סקירה: Lenovo ThinkPad T14S Gen 6 AMD

כבר שנים שמחשבי לנובו משמשים את משפחתי. בדרך כלל כשבוחרים מחשב מתוצרת לנובו יודעים לאיזה מגרש אנחנו נכנסים וכמעט לא נתקלים בהפתעות. טרם הגעת המחשב לסקירה ידעתי כבר איזה נמר אני אמור לקבל. והפעם נפל בחלקי מחשב לנובו מבוסס מעבד של AMD ולא אינטל כמו במסורת רבת השנים.  אז המחשב שהגיע נקרא Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD. מן השם האניגמטי הזה ניתן אולי להקיש שהמחשב שייך לסדרות הטינפאד הנהדרות, וכן שהוא 14 אינץ שזה הגודל המועדף עלי. אולם אם מקישים בגוגל שם זה כמו שהוא, עלולים להגיע למודל אחר. ואמנם לנובו כמו קולגות מצטיינות אחרות (חברות מחשבים מתחרות) נוהגת לבלבל לעיתים את קהל הרוכשים. אז מודל בשם הזה קיים גם עם מעבד אינטל וגם עם סנאפדרגון שהוא הצעיר מבין מעבדי מחשבים שנכנס לשוק.

Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD
מחשב חדש תוצרת לנובו ThinkPad T14s Gen 6 AMD (צילום: דניאל מטלון)

נראות

ולפני שנצלול לאבחון ביצועי המחשב החדש הזה, בואו נביט בו מבחוץ כדי להתרשם ממנו. עם מסורת ארוכת שנים עוד מתקופת IBM, כל המחשב שחור לחלוטין עשוי מקרבון פייבר קל משקל. בחלקו העליון משמאל מאחור הלוגו החרוט של LENOVO לתוך מדבקת אלומיניום מוכספת.  מקדימה מימין בהפוך אלינו הלוגו  ThinkPad ממש חרוט לתוך כיסו המחשב, כשהאות I במילה THINK מודגשת באדום לנובואי בעזרת שימוש בנורת LED שמספרת לנו כי המחשב דלוק. הגב העליון של המחשב (מצידו השני המסך כמובן) מסתיים עם שוליים עגולים עדינים, כשהאזור שפונה אלינו שנועד לפתיחת כיסוי המחשב כולל הגבהה קטנה מעל גב המחשב ובליטה קלה בפרופיל כשבאזור זה מעל המסך נמצא את מצלמת המחשב, חיישנים ושני מיקרופונים לשיחות אינטרנט. בליטה זו כוללת גם מימין חריטה עדינה בשחור של דגם המחשב T14S ובקושי נראית. את כל האלמנטים האלו המיוחדים של לנובו נוכל לראות בתמונה למטה.

תמונה של כל המתואר למעלה

שימו לב שהחריטה המיוחדת של הדגם ThinkPad כפי שמופיעה כאן בתמונה למעלה משקפת, תלוי באיזה זווית מביטים בה, מה שנמצא מעליה כסוג של ראי.  

המשטח המרכזי של המחשב שכולל את המקלדת, בנוי לפי מייטב המסורת של מחשבי THINKPAD לדורותיהם. מקלדת לנובו איכותית עם הכפתור האדום האמצעי שמשמש כסוג של עכבר רב כיווני. משטח מגע נוח לתפעול שעשוי להחליף עכבר רגיל. מימין ומשמאל למקלדת גרילים מנוקבים לרמקולים סטריאופונים. מעל רמקול ימין נמצא כפתור הדלקה שקוע קלות שמשמש גם לטביעת אצבע,    ומעליו נורית LED בהירה להעיד שהמחשב דלוק. מימין למשטח המגע בקצה הימני התחתון נמצאת חריטה איכותית של המילה THINKPAD עם הדגשה אדומה על האות I. (על המקלדת ראו בהמשך)

מבט על המקלדת (צילום: דניאל מטלון)

לקראת סוף סקירת נראותו הפיזית של המחשב, ניגש בקיצור לבחון את חלקו התחתון  שעושי מאלומיניום. נמצא בו כמה מדבקות עם אינפורמצייה רלוונטית למחשב וכן חריטות עם עוד אינפורמציה שמתועדות בתמונה למטה. חלק זה כולל גם שתי רגליות גומי לייצוב המחשב וכן רגלית קשיחה ארוכה בחלק האחורי בצמוד לציר המסך והמחשב. בנוסף, נוכל לצפות בגריל מחורר פסים קצרים להפגת החום מן המחשב. דבר אחד שחסר לי במודל זו הוא זוג רמקולים תחתונים מסוג Back Firing שנצפו במחשבים אחרים. 

