חברת TR או כפי שחברי קורא לה ט.ר. – משווקת מוצרי אודיו וווידאו ממשרדיה בדרום תל-אביב. לאחרונה, לאחר מפגש עם אנשי החברה, קיבלנו לצורך סקירה מספר מוצרים ייחודיים, כשאחד מהם הוא הרמקול Audio Pro ADDON C10 MKII של חברת אודיו פרו, שהוקמה בשוודיה בשנת 1978. מדינות סקנדינביה ידועות במוצרי אודיו מתקדמים עם דגש רב על עיצוב, ואודיו פרו מצטיינת בסדרות מלאות של רמקולים במגוון רחב.
תיאור כללי של הרמקול
ה-C10 כפי שאקרא לו בהמשך הסקירה הוא רמקול קופסתי, שמזכיר קופסת נעליים בריאה. בקדמת הרמקול הלבן גריל בד מיוחד אפור מולבש על מסגרת פלסטיק שנצמדת לרמקול בעזרת מגנטים חזקים. במרכז הגריל נמצא הלוגו של החברה שניתן לפרק אותו. כשמסירים את הגריל המיוחד, מתגלים שלושה רמקולים, שני טוויטרים שנותנים תמונת סטריאו ובמרכז וופר MID ובס. בסדרת הרמקולים C נוכל גם למצוא את הרמקולים הניידים C5 וגם את C3.
מאחורי הרמקול נמצא פאנל שחור כהה הכולל ברגים רבים, מה שמעיד על אופציית פירוק הרמקול לצורך תיקון. הפאנל מחולק לוגית לשלושה חלקים. משמאל- פתח בצורת קונוס ליציאת סאונד אחורי, במרכז – הדפסים של שם החברה, ועוד פרטים טכניים שונים כמו שם הרמקול, מספר סידורי, מק"ט וכו. מימין – נמצא למטה מימין חיבור חשמל 220 וולט עם כבל שמסופק באריזת הרמקול, כניסת USB-A שכתוב עליה service, ולמעלה מימין – שלושה חיבורי RCA – לכניסות LINE ימין -R ושמאל – L, וכן חיבור לסאב וופר. כמוכן נמצא שם גם כפתור RESET לרמקול.
בתחתית הרמקול מקדימה נמצא שתי גומיות מיוחדות שנועדו לייצב אותו עם הגבהה קדמית קלה, ומאחור שני כפתורים קטנים שחורים, שכנראה מסתירים ברגים לפירוק. בקדמת החלק העליון של הרמקול נמצא פאנל כסוף ובו 12 כפתורים קטנים, ואחד גדול עם סימני פלוס + ומינוס – ששולט על עוצמת הסאונד שמזרים אליו את הסאונד.
הפאנל העליון - Top Panel
בחלקו העליון של הרמקול נוכל לראות את הפאנל העליון, בו נשלוט על רוב הפעילות שלנו עם הרמקול. הדלקה וכיבוי, צימוד הרמקול למקור אודיו כמו טלפון סלולרי, שליטה על עוצמת הסאונד שבפועל מזיזה את הווליום של הסלולר או מקור האודיו, פריסטים – PRESETS של חיבור ה- WIFI, קביעת מקור האודיו ועוד.
מתחת לכפתור הווליום העגול ניתן לראות שלוש נוריות. בתמונה כאן למטה ניתן לראות נורית אחת במרכז דלוקה, זוהי נוריך LED של מערכת ה-BT בתקשורת עם הטלפון הסלולרי. הנורית משמאל מציינת תקשורת WIFI, והנורית מימין מציינת כניסת LINE, אם חיברנו את הרמקול באופציית חיבור זאת (החיבור נמצא מאחור).
האפליקציה
כדי לשלוט ברמקול, עלינו להוריד את האפליקציה Audio Pro ולהתקין בסלולרי. הרמקול והסלולר חייבים להיות על אותה רשת WIFI, לרמקול יש גם אופציה להיות רשת WIFI עצמאית. בשלב הבא מחפשים בעזרת האפליקציה את הרמקול הספציפי מתוך רשימה ארוכה שמופיעה לפנינו. יש לדייק בבחירת הרמקול, לדוגמה ל- C10 יש שתי גרסאות, אנחנו קיבלנו את MKII לסקירה. לאחר שהגדרנו את הרמקול, אפשר לתת לו שם חדש לצורך זיהוי. הרמקולים המודרניים כדוגמת C10 שעובדים על BT וכן WIFI מיועדים לשמש כיחידה בתוך מערכת שנקראת MULTI-ROOM בה רמקולים רבים פזורים בבית, ואנחנו שולטים על כולם דרך אפליקציה. בשנה שעברה לקראת פסח טסנו כל המשפחה לארה"ב, והשתמשנו רבות בשירותי אייר באנדבי, ובבתים רבים נתקלנו במערכות כאלו, במיוחד של חברת סונוס. ובית אחד בלוס אנג'לס הגדיל לעשות והתקין ארון שרתים לצורך ניהול כל מערכות האלקטרוניקה בבית.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בתמונה הבאה משמאל לימין, לאחר שבחרנו ברמקול הנכון נוכל להגדיר שמיעה רק של ערוץ ימין או שמאל או שניהם, לקבוע עוצמה, ודרך גלגל השיניים להחליף את שם הרמקול, לשנות BASS וגם TREBLE, לתכנת שעון מעורר, ועוד. בדף INFO נוכל לראות את כתובת ה-IP של הרמקול, גירסת קושחה, לראות שפת שימוש, ואף לעשות חזרה להגדרות יצרן (FACTORY RESET).

