האוזניות Sennheiser Accentum TWS נחשבות לאחת הבחירות המובילות בקטגוריית אוזניות אלחוטיות בטווח הביניים, והן משלבות תכונות מתקדמות עם מחיר נגיש יותר מאוזניות הפרימיום של המותג ה-Momentum TWS 4. מותג סנהייזר מוכר מזה שנים בזכות האיכות הקולית הגבוהה שלו, ועכשיו החברה מנסה, להנגיש את חוויית השמע שלו גם לקטגוריית הביניים במחיר נגיש.
האוזניות מציעות שילוב ייחודי של איכות שמע מצוינת, חיי סוללה מרשימים ועיצוב מיוחד וארגונומי, מה שהופך אותן לבחירה אטרקטיבית עבור מגוון רחב של משתמשים. סנהייזר דאגה שהאוזניות יעמדו בסטנדרטים הגבוהים שהציבה לאורך השנים, והן מיועדות לתת מענה גם למי שמחפש חוויית שמע מקצועית וגם למי שזקוק לנוחות ותפעול קליל במהלך היום.
פתיחת קופסה
בתוך הקופסה נמצא את הפריטים הבאים :
– אוזניות ומנשא
– מתאמי סיליקון בגדלים שונים
– כבל טעינה קצר USB-A ל- USB-C
– ניירת
Sennheiser Accentum TWS – קצת על עיצוב ואיכות הבניה
אוזניות ה-Accentum, מתאפיינות בעיצוב ארגונומי מתקדם, המבוסס על מחקר מעמיק של מבנה האוזן האנושית. עיצוב זה זכה בפרס Red Dot לשנת 2024, המכיר בנוחות ובאסתטיקה של האוזניות.
האוזניות מעוצבות בצורה קומפקטית, עם קווים חלקים וגימור מטאלי, המעניקים להן מראה מודרני ואלגנטי. העיצוב שונה מאוזניות TWS רגילות והן יותר מרובעות ובולטות החוצה. קצת חששתי מנוחות באוזן בגלל זה, אבל על זה בהמשך. הן מגיעות עם ארבעה זוגות של מתאמי סיליקון בגדלים XS, S, M ו-L, המאפשרים התאמה אישית למבנה האוזן של המשתמש, ומבטיחים נוחות ויציבות גם בשימוש ממושך. אלינו הן הגיעו בצבע הלבן אך הן קיימות גם בצבע שחור וכחול.
מנשא הטעינה של ה-Accentum מעוצב בקפידה, בצבע לבן עם גימור איכותי ותחושת פרימיום. המנשא קומפקטי וקל משקל, מה שמאפשר נשיאה נוחה בכיס או בתיק והוא מהקטנים שיצא לי לראות ולחוות, למעט המנשא של האוזניות Jbuds Mini שקטן אף ממנו בגודל.
לכמה זמן הסוללה מספיקה? – טכני וחווית שימוש
האוזניות מצויידות בדרייבר דינאמי בגודל 7 מ"מ בטכנולוגיית ה-Trueresponse של סנהייזר – טכנולוגיה זו עושה שימוש במתמר בודד היודע להפיק את כל מנעד הצלילים בצורה הנקיה ביותר וללא הפרעות אלקרומגנטיות. בזכות הדרייבר הזה סנהייזר מצליחה להעביר את איכות וחתימת הסאונד הידועה שלה מהאוזניות הגדולות לאוזניות TWS קטנות של החברה.
בנוסף הן עובדות בבלוטות' 5.3 עם תמיכה בבלוטות' LE(Low Energy) , התומך במקודד LC3 האיכותי עם צריכת חשמל נמוכה , בזכות טכנולוגיה זו האוזניות גם תומכות ב-Auracast לשידורי ברודקאסט כגון : שיתוף מוזיקה , האזנה משותפת בקונצרטים או הצגות ועוד. עוד מידע על Auracast ובלוטות' LE ניתן למצוא באתר בלוטות' הרשמי כאן.
