שוק מכשירי הסמארטפון, רווי בדגמים שונים ומשונים. רובם מקובעים ולא מחדשים הרבה ואם יש כבר חידושים, הם בדרך כלל מתבטאים בעיצוב בסיסי ושיגרתי; במפרט חומרתי מעודכן יותר, שיפור מצלמות וחיזוק הסוללה. חברת אסוס, עם חטיבת הגיימינג שלה ROG, מציגה סמארטפון גיימינג מעניין מאוד, גם בעיצוב וגם ביכולות שלו עוד משלב פתיחת הקופסה האינטראקטיבית, מסך עם קצב רענון של 144HZ, סוללה כפולה, עיצוב מרשים וחדשני ועד בקרי שליטה פיזיים על המכשיר עצמו, ההופכים אותו לקונסולת משחקים ניידת. לקחתי את המכשיר Asus Phone ROG 5S לבדיקה מקיפה והתוצאות לפניכם.
מה בקופסה
- סמארטפון Rog Phone 5S
- מטען מהיר 65W
- כבל USB Type-C ל-USB Type-C
- כיסוי פלסטיק
על עיצוב האריזה והסמארטפון
המכשיר, מגיע באריזה גדולה בצבע שחור אפרפר, מכוסה בנקודות המאפיינות את המותג ROG. באמצע הלוגו, בצבע ורוד זוהר בחלק התחתון השמאלי מופיע שם הדגם.
האריזה, נפתחת ונסגרת באמצעות מגנט. בתוך האריזה, נגלה את הדמות של AKIRA עם סצנות מתוך העולם שלו. כיאה למוצר ממותג גיימינג. בתוך האריזה ממוקמים קופסאות שבכל אחד מהם נמצא חלקים שונים : המכשיר, ניירת, מטען, כבל טעינה וכיסוי.
האריזה אינטראקטיבית ויש לה תפקיד בהפעלה של הטלפון, כאשר מכוונים את המכשיר לאריזה, רואים סרטון אנימה שמקשר את העולם של AKIRA עם המכשיר.
מכשיר הסמארטפון, מציג חזות די סטנדרטית בצד הקדמי שלו וגם בחיבורים בחלקו התחתון, שכוללים חיבור Type-C וחיבור 3.5 מ"מ לאוזניות. צידי המכשיר כבר משדרים לנו שמדובר בטלפון קצת פחות שיגרתי. בחלקו הימני, נמצא את כפתור השליטה בעוצמת השמע, את כפתור הכיבוי וההדלקה שצבוע בצבע סגול\אדום מטאלי ואת כפתורי המשחק ה-Air Trigers. בחלק השמאלי, נמצא את מגירת הסים שגם היא צבועה בצבע סגול\אדום מטאלי וחיבור Type-C, עם חיבור נוסף לאביזרים (לא הגיע אליי עם המכשיר) מה שיפה בחיבור ה-Type-C הנוסף שניתן להטעין את המכשיר תוך כדי משחק מבלי שהכבל יפריע לנו. בחלקו האחורי, החזות כבר משתנה עם הסמל של רוג בגדול עם תאורת RGB ומצלמה.
על המסך וקצת טכני
המסך ב-Rog 5S, מוגן זכוכית גורילה ויקטוס העדכני ומציע פאנל Amoled של חברת סמסונג בגודל 6.78 אינטש, רזולוציה 2448X1080 QHD עם קצב רענון מסך 144Hz, זמן תגובה של 1 מילי שניה, בהירות טיפוסית של 800 ניטס עד 1200 ניטס בשיא ותומך ב-+HDR.
המכשיר שוקל 238 גרם, קצת כבד ביחס למכשירים אחרים לדוגמא, סמסונג גלקסי S22 ULTRA שוקל 228 גרם. המסגרת של המכשיר עשויה מאלמוניום, כאשר גב המכשיר עשוי מזכוכית גורילה 3. למכשיר מגירת סים כפולה, מעבד סנאפדרגון +888 עדכני, מעבד גרפי אדרנו 660, 16GB זכרון ראם ו-256GB אחסון פנימי ללא אפשרות הרחבה.
