סקירה : OnePlus 13 – סמארטפון דגל שלא מתפשר על המחיר

וואן פלוס הוא לא הטלפון הפופולרי ביותר שכולם מכירים, אך הדגם החדש של החברה מוכיח לכולנו כי מדובר על טלפון שלא נופל מהמתחרים הגדולים ביותר שלו, במחיר אטרקטיבי יותר. במהלך החודש האחרון יצא לי לשחק לא מעט עם ה-OnePlus 13 החדש, ואני יכול להגיד שמדובר על טלפון עוצמתי וייחודי, שמגיע עם מגוון עשיר של פיצ'רים, מצלמה איכותית ועיצוב מודרני מרשים.

בתור אפליסט מושבע, הופתעתי מהיכולת שלי להתרגל לטלפון הזה ותאמינו או לא, תוך פחות מיום לא הרגשתי שאני משתמש בטלפון חדש. אחד מהיתרונות של הוואן פלוס 13 הוא שהחברה לא רדפה אחרי טרנד הבינה המלאכותית כמו שאר המתחרים שכן, בדגם החדש של וואן פלוס לא תמצאו ערימת פיצ'רים מבוססים בינה מלאכותית שהם חסרי תועלת, וניכר כי החברה שמה דגש על איכות ומחיר. למעשה, הבעיות היחידות שהיו לי עם המכשיר סובבות סביב מספר פונקציות שונות ואפילו איכות המצלמה במידה מסוימת, אבל כמכלול אני יכול להגיד שאני אכן מופתע מהביצועים של וואן פלוס השנה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ביצועים, ביצועים, ביצועים

ה-OnePlus 13 הוא טלפון מהיר במיוחד, הודות למעבד Qualcomm Snapdragon 8 Elite אליי הגיע הדגם המצוייד, ב-16 ג'יגה ראם ו-512GB אחסון מהיר. קיים דגם עם 12 ג'יגה ראם ו-256GB אחסון מהיר. אולם, ראוי לציין שגם הדגם השני יכול לספק ביצועים ברמה גבוהה יותר, באמצעות הרחבת ה-RAM במכשיר. למעשה, עם 16 ג'יגה ראם מובנים בתוכו, יכולתי להנות מביצועים של 28 ג'יגה ראם, פיצ'ר שתוכלו למצוא גם בדגם השני.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

כאשר יש מספיק שטח אחסון פנוי במכשיר שלכם, תוכלו להשתמש בחלק ממנו על מנת להרחיב את זיכרון הראם במכשיר, אם תבחרו ללכת על זה, שטח האחסון הפנוי במכשיר יקטן בהתאם, אך תזכו לבוסט רציני ברמת הביצועים. עבור מרבית המשתמשים, הביצועים העוצמתיים של המכשיר יבואו לידי ביטוי בעיקר בשימושי גיימינג או לחילופין במהלך השימוש בסמארטפון למטרת ריבוי משימות. אני לדוגמא מהאנשים שנוטים להשאיר עשרות חלונות פתוחים ברקע בטלפון, והמעבר ביניהם בוואן פלוס 13 הוא חלק לחלוטין.

ואם כבר בגיימינג עסקינן, דגם ה-OnePlus 13 מצויד במערכת קירור מתקדמת המבוססת על תא אידוי כפול מסוג Cryo-Velocity, מה שמונע התחממות של המכשיר במהלך סשן גיימינג, גם אם מדובר על סשן ארוך במיוחד.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מערכת הפעלה בשילוב בינה מלאכותית

