סמסונג כמדי שנה באזור חודש אוגוסט מציגה את מכשירי הנוט של החברה, השנה (2021), סמסונג השיקו את מכשיר ה-Galaxy Z Fold3. סמארטפון מתקפל, עם שיפורים משמעותיים לעומת הדור הקודם של המתקפל משנה שעברה ה-Galaxy Z Fold2, השיפורים המשמעותיים גרמו כנראה לסמסונג לשווק את המכשיר המתקפל כמכשיר הדגל ואני מקווה שלא, לזנוח את מכשירי הנוט. השיפורים מהדגם הקודם כוללים בין היתר : מבנה גוף משופר, משקל משופר, תמיכה בעט S-Pen ועוד. לקחתי את הסמארטפון לבדיקה והתוצאות לפניכם.
מה בקופסה
- סמארטפון Galaxy Z Fold3
- כבל טעינה Type-C ל-Type-C
- חולץ כרטיס סים
- ניירת
עיצוב, חיבורים וכפתורי שליטה
הסמארטפון המתקפל Z -Fold3, מגיע באריזה עם הכיתוב של האות Z בענק, על רקע שני חצאים בצבעים שונים אפור ושחור. העיצוב מרמז לנו על תכולת הקופסה ועל הסמארטפון המתקפל שמסתתר בתוכה, בתוך הקופסה נמצא את המכשיר עצמו, ניירת וכבל טעינה מסוג Type-C ופה זה נגמר, סמסונג ממשיכה עם הטרנד של הוצאת המטען מהערכה וחבל.
כשפותחים את הקופסה, נגלה לפנינו הסמארטפון המתקפל במלוא הדרו כשהוא במצב פתוח וכמו שחשבתי הוא פשוט יפה ומשדר פרימיום לכל עבר, כראוי למכשיר דגל של חברה מובילה. מה שבלט לעין שלי כשהסתכלתי על הסמארטפון, זה הפס באמצע התצוגה המתקפלת לאורך המכשיר, אם מסתכלים היטב ניתן לראות גם את מצלמת הסלפי הקדמית שבנויה מתחת לתצוגה.
כשמקפלים את הסמארטפון נראה את התצוגה הראשית המאורכת ומצלמת הסלפי למעלה. מאחורה נמצא את מערך הצילום של ה-הפולד 3. בחלק התחתון נמצא את חיבור המטען מסוג Type-C ואת הרמקול התחתון, בחלק העליון נמצא את הרמקול העליון, בצד ימין נמצא את כפתורי שליטת עוצמת הקול, כפתור הכיבוי עם חיישן טביעות האצבע ואת מגירת הסים הכפול. בצד שמאל נמצא את מנגנון הקיפול שמוסתר באמצעות פס אלומיניום שחור עם הכיתוב Samsung לכל אורכו.
הסמארטפון שהופך למיני טאבלט – קצת על המסכים ומידע טכני
סמסונג ציידה את המתקפל החדש שלה עם שילדה מחוזקת העשויה מסגסוגת אלמוניום חזקה במיוחד – סמסונג קוראת לו Armor Aluminum, החיזוק נועד לאפשר עמידות גבוהה יותר לקיפול המכשיר מהדור הקודם. הסמארטפון בעל 2 מסכים האחד חיצוני ארוך וצר, המסך השני ארוך ורחב במיוחד ומקנה לו מראה של מיני טאבלט.
המסך החיצוני – זהו המסך המשני של הסמארטפון, בגודל 6.2 אינטש, עשוי מזכוכית Gorilla Glass Victus, מגיע עם פאנל Amoled 2X וקצב רענון מסך של 120Hz. השימוש במסך החיצוני נח במיוחד כשיוצאים מהבית ורוצים לקבל ולהוציא שיחות או לעבוד עם הודעות ווצאפ כשהסמארטפון במצב מקופל. המסך צר וארוך וקצת מוזר לעבוד איתו בשימוש שוטף, אם כי לפעמים כשאין אפשרות או חשק לפתוח אותו אפשר לעבוד עם המסך החיצוני וזה לא כזה נורא.
