איך שהזמן טס לו. שנתיים חלפו להן ביעף מאז השיקה לנובו את לפטופ ה-ThinkPad הראשון שלה עם מעבד ה-Snapdragon, והנה, גרסה חדשה הגיחה לעולם: Snapdragon X Elite.
לפני צלילה לפרטים, הנה משפט אזהרה לקוראי הסקירות שלי: אני מגיע מצוייד מראש באהדה מושרשת למחשבים של לנובו ובמיוחד לדגמים האולטרה-ניידים העסקיים. יש לכך לא מעט סיבות, אבל, אני חושב שאת אחת המשמעותית שבהן, קשה לכמת בביטים ובייטים, או זמני סוללה ואיכות מסכים. זה קשור יותר למה שאני מגדיר ה- Look&Feel של המוצרים של לנובו, שאולי לא ממקמים אותם בטופ של עולם מחשבי הפרימיום, אבל, בהחלט הקנו להם פינה חמה אצלי בלב. אז, כן. אני משוחד. Take it or leave it…
בגדול, המערכת משלבת את מעבד Snapdragon X Elite X1E-78-100 של קוואלקום (עם גרפיקה משולבת Adreno ויחידת עיבוד Hexagon), זיכרון נדיב של 32GB, מערכת הפעלה Windows 11 Pro for Arm וצג 1,920 על 1,200 IPS ללא מגע. לפי לנובו, השוליים ה׳צנומים׳ מעניקים לפאנל ה- 16:10 יחס מסך לגוף של 87.9%.
ה-ThinkPad T14s Gen 6 מזכיר מאוד את קודמו, זה שנשא את סימן 5. ובעצם, למה לשנות משהו מצליח? בחינה ראשונית עם ההוצאה מהקופסה לא מגלה דרמות מיוחדות ושינויים יוצאי דופן. מה שכן, מרגישים שמישהו השקיע כאן בחומרים, קרי הרבה תרכובות מגנזיום ואלומיניום וכיסוי המסך עשוי כולו פלסטיק מחוזק סיבי פחמן. וכן, הצבע, הוא הצבע האהוב עלי. שחור מט קשוח עם תחושה קלילה במגע של מתכת נוזלית (יש מושג כזה…). הצירים יציבים וחלקים ונראה שיש כאן עיצוב ציר ייחודי שמאפשר מסגרת דקה יותר – כ-88% יחס גוף מסך – וביחס תצוגה מרשים של 16:10 וכן – עם פתיחה של 180 מעלות.
הגימור מרשים ומדגים היטב את העובדה שמדובר כאן במוצר שמפגין עמידות בתקינה צבאית מחמירה (Mil-Spec) ועבר לשם כך מעל 12 מבדקים וכ-22 פרוצדורות שונות… סוס עבודה? בהחלט כן.
שום דבר לא חורק או מתנדנד כאן, כמו שרואים לעתים במוצרים של חברות שחוסכות עליכם. תענוג צרוף לגעת, למשש ולהרים. ולא, לא הצלחתי בניסיון לפתוח את הלפטופ הזה באמצעות יד אחת בלבד…
מבחינת העובי – המחשב מפגין 19 מ״מ, אבל, הפלא ופלא, הוא שוקל ממש כמו המקבוק אייר – 1.2 ק״ג. העובי מאפשר למקם כמה וכמה אפשרויות חיבור, דוגמת שתי כניסות USB A ומעגן קנסינגטון לנעילה (בצד שמאל) וגם ,HDMI, כניסת 3.5 מ״מ לאודיו וגם שתי יציאות Thunderbolt 4 USB-C מהצד השני. מפגן יעיל ביותר עבור המשתמשים הארגוניים המסורתיים יותר, אבל בהחלט יעיל גם לאחרים.
מצלמה
מכלול המצלמה חדש אף הוא (שגם זכה לשם חדש – Lenovo Communication Bar) ומכיל בתוכו מעבר למצלמה גם רכיב ה-Windows Hello IR, חיישן נוכחות ושני מיקרופונים. כל הכבודה הזו לא ממש מפריעה למשתמש מהחזית, אבל, קצת נראית מוזרה במצב סגור של המחשב.
המצלמה היא מצלמת MP_RGB+IR5 ברזולוציה של 1080p כסטנדרט, שמאוחר יותר הוכיחה עצמה במגוון שיחות זום וניתן להגן עליה ועל הפרטיות באמצעות סוגר ייעודי. בשיטוט ברשת ניתן למצוא פה ושם תלונות על גליצ׳ים בהפעלת האפקטים של ה-Studio Effects, אבל, בהתנסות אצלי העסק עבד ללא תקלות.
זיהוי ה-IR מצטרף לאופציית זיהוי טביעת האצבע על כפתור ההפעלה וכך ניתן לוותר לחלוטין על הקשת סיסמאות מורכבות.
מקלדת
המקלדת עצמה נוחה וידידותית (עם שני מצבי תאורה אחורית) ולא סתם נחשבת לאחת מהטובות שיש בביזנס הזה. מקשים סופר תגובתיים, מדוייקים ומספקים הקלדה נעימה ביותר. הג׳ויסטיק (בגרסת מיני) מאפשר להעלות את תפריט העזרים עם הקשה כפולה וניתן לשלוט באמצעותו על המיקרופון והמצלמה, או להתחיל הכתבה קולית.