מדבקות ואינפורמציה בתחתית המחשב (גרפיקה: דניאל מטלון)

Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD - מפרטכני

  • מעבד – AMD Ryzen AI 7 Pro 360
  • מערכות הפעלה – חלונות 11 פרו / HOME / לינוקס אובונטו
  • מעבד גרפי GPU – רדיאון AMD
  • זיכרון – מולחם – ועד 64GB מסוג LPDDR5X 
  • SSD – עד ל- 1TB M.2 PCIe Gen4X4 SSD 2280
  • סוללה – 58Whr (אופציית טעינה מהירה עד ל-80 אחוז בשעה עם מטען 65 וואט )
  • אודיו – רמקולים 2X2 וואט / דולבי אטמוס / דולבי VOICE / מיקרופונים כפולים
  • מצלמת אינטרנט – 5MP אינפרא אדום עם כפתור נעילה לבטיחות
  • חיבורים – 2XUSB-C Thunderbolt 4 USB 40Gbps / PD /DP
  • חיבורים – 2XUSB-A USB 5Gbps
  • חיבורים – HDMI 2.1 עד 4K@60 הרץ
  • חיבורים – אוזניות / מיקרופון
  • אופציה – NanoSIM
  • אלחוטי -BT 5.4 / WiFi 7, אופציה ל-WWAN: 5G Sub6 
  • מסך – 14 אינץ – 1920X1200 IPS / 400 NITS
  • משקל – 
  • צבע מחשב – שחור אקליפס
  • מטען מצורף – USB-C GaN 65 Wat

על המעבד - AMD Ryzen AI 7 Pro 360

המעבד הכלול במחשב שבסקירה הוא חוד החנית של AMD ממשפחת  Strix Point ומיועד לניידים עם ביצועים גבוהים. מבחינת ארכיטקטורה, הוא כולל 8 ליבות בשילוב של ליבות מסוג ZEN 5 וכן ZEN 5C המציגים זיכרון מטמון גדול לביצועים משופרים, וכן חיסכון באנרגיה (השילוב של שניהם). המעבד כולל גם GPU מסוג RADEON 880M מבוסס על ארכיטקטורת RDNA3.5 המציגה ביצועים גרפיים טובים, ותמיכה בסיסית במשחקים, ובמספר מסכי מחשב. המעבד כולל גם יחידת NPU מסוג XDNA 2 שמגיעה עד ל- 50 TOPS שתומכת בעומסי עבודה ב-AI, וכן לימודי מכונה וניתוח נתונים. המעבד מתוכנן לעבודה יעילה ומהירה עם תדר שעון בטווח של 2-5 GHZ. המעבד תומך בזכרונות מסוג DDR5 במהירות 5600 וכן מסוג LPDDR5X 8000. המעבד מולחם ללוח האם ולא תומך בקודקים מסוג VVC ועיבוד וידאו.  

מעבד ה-AMD (צילום: באדיבות AMD)