חייב לציין משהו מעניין לגבי בדיקות בלוטות', בדרך כלל אני בודק את מרחק השמיעה באוזניות בקו ישיר למקור השמע על מנת לבדוק עד כמה סיגנל הבלוטות' מסוגל לקלוט ובזה נגמר הסיפור. במקרה ניגשתי לממ"ד המרוחק 20 מטר מהסמארטפון עם האוזניות עליי ולפתע קלטתי שאני ממשיך לשמוע את השיר ללא ניתוק או רעשים כלל. המשכתי לבדוק עם דלת סגורה , ממשיך לנגן, טיילתי בבית עברתי לחדרים פנימיים מרוחקים יותר ועדיין ממשיך לנגן. יצאתי מהדירה הלכתי למעלית ועדיין אין ניתוק אחד! לא הופתעתי ככה מאוזניות כבר הרבה זמן. שאפו ענקי לסנהייזר שהצליחו לספק חיבור יציב ואמין לאוזניות האלה.
בנוסף למקודד LC3 , האוזניות תומכות גם במקודדים – SBC, AAC ו-aptX של חברת קוואלקום. גם פה הן צויידו בביטול רעשים ( ANC ) העושה שימוש בזוג מיקרופונים בכל אוזניה לצורך זה. האוזניות מוגנות ממים ואבק בתקן IP54 ומשקל כל אוזניה עומד 5.5 גרם.
השליטה באוזניות מתבצעת באמצעות מחוות מגע עליהן (ניתן לביטול וקיסטום באפליקציה למי שרוצה), וניתן לשלוט על : עוצמת השמע, העברת שיר קדימה או אחורה, עצירה\הפעלה של שיר, הפעלת עוזרת אישית קוליות ( גוגל, סירי, ביקסבי) , הפעלה\כיבוי של ביטול הרעשים ושליטה על מצב השקיפות שלהן. השליטה בפקדים לוקחת זמן הסתגלות שכן צריך למצוא היכן בדיוק ללחוץ עליהן לביצוע. עם קצת תרגול מתרגלים וזה עובד חלק.
המנשא מספק עד 20 שעות נוספות של חיי סוללה, בנוסף ל-8 שעות של האוזניות עצמן, ובכך מאפשר עד 28 שעות של האזנה רציפה. המנשא תומך בטעינה אלחוטית בתקן Qi ובטעינה באמצעות כבל USB-C, הוא אינו עמיד למים ואבק ושוקל 41 גרם. טעינה מלאה של הסוללה לוקחת על פי היצרן שעה וחצי ותומכת בטעינה מהירה של 10 דקות המספיקה לשעת האזנה אחת. האם זה נכון? נגלה בהמשך.
עוד היצרן טוען שהאוזניות כאשר הן טעונות ל-100 אחוז מספקות 8 שעות עבודה כשהסינון רעשים כבוי ו-6 שעות עבודה כאשר הוא דלוק. גם על זה בהמשך.
אחד המאפיינים הבולטים של ה-Sennheiser Accentum הוא איכות השמע, שמבוססת על טכנולוגיית ה-TrueResponse המתקדמת של החברה. האוזניות מספקות צליל נקי וברור עם תגובת בס עמוקה, המתאימה למוזיקה אלקטרונית, פופ ורוק. תדרי הביניים והגבהים מוגדרים היטב, וזה מאפשר להבחין בצלילים המורכבים של כלי נגינה ווקאליים מבלי לאבד פרטים. היתרון של טכנולוגיה זו הוא שבאוזניות אלה איכות השמע נותרת גבוהה גם בעוצמות שונות, מבלי עיוותים הנגרמים לרוב מאוזניות קטנות. זוהי תכונה קריטית לחובבי מוזיקה הדורשים איכות שמע נקיה ואיכותית באוזניות אלחוטיות.
