

בדומה לדגם הקודם, גם הדגם החדש של חברת Ecovacs יודע לבצע שאיבה ושטיפה במקביל, מה שחוסך לא מעט זמן במהלך הניקיון. ניתן לשלוט ב-Deebot X8 Pro Omni באמצעות אפליקציית Ecovacs Home (הזמינה ל-Android ול-iOS), באמצעות פקודות קוליות דרך אלקסה או העוזר של גוגל, או לחילופין באמצעות העוזרת הקולית המובנית – Yiko. למעשה, העוזרת הקולית המובנית בדגם החדש משלבת בתוכה טכנולוגיית בינה מלאכותית שמזכירה את השימוש בצ'אטבוטים שכולנו כבר מכירים, מה שהופך את השימוש ב-Yiko לנוח במיוחד, אבל אם אתם שואלים אותי? כמו שהוא נוח, ככה הוא מיותר ואישית, לא מצאתי את עצמי מבצע שימוש בפונקציה הזו כלל וכלל.

בסיום כל פעולת ניקוי, השואב הרובוטי חוזר באופן עצמאי לתחנת העגינה, בה הוא מתחיל לרוקן את מיכל האבק. לאחר מכן, תחנת העגינה מבצעת שטיפה וייבוש של הרולר. תהליך השטיפה מתבצע בעזרת מים המחוממים לטמפרטורה של בין 40 ל-75 מעלות צלזיוס מתוך המיכל של המים הנקיים, והייבוש מתבצע בעזרת אוויר חם שמגיע עד לטמפרטורה של 63 מעלות.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בין ניקוי הסלון לניקוי חדר השינה, ניתן לנצל את המצלמה הקדמית המובנית של השואב בשביל להציץ על המתרחש בבית – לצורך בדיקה של הניקיון, או שסתם בשביל להציק לכלב שלכם. את השואב ניתן אף לשלוח לניקוי או לסיור באחד מחדרי הבית בלחיצת כפתור, או לשלוט עליו באופן ידני באמצעות חצים ייעודיים שנמצאים באפליקציה ובמידה ושאלתם את עצמכם אז כן, יש מיקרופון מובנה, כך שתוכלו לבקש מאחד מבני הבית להכין לכם קפה דרך השואב רגע לפני שהגעתם הביתה.

בדומה למרבית המתחרים בשוק, ל-Deebot X8 Pro Omni יש מברשת צד, בעוד כי בשונה ממרבית המתחרים, בדגם אף ניתן למצוא פד שטיפה נשלף שמסייע לרולר יחד עם מברשת הצד להגיע לקצוות בעייתיים לניקוי יסודי יותר. כמו כן, הדגם החדש של Ecovacs מסוגל לטפס על מכשולים עד לגובה של 2 סנטימטר, מה שמפחית את הסיכון להיתקע על ידי פריטים קטנים או על ידי שינויי בגובה הרצפה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

אחד מהנתונים היותר מרשימים של ה-8X באים לידי ביטוי בעוצמת השאיבה של עד 18,000Pa, עוצמה שתתקבל בעיקר במצבי השאיבה הקיצוניים יותר, ובמילים אחרות – ברמה הטכנית, מדובר על אחד השואבים העוצמתיים ביותר שניתן לרכוש בשוק המודרני של היום.

והשוס הגדול אתם שואלים? קוראים לו "Ozmo Roller". למעשה, במקום להשתמש בשני פדים מסתובבים כמו במגוון דגמים שונים בענף, חברת Ecovacs החליטה ללכת על פתרון קצת אחר ולפתח מערכת שטיפה ייחודית בדמות רולר ניקוי (שממש מזכיר רולר של צביעת קירות), המספק שטיפה אחידה בלחץ של 4,000Pa. לטענת החברה, הרולר מסתובב במהירות של 200 סיבובים לדקה, ואף מנקה את עצמו במקביל במהלך הניקיון באמצעות להב שמסיר את המים המלוכלכים. על כן, בעודו הרולר מסתובב ומנקה את הרצפה, 16 פיות התזה ייעודיות מזינות את הרולר במים נקיים באופן קבוע, כך שהוא לא גורר לכלוך ממקום למקום ותמיד מבצע שטיפה עם מים נקיים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