המקלדת

המקלדת הכלולה במחשב הזה היא יוצאת דופן גם בהשוואה לניידים אחרים, וממשיכה את המסורת רבת השנים של סדרות ה- ThinkPad, גם מתקופת IBM. היא מאוד נוחה להקלדה כשסקירה זו ממש מוקלדת עליה כדי לחוות את ההקלדה ולהתרשם. המקלדת בנוייה הייטב וחזקה ומדגימה את העיצוב הקלאסי של סדרות THINKPAD עם עיצוב קעור קל במקשים ותגובה טקטילית מצויינת. גם במחשב זה הוסיפה לנובו את הכפתור האדום (TrackPoint) האיקוני במרכז המקלדת בצומת שבין האותיות GHB שמתפקד כמחליפו של העכבר או משטח המגע. IBM השיקה את הכפתור האדום בשנת 1992 וחברת לנובו ירשה את ליין המחשבים וממשיכה את המסורת.  המרווח בין המקשים במקלדת מעוצב הייטב כשגם מרחק התנועה (travel distance ) הוא טוב. תגובתיות המקלדת טובה מאוד ושקטה ביותר וממש קשה לשמוע אותה, והיא מתאימה לסביבה מקצועית. ניתן להפעיל במקלדת אור אחורי בשתי דרגות ע"י לחיצה על כפתור ה- FN וקצהו השמאלי של מקש הרווח (מסומן בחץ אדום קטן).

תקריב של המקלדת (צילום: דניאל מטלון)

מסך ורמקולים

חקירה קצרה ברשת האינטרנט העלתה שפאנל הנייד שבסקירה  הוא כנראה מתוצרת תאגיד סיני ענק בשם BOE שנחשב לייצרן הפאנלים הגדול בעולם. המסך בגודל 14 אינץ כולל פאנל IPS 16:10 מסוג WUXGA (באנגלית – widescreen ultra extended graphics array) שזה בקיצור אומר רזולוציה של 1920X1200, שהיא קצת יותר מ-FHD.  בנוסף, זהו מסך מגע מסוג OCT (באנגלית – ON-CELL TOUCHSCREEN) עם תעודות מאושרות לאור כחול נמוך – Eyesafe ועוצמה של עד 400 ניטס. המסך הוא גם 45% NTSC, מתוכנן למנוע השתקפות עם טכנולוגיה של 3M שנקראת DBEF5 (באנגלית – 3M Dual Brightness Enhencement Film), וכן 100% sRGB. 

הרמקולים הסטריאופונים  במחשב הסקירה מפיקים סאונד בעוצמה של 2 וואט דרך שני גרילים מחוררים בשני צידי המקלדת. למרות שהמחשב דק במבנה שלו, הרמקולים הבנויים במחשב מפיקים סאונד בעוצמה מצויינת. ובאשר לאיכות הסאונד, כבר שמענו ניידים בגודל דומה בהם הסאונד היה איכותי יותר, וחבל שחברת לנובו לא צרפה זוג רמקולים תחתיים (לפעמים נקראים באנגלית bottom firing speakers) שמשפרים את איכות הסאונד הכללית. בכל מקרה התוצאה במודל זה שלפנינו היא סה"כ טובה ברמת הגבוהים ותדרי האמצע, וחסרה בטווח הנמוכים. מערכת האודיו בנייד כוללת גם רכיבי דולבי אטמוס (מסומן בחץ אדום בתמונה למטה), שנותנת לנו הרחבה מעניינת של במת הסאונד במחשב עם תכנים מתאימים, אותם נוכל למצוא בחיפוש קל ביוטיוב. בתמונה למטה נוכל גם למצוא את הרמקול השמאלי מסומן בחץ כחול. בבדיקת דולבי אטמוס שבוצעה במחשב בזמן כתיבת שורות אלו, הוכיח המחשב יכולות הפרדה טובות מאוד בין ימין לשמאל בבדיקת האטמוס. 

הרמקול השמאלי מסומן בחץ כחול, לוגו של דולבי אטמוס מסומן בחץ אדום

תוכנות מותקנות

המחשב מגיע מותקן עם מספר תוכנות מיוחדות מבית לנובו. הראשונה היא Lenovo Commercial Vantage שהיא סוג של דאשבורד לאבחון המחשב, עדכונו, זיהוי חומרת המחשב, בדיקת הסוללה ועוד פעולות רבות. תוכנה נוספת שהתגלתה במחשב מבית לנובו היא Lenovo View, גם היא סוג של דאשבורד שנועדה, על פי הגדרתה, לשפר את ביצועי מצלמת המחשב, וגם לעזור למשתמש כשהוא מבצע שיחות Teams/Zoom בכל הקשור בנראות המשתמש דרך המצלמה ועוד. בתמונה כאן למטה ניתן ךראות את המסכים הראשיים של התוכנות האלו וכן שניתן למצוא אותן בתפריט האפליקציות של המחשב בחלונות 11.    