המסך הפנימי -זהו המסך הראשי שהופך את הסמארטפון למיני טאבלט, הוא בגודל 7.6 אינטש, עשוי מזכוכית Gorilla Glass Victus, מגיע עם פאנל Amoled 2X וקצב רענון של 120Hz. כשפותחים את הסמארטפון נגלה לפנינו המסך הראשי והגדול במיוחד, המסך בעל ציר במרכזו המאפשר לקפל אותו. למסך ציפוי פלסטיק שמגן על המסך מפני שבר בעת הקיפול ולכן, אנו נראה במרכז המסך לכל אורכו מעין פס שכאילו מחלק את המסך לשניים, את הפס נראה היטב על רקע כהה לדוגמא : כשהמכשיר כבוי.
ברקע בהיר הפס כמעט ולא מורגש ואם לא הייתי יודע שהוא שם לא הייתי מבחין בו כלל.
במסך הראשי ביליתי את רוב עיסוקיי עם המכשיר, מסדרות וסרטים בסטרימינג ועד משחקים, אישית מאוד נהניתי לעבוד איתו. המסך מגיב היטב ומהר (בכל זאת קצב רענון של 120Hz) בהירות המסך מעולה שיכולה להגיע עד 1200 ניטס בשיא, שזה בהיר מאוד וגם באור שמש ישירה רואים הכל, לא כל האפליקציות תומכות בגודל המסך הלא שיגרתי הזה, אבל עם הזמן יותר ויותר אפלקציות מתחילות לתמוך בו. לדוגמא : אינסטגרם לא מוצגת על מסך מלא וכך גם פייסבוק. לעומת זאת יוטיוב והדפדפן המובנה כן תומכים ומוצגים בצורה מושלמת על כל המסך.
ישנה אפשרות לעבוד עם שתי אפליקיציות שונות ולחלק את המסך לשניים. כאשר כל אפליקציה מוצגת במסך אחר, בנוסף, ניתן לעבוד עם המסך בדפדפן המאפשר ריבוי לשוניות כמו במחשב, פשוט להחליק לשונית אחת לצד המסך ולעבוד על שתי אתרים בו זמנית. אהבתי מאוד את הפיצ'ר הזה וממש נח לראות ככה כמה אתרים במקביל.
בשונה מהדגמים הקודמים של הסמארטפון המתקפל, הדגם הנוכחי מגיע עם הגנה מפני מים בתקן IPX8 ועם תמיכה ב-S-PEN מיוחד שסמסונג פיתחו בעבור המתקפל החדש.
מתחת למכסה המנוע
ה-Galaxy Z Fold 3 מצוייד במעבד סנאפדרגון 888, בעל 8 ליבות ומיוצר בתהליך ה-5 ננו מטר, כרטיס גרפי אדרנו 660, זכרון של 12GB ומגיע בנפחי אחסון של 256GB או 512GB.
הסוללה – הסמארטפון המתקפל מגיע עם סוללה בנפח של 4400mAh מסוג ליון פולימר, עם אפשרות לטעעינה מהירה של 25W ,טעינה אלחוטית של 11W וטעינה אלחוטית של מכשירים אחרים דרכו (טעינה הפוכה) בהספק של 4.5W.
נפח הסוללה די חלש, בייחוד אם מעלים את בהירות המסך וצופים במדיה בשירותי הסטרימינג השונים. סמסונג טוענת שזמן הסוללה אמור להספיק בין 12 ל-18 שעות עבודה ותלוי בתוכן שנצרוך, בפועל יצא לי להטעין את הסמארטפון לפחות פעמיים ביום במספר מקרים, בייחוד אחרי צפיה בסדרות וסרטים. בעבודה שיגרתית ללא צפיה בסרטים הצלחתי לשרוד איתו גם יום שלם ללא טעינה.