עיצוב מודרני מרשים

ה-Deebot X8 Pro Omni מגיע בקופסא לא קטנה, אבל תהליך ההתקנה פשוט ומהיר במיוחד. לאחר יישום מדריך ההפעלה הפשוט, תוכלו להתחיל את מלאכת השטיפה תוך פחות מרבע שעה מהרגע שפתחתם את הקופסא. על כן, למרות שהיא איננה קומפקטית בכלל, תחנת העגינה מתלווה אל מראה יוקרתית ומרשים, בעוד שהיא כוללת שני מיכלי מים, מסילה לשואב ומספר רכיבים פנימיים נוספים שהופכים אותה לכלי עוצמתי במיוחד. מתחת למיכלי המים ישנה נורת לד שמהבהבת בצבע לבן במהלך השימוש, או לחילופין בצבע אדום במצבים של תקלה. במידה והשואב נכנס למצב שינה או שנותק מהחשמל, הנורה פשוט תפסיק לעבוד.

מתחת לנורת החיווי תוכלו למצוא תא פנימי שמכיל את שקית האבק ומיכל ייעודי עבור חומר הניקוי. אל התא הפנימי הנסתר ניתן לגשת בקלות באמצעות פתיחה של המכסה התחתון בחלק הקדמי של תחנת העגינה. כאמור, השואב מגיע עם שקית אבק אחת וללא חומר ניקוי בערכה, כך שיהיה עליכם להתחמש בהתאם. מתחת לתא הנסתר ניתן להבחין בתא השואב הרובוטי, בו ישנם מגעי טעינה הממוקמים בחלק האחורי ובתחתית – חלק ייעודי לשטיפה עצמית של הרולר. את החלק הייעודי ניתן לשלוף החוצה על מנת לבצע ניקוי ידני אחת לכמה זמן במסגרת מטלות התחזוקה השונות. כמו כן, בחלק הקדמי ביותר של תחנת העגינה ישנה רמפה שמתחברת ומתנתקת בקלות, בעוד שבחלק האחורי תוכלו לראות את שקע החיבור, פתח אוורור ומתג הפעלה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ממבט חטוף על השואב עצמו ניתן להבחין בעיצוב העגול הסטנדרטי שניתן לפגוש בכל שואב רובוטי אחר, אך אחד מהיתרונות הבולטים של הדגם החדש של חברת Ecovacs טמון בגובה שלו – 3.9 אינץ' בלבד, מה שמעניק לו את האפשרות להיכנס מתחת ליותר רהיטים במרחב. בנוסף, בשונה מהרבה מתחרים אחרים בשוק, ל-Deebot X8 Pro Omni אין כיפת לייזר שבולטת החוצה, מה שמסייע לו להישאר נמוך ולהימנע מבליטות מיותרות שעשויות להקשות על מלאכת הניקיון.

על כן, המכסה שמסתיר את מיכל האבק מונח על גבי השואב בצורה דיי רופפת, ללא מנגנון נעילה תואם וחבל. הדבר אמנם לא גורם לבעיות כאלו ואחרות בזמן הניקיון, אך כאשר מרימים את השואב לידיים, ישנה התחושה שהמכסה היה צריך להיות מחוזק בצורה טובה ועמידה יותר. לא מדובר על חיסרון משמעותי בכלל, אך אפשר לומר בצורה חד משמעית שמדובר על בחירה עיצובית מעט מוזרה שלא באמת תואמת לרמה הכללית של המוצר. כמו כן, לצד מיכל האבק ניתן למצוא נורית חיווי של חיבור ל-WiFi, קוד QR לביצוע ההתקנה הראשונית, ומתג ראשי.