הפריסה מחושבת היטב: מקשים מרובים מכילים "נקודות בית" כדי לעזור להתמצא מבלי להסתכל על המקלדת, מקשי העמוד ׳למעלה/למטה׳ ׳משופשפים׳ מעט כך שהאצבעות שלך לא יחליקו בטעות ממקשי הסמן בזמן השימוש בהם, ולטובת נעילת הפונקציות, Caps Lock, השתקה ומיקרופון יש נוריות חיווי קטנות המשולבות במקשים. נתון מעניין נוסף: לנובו החליטה להחליף את מיקומי מקשי Ctrl ו-Fn בהשוואה לגרסאות ישנות יותר.
משטח העקיבה חדש וגדול יותר בכ-20% מאלה שבקודמיו. הוא עשוי זכוכית ומרגיש די נעים למגע, אבל, וזה די מוזר, הלחיצה על החלק העליון שלו דורשת מעט יותר כח מאשר בלחיצה על החלק התחתון. מוזר.
מסך
המסך עצמו בגודל 14 אינטץ , בעל פאנל IPS מסוג LED, מגיע ברזולוציה של 1920X1080 או FHD, עם 162PPI, שמספק קונטרסט טוב וצבעים מאוזנים. מה שבטוח שלצרכי השימוש המשרדי/עסקי שלי הוא ענה על כל הדרישות ולא, לא ממש חסר לי כאן פאנל ה-OLED.
החברה מתגאה בכך שפילם חדשני של חברת M3 (DBEF5) מגביר את רמת הבהירות לכ-400 ניטס תוך כדי הצגת חיסכון בחשמל של כ-33% (במסך הסטנדרטי).
תקשורת
תקשורת אלחוטית מהירה במיוחד:
Intel Wi-Fi 7 BE200, 802.11be 2×2 Wi-Fi + Bluetooth 5.3
סאונד
הרמקולים של משטח המקלדת מספקים את שהם אמורים לספק ואפילו נותנים מדי פעם בבאסים. אלה לא רמקולים לשוחרי הגיימינג, אבל, זו לא המטרה הראשונית שלהם, אם כי תוכנת ה- Dolby Access אכן מאפשרת לקבוע מראש מצבי גיימינג, סרטים וכד׳.
תוכנה
לנובו מגדירה את ה- ThinkPad T14s Gen 6 בגרסת הקוולקום כ״נייד ה-AI PC הראשון של החברה בעולם העסקי״ ואכן, מעבדי ה- Qualcomm X Elite החדשים וה-Copilot + החדש שמובנה כחלק ממערכת ההפעלה מחזקים את האמירה. ההפעלה הראשונית מהירה וחלקה והתפעול השוטף חסר מעצורים.
מערכת ההפעלה חדשה ומותאמת עבור מעבדי ARM של קוואלקום : Windows 11 Pro for ARM והיא כוללת תאימות עבור 96% מהיישומים הנפוצים ביותר עבור המשתמש העסקי (מעל ל-300 תוכנות/פיצ'רים שכבר נתמכים).
מעבד
מעבד ה- Snapdragon X Elite כולל NPU חזק ( 45TOPS ) שמאפשר הרצה מקומית ולא מקוונת של יישומי AI (Copilot +, כאמור) והעסק כולו מהיר בכ-45% בהשוואה למעבדי Core I7 מדור 13 (סדרת H) שמייצגים חיסכון של כ-65% בחיי הסוללה. באופן כללי, הייתי בהחלט מרוצה מהביצועים במקרה השימוש הספציפי שלי. ה-SSD מספק ומהירות ה-CPU מרשימה ביותר.
בנצ'מרקים ונתונים טכניים
סוללה
בהשוואה לכל הלפטופים מבוססי האינטל שיצא לי לעבוד איתם בעבר, חיי הסוללה (58Wh) בניגון וידאו ללא הפרעות הדגימו כ-22 פלוס שעות בין טעינה לטעינה – היו מרשימים ביותר וכך גם בעבודה המשרדית השוטפת שם הודגמו מעל 10 שעות רציפות – זאת לאחר ריקון מלא של הסוללה, עבודה במצב ״חסכון באנרגיה״, בהירות מסך של 70% ו׳נוהל׳ משרדי רגיל לחלוטין ללא עליות ומורדות משמעותיים. מרשים ביותר ודי חסר תחרות וללא ספק ימשוך לא מעט אנשי מקצוע שממש, אבל, ממש לא נהנים לסחוב איתם מטענים כבדים בדרכים.
זיכרונות
עד 64GB זיכרון במהירות גבוהה במיוחד, זיכרון מולחם בתצורת (Dual channel LPDDR5x- 8533). הדיסק הפגין ביצועים טובים עם נפח אחסון מקסימלי של עד 1TB (M.2 SSD, PCIe Gen 4) – עם מהירויות קריאה וכתיבה של כמעט 5 GiB/s.
השורה התחתונה
עם מפרט כזה וביצועים שכאלה בכל הפרמטרים, מי צריך לפטופ אחר לעבודה השוטפת?
ניתן להשיג אותו ברשתות השיווק המורשות במחיר של 8,690 ש"ח.