תוכנות מותקנות

בדיקות ביצועים שונות

המחשב מצוייד במצלמת אינטרנט באיכות 1440P וחיישן בגודל 5.0P ובמערך מיקרופוניים כפולים ליד המצלמה שכוללת גם סגר בטיחותי למניעת צילום לא רצוי. בוידאו למטה כאן נוכל לראות וידאו קצר שמדגים את איכות הצילום וההקלטה.

אחת הבדיקות הפשוטות והפופולריות ביותר בבדיקת מחשבים חדשים היא CPU-Z הוותיקה והפעם בצורת סרטון קצר מלווה במוסיקה קלה. הנה: 

בדיקה נוספת בוצעה עם CrystalDiskMark הידועה לבדיקת ביצועי כונן ה- SSD הפנימי במחשב. הרצתי אותה עם כמה אופציות שהיא מאפשרת כמו גודל קבצי הבדיקה, וסה"כ כל התוצאות היו דומות. בתמונה למטה התוצאה הטובה ביותר:

בדיקת ביצועי SSD עם קריסטל דיסק מארק

מבחן נוסף שעבר המחשב היה עם תוכנת פרפורמאנס טסט שלא ממש התרשמה ממנו עם תוצאות בינוניות ומטה. את תוצאות הבדיקה תוכלו לראות כאן באונליין, וכן בתמונה למטה: 

בדיקת כל מערכות המחשב עם PerformanceTest

הסוללה

נעשה הפסקה קלה בבחינות ביצועים, ואתייחס לסוללה. בבדיקה ראשונית תוך כדי עבודה רצופה קבלתי את הרושם שהמחשב יכול להחזיק שעות על הטענה אחת. כמובן שטענה כזו צריכה להיות מגובה בבחינה מדוקדקת בין אם בניסיון בשטח, דהיינו ניתוק ספק הכוח ועבודה מרובת שעות לבין הרצת בנצ'מארק סינטטי לבדיקת עמידות הסוללה.  ממצב של כשלושה אחוז בסוללה שזה אומר שהמחשב לא יכול לעבוד על סוללה בלבד חיברתי את מטען הקיר  200 וואט של UGREEN למחשב בחיבור USB-C ונתתי לו להיטען, ותוך כשעה וחצי הגיע לכ-95 אחוז. 

נתוני סוללה מתוך Lenovo Commercial Vantage

וכדי להבין כמה זמן מחזיקה הסוללה, לאחר שהבנתי כבר משימוש במחשב בשטח שהוא מחזיק שעות רבות, הפעלתי עליו בדיקה של הרצת וידאו בלופ מתמשך. המחשב החזיק כ-11 שעות:

בדיקת סוללה נוספת שבוצעה החל מחצות הליל כללה בדיקת עמידות הסוללה בפעילות משרד או סטודנט בסיסית.  היא כללה מבחנים מובנים ראליים בתוכנה כמו כתיבה, גלישת אינטרנט בדפדפן, שיחות ועידה עם הפסקות קלות טבעיות. המחשב כפי שניתן לראות בתמונה הבאה, החזיק כל הלילה עד הבוקר וקצת יותר מעשר שעות, שזה בהחלט מרשים:  

ונמשיך בסקירת הביצועים. הבדיקה הבאה בוצעה עם Cinebench הידועה גרסת R23. הרצתי אותה בשני מודים, SINGLE וכן MULTI, הנה התוצאה למטה. שימו לב גם לנתונים בתחתית התמונה שממקמת את המחשב בהשוואה למודלים דומים:

בדיקת ביצועי המעבד עם Cinebench R23

בנצ'מארק נוסף הוא Geekbench 6 Pro שבדק את המחשב, ונתן את התוצאות הבאות  בסינגל ובמולטי, וגם בדיקת כרטיס המסך GPU בשני מצבים:  