בתמונה למעלה משמאל למטה נוכל לראות באמצע DEVICES שנותן לנו רשימה של כל הרמקולים המוגדרים באפליקציה בטלפון . מימין נוכל לראות SETTINGS שנותן לנו רשימה גדולה של שירותי סטרימינג שעובדים עם הרמקול הזה. ומשמאל – BROWSE שם נוכל לגשת ישירות לאפליקציות כמו של TITAL, SPOTIFY, deezer ועוד, ולהגדיר אותם עם שם משתמש וסיסמא. מן הפאנל העליון נוכל גם לקבוע שישה אתרי הזרמת מוסיקה ותכנים. פשוט בוחרים אתר כמו ספוטיפי, בוחרים שיר, ולוחצים ארוכות על הסיפרה 1 בפאנל העליון, וכך נקבע את ה- preset הראשון. לאחר שקבענו אותו, הוא ידלק בטבעת אור LED סביב הכפתור. שימו לב גם שנורת ה- WIFI נדלקה, שזה אומר שהתקשורת עם הרמקול עובדת עם רשת ה- WiFi.
מפרטכני
מבחן שמיעה ותפעול - סיכום
לקראת סיום הסקירה לקחתי את הרמקול למבחן תפעול ושמיעה והוא לא אכזב. דבר ראשון הגדרתי דרך האפליקציה רמקול נוסף מיצרנית שוודית איכותית בסגנון מולטי רום. דבר נוסף שהגדרתי היה תמונת סטריאו כדי להתרשם מרמת ההפרדה של ערוצי ה- L R. מסתבר שהגדרת שני רמקולים בשתי אפליקציות שונות אך דומות היתה שקופה למשתמש, דהיינו לא מסובך להגדיר מספר רמקולים מייצרניות אחרות. המזל הגדול היה שאיכות הרמקול השני ממש לא נפלה מזו של ה- C10, ושניהם נשמעו מצויין. דבר נוסף היה להגדיר את ניתוב הסאונד לשמאל וימין שזה נעשה דרך האפליקציה. ואמנם בהאזנה לשירים בהם מהנדסי הקול ניתבו אלמנטים בשיר לפי שמאל ימין, הדבר בה לידי ביטוי הייטב בשני הרמקולים. ה- C10 התגלה בבחינה כרמקול עוצמתי ומשובח עם בסים עמוקים ותדרי MID וגבוהים עשירים ומדוייקים.
באתר שלה בחו"ל, אודיו פרו מציינת שה- C10 MKII נמכר בשלושה צבעים, שחור – לבן – אפור. ובישראל הוא נקרא Audio Pro ADDON C10 MKII. באתר הישראלי מציינת היבואנית שקיימים שני צבעים נוספים לרמקול, חול וירוק מרווה במהדורה מיוחדת. את הגרסה הקודמת של ה-C10 אמנם לא הכרתי, אולם סדרות הרמקולים האלו בקונפיגורציית C כוללת גם את ה- C5 וגם את ה- C3, לחלקם יש ידית נשיאה, שעוזרת מאוד לקחת אותם ממקום למקום. ה-C10 המקורי כלל ידית נשיאה, ובגלל משקלו הרב ידית נשיאה עוזרת מאוד. בגרסה החדשה C10 MKII הידית הוסרה, וחבל. נקודה חשובה נוספת היא אספקת החשמל לרמקול. בעוד ה- C5 וגם ה- C3 הם ממש ניידים וניתן להטעין אותם, ה- C10 דורש חיבור קבוע לחשמל 220 וולט.
את הרמקול Pro Audio ADDON C10 MKII נוכל לרכוש באתר החברה במחיר של 1690.00 ש"ח (המחיר הזה כבר כולל מע"מ) או אצל המשווקים המורשים אותם נוכל למצוא בדף הרמקול באתר החברה.