בחלק העליון ישנו כפתור שליטה תלת-תכליתי, הממוקם בתוך חיתוך ייעודי במכסה, כך שהוא גלוי ונגיש גם כאשר הכיסוי מכסה את השואב. בלחיצה אחת על הכפתור התלת-תכליתי ניתן להתחיל או לעצור את פעולת הניקוי, לחיצה ממושכת של 3 שניות תבטל את המשימה הנוכחית ותשלח את השואב לתחנת העגינה, ולחיצה כפולה תאפשר שחרור של רולר השטיפה לצורך תחזוקה ידנית אחת לתקופה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בחלק התחתון של השואב, נמצא האוזמו רולר והמברשת עליהם דיברתי קודם. בקדמת החלק התחתון נמצא גלגל קטן ורב-כיווני, שמאפשר לשואב לנוע ולתמרן בחופשיות לכל כיוון, לצד גלגלי ההנעה הראשיים אשר ממוקמים משני צידי השואב, אשר כוללים מנגנון הרמה אוטומטי שמאפשר לשואב להתמודד עם שינויי גובה ומכשולים שונים, בעוד שלאורך ההיקף התחתון של השואב פזורים חיישני מניעת נפילה, שמוודאים שהשואב לא יידרדר ממדרגות או משטחים מוגבהים.

חלון קטנטן בחזית השואב אף מאפשר להביט בחיישנים השונים של ה-X8. השואב מבצע שימוש בטכנולוגיית LiDAR לביצוע מיפוי חכם של הסביבה ובמצלמת עומק תלת מימדית מסוג AIVI למטרת ניווט וזיהוי מכשולים בזמן אמת. חיישני הקצה של השואב מותקנים לאורך צדדיו ומאפשרים לו לנוע בדיוק מירבי גם בקרבה לקירות, רהיטים ומכשולים שונים בדרך.

בגב השואב, ניתן להבחין במיכל ייעודי לאיסוף של מי השטיפה המלוכלכים, שמופרד לחלוטין ממאגר המים עם חומר הניקוי בו השואב מבצע שימוש. על כן, למעט ההתקנה הראשונית לא תמצאו את עצמכם מתעסקים עם המיכל הזה, מהסיבה הפשוטה שתחנת העגינה מטפלת ברוב פעולות התחזוקה באופן עצמאי גם כאן.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

אפליקציית Ecovacs Home

הדבר הראשון שנדרשתי לעשות כאשר פתחתי את האפליקציה היה לבצע מיפוי של הבית, וכאן יש לי כמה דברים להגיד : תחילה, מהירות המיפוי דיי הרשימה אותי שכן, הרובוט הצליח לבצע מיפוי של דירת 4 חדרים בקצת יותר מ-20 דקות. עם זאת, לא ניתן להתעלם מן העובדה כי קיימת פשרה מסוימת בכל הנוגע לדיוק המיפוי. למעשה, המפה שיצר השואב אכן שיקפה בצורה מדויקת את גבולות הדירה, אך חלוקת החדרים והאזורים הפנימיים בכל חדר דרשו לא מעט תיקונים. על מנת לדייק את המפה, ניתן לבצע פעולות מגוונות כמו פיצול גבולות, הוספת אובייקטים כדוגמת שטיחים, חלקים מוגבהים במרחב, אזורים אסורים ועוד. לי באופן אישי, תהליך הדיוק לקח כמה דקות בודדות ובמידה ואתם לא מהאנשים שנוטים לעבור דירה לעיתים תכופות, זכרו שמדובר על פעולה שתצטרכו לבצע פעם אחת לכל היותר, כך שחוסר הדיוק הראשוני של השואב לא הפריע לי כלל.

כמו כן, בתום המיפוי הראשוני השואב לא הצליח לסרוק 2 שטיחים שנמצאים בסלון אבל עדיין החלטתי לתת לו צ'אנס ושלחתי אותו לפעולת הניקוי הראשונה בתקווה שיצליח לאתר את השטיחים תוך כדי תנועה, ולהפתעתי הוא אכן הצליח לעמוד במשימה, ואפילו לא השאיר טיפה של מים על אף אחד מהשטיחים. ראוי לציין כי מנגנון הרמת המגב פעל גם הוא בצורה מצוינת ומנע מגע עם המשטחים הלא נכונים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

לאחר מספר סבבי ניקוי, השואב התחיל ללמוד את מבנה הבית וביצע התאמה אוטומטית לסדר העבודה – קודם כל מתחיל בשאיבת השטיחים שנמצאים בסלון, משם הוא חוזר לתחנה להרטבת המגב טרם המעבר לרצפה קשיחה ומשם הוא מתקדם לשאר אזורי הבית.