הוואן פלוס החדש עובד על מערכת הפעלה בשם "Oxygen OS 15", שהיא למעשה גרסה ייחודית של אנדרואיד 15 שפותחה בהתאמה אישית על ידי החברה. המערכת עובדת בדומה למרבית גרסאות האנדרואיד בשוק ומציעה חווית שימוש מהירה להפליא. למערכת מספר חסרונות כמו תיאורי טקסט שמופיעים בסינית בלבד, אך במקביל חשוב לציין שהמערכת מאפשרת קסטומיזציה ברמה גבוהה עבור משתמשים שאוהבים להתנסות ולשנות את מערכת ההפעלה בהתאם לצרכים שלהם.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בוואן פלוס החדש אף ניתן לפגוש במספר כלים המבוססים בינה מלאכותית שהיו חסרים בצורה ניכרת בדגמים הישנים. תוכלו לפגוש במגוון פיצ'רים של גוגל במכשיר כדוגמת העוזר הקולי Gemini, טכנולוגיה המאפשרת להקיף אובייקטים בעיגול על מנת לבצע חיפוש של האובייקט ברשת לצד כלי כתיבה ייחודיים בתוך Gmail ואפליקציית המסרונים. בנוסף, אפליקציית התמונות של וואן פלוס התחמשה גם היא במספר טכנולוגיות בינה מלאכותית, המאפשרות בין היתר עריכה של התמונות, מחיקה של צללים, הסרת אובייקטים ועוד. ניתן לגשת לחלק מהכלים מתוך הסרגל הצדדי שיש במכשיר, בו תוכלו למצוא כלי AI שמקריא לכם טקסט, כלי המבצע סיכומים ועוד מגוון רחב של אפשרויות הניתנות להתאמה אישית כמו גישה למעגן הקבצים והקבצים האחרונים, כלים כמו הקלטה וצילום מסך, גישה לאפליקציות לבחירתכם ועוד.

למרבה הצער, חברת וואן פלוס תספק 4 שנים של עדכוני תוכנה במקביל ל-6 שנים של תחזוקת אבטחה בלבד, שיגמרו בתחילת חודש ינואר בשנת 2031. מדובר על תקופה יחסית קצרה בהשוואה למתחרים המספקים שבע שנים של תמיכה מלאה כדוגמת אפל, סמסונג וגוגל.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מצלמה בסטנדרט מקצועי

איכות הצילום בטלפון החדש של וואן פלוס השתפרה במספר גורמים שונים הודות למעבד החדש, שינוי במבנה הזום במצלמה, ושיפורים מבית Hasselblad, אשר ניחנים בעיקר בצילום של פורטרטים. בהשוואה לדגם הקודם של החברה מדובר על נתונים יחסית זהים, אך החומרה היא זו שמשנה את כל התמונה.

הוואן פלוס 13 מצויד בשלוש מצלמות אחוריות של 50 מגה פיקסל הכוללים זום בטווח שנע בין 0.6x ל-1x ועד ל-120x באמצעות טכנולוגיית זום דיגיטלי שנכנסת לפעולה כשמחליטים להגביר את הזום למעבר ל-6x.

כאן למעשה, נכנסת הבעיה שלי עם המצלמה שכן, עם זום דיגיטלי שעולה על 20x, ניכר כי התמונות שמתקבלות הן לא החדות ביותר, ולעיתים הטכנולוגיה לא באמת מצליחה לשפר את איכות התמונה. מהצד השני ניתן לפגוש במצלמה הקדמית בעלת 32 מגה פיקסל שיכולה לספק אותנו באחלה של תמונות סלפי. אחד מהשדרוגים הבולטים ביותר בא לידי ביטוי בתמיכה ב-4K ב-60 תמונות פר שנייה באמצעות טכנולוגיית Dolby Vision HDR בכל המצלמות, כולל במצלמה הקדמית.