במת הקול באוזניות רחבה ומהטובה שחוויתי באוזניות TWS כלשהן. כאשר מאזינים למוזיקה מלודית בסגנון ERA או ENIA מרגישים את זה היטב ומבינים עד כמה החתימה הקולית של סנהייזר פשוט נוכחת ודי משנה את חוקי המשחק. שלא יהיה בלבול, גם במוזיקה קצבית יותר שומעים את איכות הסאונד הבוקע מהאוזניות לכל אלו מאיתנו האוהבים באסים מודגשים ובועטים. חשוב להדגיש שעדיף לעבוד עם מקודד aptX או LC3 אם רוצים להנות מסאונד HIFI.
על מנת להגיע למקסימום סאונד איכותי ורחב, ניתן לקסטם את האקולייזר, באמצעות האפליקציה, כמו כן ניתן לבצע התאמת סאונד אישית באמצעות בדיקת סאונד של שיר שבחרנו ובכך לקבל אקולייזר אישי בהתאם לבדיקה זו. האם זה עשה עבודה טובה? ככה ככה, העדפתי לבצע התאמה אישית של האקולייזר בצורה ידנית ואז הסאונד ממש נפתח.
האוזניות תומכות במולטיפוינט – חיבור 2 מקורות שמע בו זמנית, איך שהוצאתי אותן מהמנשא הן זוהו במחשב הביתי שלי וקפצה לי הודעה האם להתחבר אליהן. זהו פיצ'ר במערכת ההפעלה של מיקרוסופט הנקרא Swift Pair המחייב אוזניות נתמכות. נחמד לגלות שה-Accentum תומכות בפיצ'ר הזה. במקביל הן תומכות ב-Fast Pair של גוגל וגם בסמארטפון הן זוהו במיידי והתחברו אליו בשניה.
גם על ANC או בשמו העברי ביטול רעשים אקטיבי לא חסכו כאן החבר'ה מסנהייזר , אשר מבצעת את תפקידה בצורה מופתית ומבודדות רעש מהטובים שחוויתי בקטגוריית אוזניות ה-TWS הבינוניות\גבוהות. סנייזר מאפשרים באפליקציה לבודד רעשי רוח חזקים, בפועל הן לא מצליחות לבודד רעשים אלו בצורה מושלמת ולמרות זאת אני לא מכיר אף אוזניה שהצליחה במשימה קשה זו. מבחינת רעשי רקע וכביש סואן הרעשים הצטמצמו עד כדי נעלמו כליל וגם בסביבה רועשת במשרד כאשר כולם צועקים בטלפון האוזניות הצליחו לעמעם אותן יופי. אם תרצו לא להתנתק לגמרי תשמחו לדעת שיש כאן אפשרות למצב שקיפות הניתן לכיוונון לעד כמה אנחנו רוצים להיות מודעים לסביבה.
ביצוע שחות עם האוזניות התגלה כמהנה במיוחד והן עושות את העבודה בגזרה הזאת בצורה טובה למדי כאשר שני הצדדים נשמעו היטב למעט בכביש סואן במיוחד בה הצד השני התלונן ששומעים רעשי רקע אבל עדיין הצליח להבין מה נאמר לו במהלך השיחה. במשרד עמוס אותו סיפור אבל עם סינון הרעשים הורגשו פחות רעשי רקע מהצד השני וגם מהצד שלי. כאשר הסביבה פחות רועשת ועמוסה הקול שלי ושל הצד השני נשמעו פנטסטי. המיקרופונים פה מהצד היותר טוב של הסקאלה באוזניות TWS.
אוזניות TWS לא אמורות לשקול הרבה , ובטח אמורות להיות נוחות באוזן , היות והן לעיתים קרובות נמצאות באוזניים שלנו שעות ארוכות ויש לעניין המשקל והנוחות חשיבות רבה. אוזניות ה-Accentum , שוקלות 5.5 גרם לכל אוזניה והמנשא שוקל 41 גרם. היות וסנייזר החליטו לתת להן עיצוב מרובע יותר וקצת שונה מאוזניות TWS סטנדרטיות די חששתי מהנוחות בתוך האוזן. אז אני שמח לבשר שהאוזניות יושבות היטב באוזניים ולא חשתי אי נוחות ועקב משקלן הנמוך אף שחכתי לעיתים שהן שם.