באמצעות גרירת המסך כלפי מעלה מהחלק התחתון של מסך הבית באפליקציה, תוכלו לפתוח תפריט מגוון של אפשרויות התאמה אישית לניקיון. כאן ניתן לבחור בין שלושה מצבים מרכזיים: שאיבה בלבד, שטיפה מיד לאחר השאיבה או לחילופין שאיבה ושטיפה בתום תהליך השאיבה. בנוסף, תוכלו לשלוט בתפריט גם בעוצמת השאיבה (שקט, רגיל, חזק ומקסימלי), לקבוע את כמות המים למגב בין (נמדד ביחידות מידה של בין 1 ל-50) כאשר ברירת המחדל עומדת על 30. בנוסף, ניתן גם לבחור את מהירות הניקיון (רגיל, עמוק, יעיל) ולהחליט האם לבצע מעבר אחד או שניים במרחב.

בלחיצה על האייקון המשושה בחלק העליון בפינה הימנית של המסך, ייפתח תפריט ההגדרות המלא בו תוכלו לצפות בהיסטוריית מחזורי הניקוי, לבדוק את הסטטוס של רכיבים שונים כמו מברשת השאיבה והרולר, ולהיכנס להגדרות מתקדמות שמאפשרות בין היתר הפעלה אוטומטית של שאיבה בעוצמה חזקה יותר על גבי שטיחים, לקבוע שהשטיפה תבוא רק לאחר שפעולת השאיבה תסתיים במלואה וכיוצא בכך. ישנו תפריט נוסף שנקרא "Lab Features", שהוא מאפשר לבצע שימוש במגוון פונקציות שונות שנמצאות עדיין בהרצה כמו זיהוי של כתמים באמצעות בינה מלאכותית ועוד.

משמאל לאייקון המשושה תוכלו למצוא אייקון נוסף בצורת מצלמה, שיכניס אתכם ישירות למצלמת הרובוט בשידור חי וכפי שציינתי קודם לכן, ניתן לשלוט בו מרחוק, לשלוח אותו לסיור ברחבי הבית ולהשתמש במיקרופון. ניתן אף לשלוט ידנית בתחנת העגינה, כך שתוכלו להגדיר לה מתי לבצע ריקון של מיכל האבק או כל פעולה אחרת על פי הצורך, אם כי כל אחת מהפעולות הללו כבר מתבצעת באופן אוטומטי בסיום כל סשן ניקיון.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ביצועים בשטח

כל הדברים שציינתי עד כה אכן מרשימים ומעידים על כך שמדובר על מוצר פרימיום שככל הנראה הולך להישאר בפסגת הענף אל מול שאר המתחרים לתקופה מסוימת, אבל הרגע שבו הדברים באמת מתחילים להרשים זה הרגע שאתם נכנסים הביתה לאחר הניקוי הראשון של הרובוט. למעשה, כאשר הפעלתי את האומני על מצב ניקוי רגיל (אפילו לא בעוצמה הגבוהה ביותר) הוא הצליח לנקות את הבית בצורה כמעט מושלמת. בסשנים הראשונים דאגתי לצפות מקרוב על מסלול הניקוי של השואב, ואחד הדברים היותר מרשימים היה שהוא חוזר על עקבותיו בדיוק באזורים שבהם האוזמו רולר עלול לפספס, על מנת לוודא שהרצפה כולה מקבלת שטיפה יסודית.

דבר נוסף שהפתיע אותי אפילו יותר היה היכולת של השואב לכסות שטח כל כך גדול בדירה מבלי לחזור כל כמה רגעים לתחנת העגינה, הודות לפיצ'רים והטכנולוגיות השונות שציינתי קודם לכן. במילים אחרות – הרולר מקבל מים נקיים באופן שוטף לאורך כל הסשן, הוא מסתובב ללא הפסקה ודואג לנקות את עצמו במקביל לפעולת השטיפה והתוצאה? רצפה מבריקה לחלוטין.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ומה לגבי הסוללה אתם שואלים? ובכן, גם כאן חברת Ecovacs שיחקו אותה. ה-X8 Pro Omni מצויד בסוללת 6,400 מיליאמפר, ולמרות עוצמת השאיבה הגבוהה הוא מצליח לשמור על רמת ניצול אנרגיה מרשימה גם לאחר פעולת ניקוי אינטנסיבית המשלבת שאיבה ושטיפה.