הסמארטפון, מגיע עם זוג רמקולים איכותיים ועוצמתיים במיוחד. הם ממוקמים בקדמת המכשיר, על מנת שלא נחסום אותם עם הידיים בשעת משחק או בצפייה בוידאו. מיקום גאוני לרמקולים איך לא חשבו על זה קודם. אלו הרמקולים הכי חזקים שיצא לי לחוות ממכשיר סמארטפון אי פעם. בנוסף על מנת להעצים את חווית השמיעה הרמקולים תומכים ב-Dirac HD לאיכות ושיפור השמע.
סוללה וזמני טעינה
אסוס ציידו את ה-Rog Phone 5S, בזוג סוללות בנפח 3000mAh כל אחד. וביחד מספקים 6000mAh, שזה המון כח למכשיר סמארטפון. הסוללות תומכות טעינה מהירה (אסוס קוראת לה Hyper Charge) של 65W ואמורות להגיע לפי אסוס ל-70% סוללה תוך 30 דקות, ול-100% סוללה תוך 52 דקות. בנוסף, הסמארטפון תומך בטעינה הפוכה של 10W אין פה טעינה אלחוטית וחבל.
זמני טעינה בפועל :
התחלתי את הבדיקה, בשעה 19:00 בערב, כאשר מד אחוז הסוללה עמד על 5%. הטענתי את המכשיר כ-10 דקות והמד עמד על 38%. המשכתי להטעין עד ל 100% וכל הסיפור לקח כ-57 דקות די תואם להצהרות של אסוס.
התרוקנות הסוללה :
צריכת הסוללה תלויה כולה בהגדרות השימוש שלנו ולכן ביצעתי בדיקה בשני תרחישי שימוש:
עם בהירות מסך גבוהה ובחירה בקצב רענון של 144Hz, עם משחקיות כבדה ב-CSR2 וקצת ב-PUB-G ועם צפיה אינטסיבית בנטפליקס, השגתי תוצאה לא רעה של 4 שעות שימוש רצופות שהשאירו לי 3% סוללה כאשר נקודת הפתיחה הייתה על 98% סוללה.
בבדיקה עם בהירות מסך בינונית עם קצב רענון של 60Hz, עם משחקיות קלה ב-CSR2 וצפיה במספר פרקים בנטפליקס, ביצוע שיחות מרובות וגלישה אינטסיבית באינטרנט, הצלחתי להגיע בסוף היום ל-30% סוללה כאשר נקודת הפתיחה הייתה דומה 97% סוללה.
לסיכום, סוללה חזקה עם טעינה מהירה מאוד ואם לא תאמצו את המסך יותר מדי, תוכלו להחזיק עם המכשיר יום שלם. שזה כשלעצמו מעולה.
ממשק משתמש חווית שימוש וגיימינג
אסוס ציידו את ה-Rog Phone 5s, במערכת ההפעלה אנדרואיד 11 עם הלאונצ'ר שלהם. הוא מאפשר לשנות את הגדרות המכשיר בצורה מקיפה יותר מסמארטפונים אחרים בשוק. בגלל האפשרות הזאת התפריטים ארוכים ולוקח זמן למצוא הגדרות נפוצות.
בין שאר הדברים שניתן לכוון במכשיר, זה את הלוגו מאחורה במידה ואנו רוצים לקבוע את צבעי ה-RGB או לכבות את תאורת ה-RGB לחלוטין. אמנם הלאונצ'ר של אסוס עמוס בטוויקים ובפיצ'רים, אבל הממשק רץ חלק ומגיב היטב לכל מה שרציתי לבצע עליו.
הסמארטפון, מצופה זכוכית גם בגבו ובזכות הקיעור העדין הוא נח לאחיזה בצורה רוחבית. גם פה מרגישים חשיבה על גיימרים בעיצוב הזה של אסוס, ממשק המשתמש הרגיש קצת עמוס ומסורבל, בייחוד בהגדרות הרבות שיש פה, אבל זה יכול להיות דווקא פלוס למי שאוהב להתעסק עם כל הגדרה אפשרית בסמארטפון שלו. בשיחות, שמעו אותי היטב ובזכות הרמקול החזק שיש פה, שמעתי את הצד השני טוב יותר מכל טלפון אחר שבדקתי, קצב הרענון של 144Hz מורגש פה היטב, בייחוד בזמני המעבר בין מסכים ופתיחת אפליקציות.