במילים אחרות – הביצועים של המצלמה אכן מרשימים והתמונות שמתקבלות? עשויות לעורר תחושה שנלקחו במצלמת צילום מקצועית בחלק רב מהמקרים, מה שמעיד הרבה על המאמצים שהשקיעה החברה באיכות המצלמה. כמו כן, חשוב לציין שהמצלמה עושה עבודה מצויינת בצילומים עם תאורה נמוכה וכן גם בשעות הערב החשוכות.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

איכות הבנייה, העיצוב והתצוגה שמגדירים מחדש חוויית פרימיום

התצוגה של הוואן פלוס 13 היא לא פחות ממצוינת, יחד עם רזולוציית מסך של 3168X1440 וקצב רענון של 120 הרץ. כמו כן, מסך ה-AMOLED בגודל של 6.82 אינץ' מציג צבעים עזים ובהירות מרשימה, עם בהירות ממוצעת של 1,600 ניטים ורמת בהירות מקסימלית של 4,500 ניטים. השימוש במסך הוא רספונסיבי ומהיר במיוחד ובאמצעות הפעלת "מצב כפפות" בהגדרות המכשיר, אף ניתן להשתמש בטלפון עם כפפות רגילות.

בעניין איכות הבנייה, מהדברים הבולטים ביותר שיש למכשיר החדש של וואן פלוס להציע הם הגנה מפני מים ואבק בתקנים IP68 ו-IP69. אולם, את התקן IP68 ניתן לראות במגוון מכשירים שונים בשוק המודרני, תקן המעיד על כך שהטלפון עמיד בפני מים במידה מסוימת בעוד ש-IP69 הוא תקן שמעיד על כך שהטלפון גם עמיד בפני זרמים של מים בלחץ גבוה. למעשה,  אף החברה ביצעה לו סדרת בדיקות מקיפה שמעמידה את הסמארטפון החדש שלהם בפני מבחן עמידות בתוך מדיח כלים שאכן צלח, מה שיכול להסביר בצורה הטובה ביותר את היכולות של הטלפון בכל הנוגע לעמידות בפני מים. כמו כן, הוואן פלוס 13 מגיע במגוון צבעים, ביניהם הגרסה הכחולה שמגיעה עם עיצוב ייחודי המשלב מיקרופייבר בגב המכשיר, בשונה משאר הצבעים שבהם גב המכשיר עשוי מזכוכית (לבן ושחור).

כמכלול, איכות הבנייה של המכשיר יוצאת דופן. ואישית, אני יכול להגיד שממש התחברתי לחזית המסך המעוגלת בשילוב גב המכשיר העשוי מזכוכית, לצד העיצוב החדשני של מערך המצלמות, כאשר הדבר יוצר ניגודיות עיצובית מרשימה עם הגימור הלבן וכל אלו ביחד, מעניקים למכשיר תחושת פרימיום אמיתית.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

חיי סוללה ומהירות הטענה

אחת הסיבות העיקריות שגרמו לי לאהוב את ה-OnePlus 13 זה הסוללה שלו, הן מבחינת חיי הסוללה והן מבחינת מהירות ההטענה. למעשה, מדובר על חיי סוללה ומהירות הטענה מהמהירים ביותר בעולם המודרני של היום. טעינה אחת שלו יכולה להספיק עד ליומיים רצופים של שימוש ממושך, תלוי עד כמה השימוש כבד כמובן, שזה יתרון משמעותי בפני עצמו.

הוואן פלוס 13 מגיע עם סוללה בגודל של 6,000 מיליאמפר, המצוידת בטכנולוגיית Silicon NanoStack (לראשונה בחברה), בעוד המכשיר תומך בטעינה חוטית של עד 100W הודות למטען ה-SuperVOOC והכבל אשר מצורפים בערכה (במידה ורכשתם באתר החברה), או לחילופין במהירות של 50W בהטענה אלחוטית, בטכנולוגיית Qi2.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

עם זאת, חשוב להזכיר שכדי להטעין את הטלפון בצורה אלחוטית צריך להכניס אותו אל תוך מגן מגנטי מיוחד, אביזר ייעודי המגיע בערכה הבסיסית. וכאן לדעתי וואן פלוס נותרה קצת מאחור, בעוד יש לו טעינה אלחוטית אבל ללא המגן הטעינה האלחוטית לא עובדת. בניגוד למתחרים רבים, וואן פלוס אכן מספקת מטען בערכה (מותנה בהזמנה באתר), מיותר לציין כי מדובר על יתרון משמעותי נוסף שיחסוך לכם קצת כסף. מה לגבי מהירות הטענת המכשיר אתם שואלים? ובכן, טעינה מאחוז בודד עד ל-100% לקחה לי פחות מ-40 דקות (36 אם לדייק), מה שאפשר לי להנות מטעינה מצויינת, שהספיקה לי לשימוש ממושך במכשיר, מעל ליום עבודה ללא טעינה, שאפו וואן פלוס. בזכות הטעינה המהירה 10 דקות של טעינה יספקו לכם 30% סוללה שזה מעולה כשממהרים לאיפשהו.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מחיר וזמינות