ובלי מוצרי UL BENCHMARK הנהדרים אי אפשר, אז הנה כמה בדיקות ותוצאותיהן. לנובו מכריזה על המחשב הזה כתומך ב-AI בעזרת מעבד NPU שמתקן בו. תוכנת PROCYON מאפשרת בחינות שונות ל-AI, אני השתמשתי בזו שיודעת לכתוב שירים. הנה התוצאות: 

ולשם השוואה, הנה בדיקת מחשב העריכה המשוכלל שלי משנת 2024 שנתן את התוצאות הגבוהות יותר בעזרת כרטיס מסך יותר חזק בהרבה, RTX-4060TI:

לסיום, שתי בדיקות נוספות לבדיקת המחשב באופן סינטטי עם 3DMARK בסימולציות של משחקים שהניבו את התוצאות הבאות:

סיכום

בתקופה ש- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 AMD שהה אצלי לצורך סקירה, ועזר לי להשלים כשלוש כתבות כולל עריכת וידאו בסיסית עם דווינצ'י ריזולב, הוא הוכיח את עצמו כמחשב יעיל ביותר, זריר ונוח מאוד לשימוש ולהקלדה, בעזרת המקלדת הייחודית של לנובו בסדרות אלו של THINKPAD. יש לציין גם שחלק מהבדיקות הסינטטיות שהמחשב עבר העידו שהוא לא נמצא בשורה הראשונה של ניידים מבחינת ביצועים, אולם בהחלט הוכיח יכולות מצויינות בעבודה סטנדרטית משרדית ומתאים בהחלט גם לסטונדט שצריך להתנייד בקמפוס ליום שלם של לימודים ללא הטענה בעזרת מערכת סוללה מצויינת. ומכיוון שניתן להטעינו עם ספק כוח מסוג GaN ב-65 וואט, ניתן להשאיר את המטען שלו בבית ולקחת מטען אחד בלבד גם לסלולרי וגם למחשב שמתחבר עם USB-C.

זמינות ומחיר:

מחיר – 10,800 ש"ח למפרט
ניתן להזמין אצל כל משווקי מוצרי הקומרשיאל של לנובו (שניידר, אספירקום…)ש"ח

ולסיום, שמתי את הנייד החדש על משקל המטבח, רק לצורך התרשמות מקלות הטכנולוגיה הנישאת בתיק הסטודנט או כל משתמש אחר שירכוש אותו. סה"כ 1.38 ק"ג

סקירה: Lenovo ThinkPad T14S Gen 6 AMD

כבר שנים שמחשבי לנובו משמשים את משפחתי. בדרך כלל כשבוחרים מחשב מתוצרת לנובו יודעים לאיזה מגרש אנחנו נכנסים וכמעט לא נתקלים בהפתעות. טרם הגעת המחשב

לכתבה המלאה »

כתבות נוספות

סקירה: Lenovo ThinkPad T14S Gen 6 AMD
סקירה: Lenovo ThinkPad T14S Gen 6 AMD
ביקורת סרט : תאנדרבולטס – *Thunderbolts
ביקורת סרט : תאנדרבולטס – *Thunderbolts
ביקורת משחק : Atomfall – סוף העולם בניחוח בריטי
ביקורת משחק : Atomfall – סוף העולם בניחוח בריטי
בנדא מגנטיק פותחת חנות דגל בהרצליה: חוויית קנייה חדשה לבית, לחצר ולפנאי
בנדא מגנטיק פותחת חנות דגל בהרצליה: חוויית קנייה חדשה לבית, לחצר ולפנאי
CMF Phone 2 Pro ואוזניות CMF Buds 2025 הושקו בישראל – מפרט עוצמתי ועיצוב מודולרי
CMF Phone 2 Pro ואוזניות CMF Buds 2025 הושקו בישראל – מפרט עוצמתי ועיצוב מודולרי
Nintendo Switch 2 בישראל: מחירים רשמיים, מכירה מוקדמת וכל הפרטים על ההשקה
Nintendo Switch 2 בישראל: מחירים רשמיים, מכירה מוקדמת וכל הפרטים על ההשקה
סקירה: Nothing Ear – שנה אחרי ההשקה, האם הן עדיין שוות קנייה?
סקירה: Nothing Ear – שנה אחרי ההשקה, האם הן עדיין שוות קנייה?
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.