המשחקיות ב-Rog 5s, פשוט מעולה. במשחקים תומכים בקצב רענון 144Hz בכלל תקבלו מכונת משחקים משומנת היטב לדוגמא: CSR2, המשחק ששיחקתי בו הכי הרבה במכשיר וממש נהניתי מכל דקה. עם אפס שיהוי במשחק ועם ה-AIR Trigers שעבדו ישר מהקופסה, הרגשתי שאני מחזיק ביד קונסולת משחקים ניידת. חלק מהמשחקים, לא עובדים ישירות עם ה-AIR Trigers. אבל תוכלו לקנפג אותם באמצעות ממשק ה-Game Genie של אסוס. שם תוכלו לקבע את זווית השימוש בלחצנים ושאר אפשרוית כמו Game Boost, המבצע כיבוי לכל התוכנות שרצות ברקע ועוד.
מערך הצילום
ה-Rog Phone 5s, מצוייד במערך מצלמות אחורי בעל 3 עדשות ובמצלמה קדמית (סלפי).
מערך הצילום האחורי כולל :
– עדשה ראשית רחבה בגודל 26 מ"מ, חיישן בגודל 64 מגה פיקסל, מפתח צמצם f/1.8 בעלת פוקוס אוטומטי.
– עדשה אולטרה רחבה בגודל 11 מ"מ, חיישן בגודל 13 מגה פיקסל, מפתח צמצם f/2.4 עם זווית צילום של 125 מעלות.
– עדשת מאקרו עם חיישן בגודל 5 מגה פיקסל, מפתח צמצם f/2.0.
המצלמה הראשית מסוגלת לצלם וידאו באיכות 8K ב-30 פריימים לשניה.
מצלמה קדמית (סלפי) :
בעלת עדשה רחבה בגודל 27 מ"מ, חיישן בגודל 24 מגה פיקסלים, מפתח צמצם f/2.5.
מסוגלת לצלם וידאו ב-1080P עד 30 פריימים לשניה.
המצלמות במכשיר, הן לא מהטובות שיש. התוצאות שניתן להוציא הן ממצלמת הסלפי והן מהמצלמה האחורית במקרה הכי טוב סבירות ולא יותר. בחושך ללא הפעלת מצב לילה ויד יציבה התוצאות ממש גרועות. הסמאטרפון מכוון לגיימרים ולא מכוון לאנשים שמחפשים לצלם יותר מדי עם הסמארטפון שלהם. ככל הנראה זאת הסיבה שאסוס לא ציידו אותו עם מצלמות טובות.
השורה התחתונה
הסמארטפון Rog Phone 5s – מכוון לגיימרים בעיקר ועל זה אסוס שמו דגש מאוד חזק במכשיר הזה. החל מעיצוב הקופסה ועד לעיצוב המכשיר והיכולות שלו.
מדובר במכשיר מהחזקים בשוק הסמארטפונים, אם לא החזק מביניהם מבחינת מפרט טכני. עם מעבד סנאפדרגון +888, זכרון שיכול להגיע ל-18GB ואחסון עד 512GB, עם מסך AMOLED FHD וקצב רענון מסך של 144Hz בהחלט מעיד שאסוס כיוונו אותו לגיימרים פרופר. אבל בינינו, אם אתם לא מחובבי הצילום בסמארטפון, המכשיר הזה יכול לעניין גם אותכם מאוד בייחוד בגלל עוצמת הרמקולים המדהימה והאיכותית, המסך המעולה והמפרט הטכני.
המחיר שלו, יחסית למכשירי הדגל של חברות אחרות עם מפרטים פחותים משלו, זול יותר ועומד על סביב 4399 ש"ח לדגם 16GB עם 512GB אחסון פנימי.
אהבתי
- עיצוב גיימרי ומיוחד
- מפרט טכני חזק
- מסך וקצב רענון 144Hz
- מחיר יחסית לתמורה
פחות אהבתי
- איכות המצלמות
- ריבוי תפריטים