את סמראטפון הדגל OnePlus 13, ניתן להשיג ברשתות הגדולות ובאתרי סחר שונים ברחבי האינטרנט. 
הסמארטפון של וואן פלוס מיובא לישראל על ידי סל נאו בע"מ, תג המחיר בישראל לדגם הנסקר עומד על 3,999 ש"ח. 

במידה ותרצו להנות מחבילת התוספות הכוללת מטען קיר מהיר 100W בטכנולוגיית SUPERVOOC, מטען מהיר 80W לרכב,  התומך גם הוא בטכנולוגיית SUPERVOOC ומגן מגנטי, מומלץ לרכוש אותו מאתר החברה ולקבל את הערכה הזאת כלולה במחיר.

השורה התחתונה

הוואן פלוס 13 הוא סמארטפון מרשים במיוחד שמהווה שדרוג משמעותי לגרסתו הקודמת. ביצועים, אמינות, תצוגה מרשימה, פונקציונאליות ותמונות איכותיות במיוחד הם רק חלק מהיתרונות שיש למכשיר המפתיע הזה להציע. המהירות של הטלפון, הסוללה, מהירות הטעינה וחווית השימוש היו הדברים המועדפים עליי במהלך השימוש, ולדעתי? בתקציב שכזה מדובר על אחת הבחירות המשתלמות ביותר בשוק של היום. אמנם לא מדובר על הבחירה הזולה ביותר, אך כאשר מדובר על יחס של עלות מול תועלת, ללא צל של ספק שמדובר על אחד מהשחקנים הדומיננטיים כיום. המכשיר מצויד במעבד העדכני Snapdragon 8 Elite והגרסה היוקרתית יותר תספק לכם 16 ג'יגה ראם וגודל אחסון של 512 ג'יגה, בהשוואה לדגם הזול יותר שמציע 12 ג'יגה ראם וגודל אחסון של 256 ג'יגה.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

Khadas Mind Maker Kit: ניידות חכמה, מודולריות גמישה לכל סביבת עבודה
Khadas Mind Maker Kit: ניידות חכמה, מודולריות גמישה לכל סביבת עבודה
סקירה : OnePlus 13 – סמארטפון דגל שלא מתפשר על המחיר
סקירה : OnePlus 13 – סמארטפון דגל שלא מתפשר על המחיר
השקת המקרנים החדשים של Epson לשנת 2025
השקת המקרנים החדשים של Epson לשנת 2025
מחשבי ה-AI החדשים של Dell נחתו בישראל – כל הדגמים והמחירים
מחשבי ה-AI החדשים של Dell נחתו בישראל – כל הדגמים והמחירים
סקירה: JLAB JBuds Lux ANC – סינון רעשים וחיי סוללה מרשימים במחיר נגיש
סקירה: JLAB JBuds Lux ANC – סינון רעשים וחיי סוללה מרשימים במחיר נגיש
סקירה: Baseus Security P1 Lite Indoor Camera 2K – מצלמת אבטחה חכמה באיכות גבוהה
סקירה: Baseus Security P1 Lite Indoor Camera 2K – מצלמת אבטחה חכמה באיכות גבוהה
סקירה: Baseus Bowie MC1 – אוזניות תקציביות במבנה פתוח עם סאונד מפתיע
סקירה: Baseus Bowie MC1 – אוזניות תקציביות במבנה פתוח עם סאונד מפתיע
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.