מערך המצלמות
ה-Galaxy Z Fold3 מצוייד במערך מצלמות בכל מקום, ממצלמת הסלפי במסך החציוני, מצלמת הסלפי במסך הפנימי ומערך המצלמות בגב המכשיר.
מצלמת הסלפי במסך החיצוני – זוהי מצלמה בעלת 10 מגה פיקסל, עדשה רחבה בגודל 26 מ"מ ומפתח צמצם בגודל f/2.2. איכות התמונות שיוצאות ממצלמה זאת הן סבירות ולא יותר מזה.
מצלמת הסלפי במסך הפנימי – זוהי מצלמה בעלת 5 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם בגודל של f/1.8. סמסונג שילבו את המצלמה מתחת למסך על מנת שלא תסתיר את התוכן המוצג על המסך. הביצוע של הטכנולוגיה החדשנית הזו סביר, וברקעים בהירים יותר המצלמה פחות מורגשת על המסך, אם כי עדיין רואים אותה. איכות המצלמה גרועה ביותר ולא מומלצת לשימוש. סמסונג ניסו לבצע מהלך יפה ולהסתיר את המצלמה אך עדיין נדרשת עבודה רצינית מצד מעבדות החברה בעניין.
מערך המצלמות המשולש בגב המכשיר – שלושת המצלמות בעלות רזולוציה של 12 מגה פיקסל כל אחת, ומגיעות עם עדשה ראשית רחבה בגודל 26 מ"מ עם מייצב תמונה אופטי, מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם של f/1.8 . עדשת טלפוטו בגודל 52 מ"מ, מייצב תמונה אופטי, זום אופטי X2 ומפתח צמצם f/2.4. עדשה אולטרה רחבה בגודל 12 מ"מ עם רוחב שדה של 123 מעלות ומפתח צמצם f/2.2. בנוסף למערך המצלמות נמצא גם את לד הפלאש כחלק מהמערך.
התוצאות שמתקבלות ממערך המצלמות, טובות למדי גם בצילומי לילה וגם בתאורת יום. מערך הצילום פה טוב וראוי, אבל כבר ראיתי מצלמות יותר איכותיות במכשירי סמארטפון של סמסונג ושל חברות אחרות.
זמינות ומחירים
ה-Galaxy Z Fold3 נמכר ברשתות הגדולות ברחבי הארץ, במחיר של 6000 ש"ח לדגם עם 256GB ו-6500 ש"ח לדגם עם 512GB אחסון.
השורה התחתונה
המתקפל החדש מבית סמסונג ה-Galaxy Z Fold3, הצליח לחדש לי ולרענן לי כל מה שחשבתי שכבר ראיתי וחוויתי במכשירי סמארטפון, סמסונג בהחלט הצליחו להוציא מכשיר מתקפל בשל דיו כדי להכריז עליו כמכשיר דגל, הדגם הראשון והשני לא נחלו הצלחה ואין ספק שהדגם החדש בהחלט שווה רכישה.
אמנם הוא לא מתאים לכל אחד, ותג המחיר הגבוה שלו ירתיעו הרבה מהצרכנים, אבל מי שיכול להרשות לעצמו יקבל את פסגת הטכנולוגיה שכסף יכול לקנות. יש פה גם חסרונות לא קטנים שיש לקחת בחשבון כגון : עובי המכשיר והמשקל הלא קל בכלל (271 גרם), גם מערך מצלמות לא מהטובים בשוק, וסוללה חלשה אבל עדיין תוכלו לקחת איתכם בכיס מיני טאבלט לשעות רבות של הנאה.
אהבתי
- חדשנות ופסגת הטכנולוגיה
- מסך ראשי גדול
- מעבד סנאפדרגון 888 עוצמתי
- פאנל AMOLED X2 חווית צפיה מעולה בסדרות וסרטים
- איכות בניה
פחות אהבתי
- יקר מאוד
- כבד משקל
- מערך צילום פחות איכותי בייחוד מצלמת הסלפי מתחת למסך