לאחר סשן של שעה בו השואב ביצע חצי שעה של שאיבה וחצי שעה נוספת של שטיפה, השואב נשאר עם 60% סוללה – נתון לא טריוויאלי כלל בהתחשב בעוצמת השאיבה ובכמות העבודה שביצע. על כן, לאחר כל סשן, השואב חוזר אוטומטית לתחנת העגינה ומתחיל להיטען מחדש, כך שחיי הסוללה של המוצר לא יטרידו אתכם אף לא לרגע.

זמינות ומחיר

את הרובוט שואב שוטף – Ecovacs Deebot X8 Pro Omni , ניתן להשיג ברשתות הסחר הגדולות דוגמת KSP ובאג, באתר היבואן הרשמי רונלייט ובחנויות ברחבי האינטרנט. תג המחיר הרשמי עומד על 5,299 ש"ח כאשר נצפו מחירים זולים יותר במבצעים שונים. כל האמור נכון לכתיבת שורות אלו.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

השורה התחתונה

ה-X8 Pro OMNI הוא רובוט מצוין שמציב רף גבוה במיוחד ומשתייך ללא כל עוררין לשורה הראשונה של שואבי האבק הרובוטיים בעידן המודרני. מדובר על דגם שמשפר כמעט כל היבט אפשרי בהשוואה לדור הקודם – החל מרולר השטיפה המחודש, דרך תא נפרד לחומר הניקוי המאפשר שימוש במינון מדויק יותר, עד לטכנולוגיית שליפה של הרולר ומברשת הצד ומגוון רחב של יכולות מרשימות נוספות. מעבר לאמור, הרובוט החדש של חברת Ecovacs מגיע עם חיי סוללה ארוכים, מערכת מדויקת להתחמקות ממכשולים ולא מעט אפשרויות של התאמה אישית שמאפשרות למשתמש לבצע שליטה מדויקת על אופי עבודת הניקיון.

והכי חשוב? הוא עושה את עבודתו, והוא עושה אותה מצוין – הוא מנקה ביעילות, מבצע תחזוקה באופן עצמאי ואני יכול להמשיך עם רשימה עד תאילנד אבל אם נסכם בכמה מילים? אם אתם מחפשים רובוט שואב שוטף זוהי אופציה ראויה מאוד.

מה אהבתי?

– יכולות ניווט מצוינות

– אפליקציה נוחה

– חיי סוללה

– ניקיון יסודי

מה פחות?

– מחיר גבוה

– ריקון רועש בתחנת העגינה

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

סקירה: Ecovacs Deebot X8 Pro Omni – הגיע הזמן לוותר על הסמרטוט
סקירה: Ecovacs Deebot X8 Pro Omni – הגיע הזמן לוותר על הסמרטוט
סמארטפון הגיימינג הכי דק בעולם? נוביה חושפת את RedMagic 10 Air
סמארטפון הגיימינג הכי דק בעולם? נוביה חושפת את RedMagic 10 Air
המקרן הכי מפתיע של השנה? סקירה מלאה על Epson EF-22
המקרן הכי מפתיע של השנה? סקירה מלאה על Epson EF-22
הדור הבא של נינטנדו: Switch 2 מגיע רשמית ביוני עם חידושים מסקרנים
הדור הבא של נינטנדו: Switch 2 מגיע רשמית ביוני עם חידושים מסקרנים
מאוורר נייד בעוצמה של סופת טורנדו – בדקנו את JISULIFE Ultra 1 והוא הפתיע בגדול
מאוורר נייד בעוצמה של סופת טורנדו – בדקנו את JISULIFE Ultra 1 והוא הפתיע בגדול
Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Snapdragon – יחי המלך החדש
Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Snapdragon – יחי המלך החדש
Voye Global רוכשת את Simtex ומחזקת את אחיזתה בשוק הגלובלי של חבילות eSIM
Voye Global רוכשת את Simtex ומחזקת את אחיזתה בשוק הגלובלי של חבילות eSIM
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.