בנוסף להיותן קלות משקל ונוחות באוזניים, שמחתי לגלות שהן מגיעות עם חיישני קירבה , כאשר אנו מקרבים אותן לאוזן הן מתחילות לבצע את עבודתן ומנגנות את השיר האחרון שהפסקנו וכאשר נוציא אותן הן יעצרו את השיר הנוכחי עד שנחזיר אותן לאוזן. הפיצ'ר הזה הוא מהאהובים עליי באוזניות TWS ושמחתי מאוד שזה עובד טוב ואפילו טוב מאוד.
בנוסף אם תחפצו להזיע קצת בפעילות ספורטיבית כלשהי נניח ריצה או הליכה מהירה בפארק תדעו שהן מוגנות ולא יאונה להן כל רע שכן הן מצויידות בתקן IP54 להתזות מים קלות וקצת אבק. לא מומלץ להרטיב אותן בגשם הן לא יעבדו לכם אחרי זה.
הגענו לחלק המעניין יותר בסקירה – זמני הסוללה או יותר נכון , כמה זמן נוכל לעבוד איתן ללא הטענה. אז.. כאמור לעיל , היצרן טוען לזמני סוללה של 8 שעות רצופות כאשר סינון הרעשים כבוי ו-6 שעות עבודה רצופות עם הסינון. ניסיתי לבצע האזנה רציפה כאשר השארתי אותן על השולחן ונתתי להן לעבוד הן הוטענו ל-100 אחוז לפני הבדיקה ונתתי למוזיקה לנגן כאילו אין מחר.
כעבור 5 שעות עם סינון רעשים פעיל הן כבו לגמרי ביום המחרת הרצתי את אותה הבדיקה ללא הסינון והן כבו כעבור 7 שעות. אז הנתונים די קרובים לנתוני היצרן אך לצערי ראיתי תוצאות טובות יותר באוזניות TWS ברמות נמוכות יותר. לגבי המנשא האוזניות הוכנסו אליו פעמיים והוטענו ל-100 אחוז ועדיין נשאר כח למנשא לטעון עוד. אכן טעינה אלחוטית עובדת כאן היטב ולקח לי קצת מעל 3 שעות לטעון אותו אלחוטית. אין כאן טעינה אלחוטית מהירה. בנוסף טעינה של 10 דקות אכן מאפשרת ניגון שירים כאשר ה-ANC כבוי בהתאם לטענת סהייזר, שעה וקצת.
אפליקציית Sennheiser Smart Connect
האפליקצייה של סנהייזר, שופעת תכונות והגדרות מקיפות. רואים שהחברה דואגת לצרכנים שלה היטב ומאפשרת להם למקסם את היכולות של המוצרים בצורה מיטבית.
בין התכונות ניתן למצוא, מידע על האוזניות והמנשא עם אחוזי הסוללה שנותרו בהם, שליטה על המולטיפוינט ומחיקה של מקור ישירות מהאפליקציה. תכונה זו חשובה ויפה שחשבו על זה כאן. עוד באפליקציה, שליטה על האקולייזר עם תבניות מוגדרות מראש וגם קיסטום מלא בטווחי צליל של 63Hz לנמוכים ועד 8000Hz לגבוהים. כולל שליטה על כמות הדציבלים בכל טווח.
עוד בתכונות ניתן למצוא את בדיקת הסאונד, דרכה נוכל לקסטם את האקולייזר באמצעות שיר ואחרי התהליך נקבל אקולייזר מותאם אישית. בנוסף, שליטה על רמת השקיפות ושליטה על ביטול הרעשים.
תכונה נוספת ומעניינת הנקראת איזורי צליל, מאפשרת להגדיר איזורים גאוגרפיים בהם אנו נמצאים ולקבוע את ההגדרות וההעדפות לכל איזור בנפרד. לדוגמא: אנחנו במשרד נוכל לקבוע שהאקולייזר יהיה שונה מהבית ושביטול הרעשים יהיה כבוי וכו'.
כמו כן ניתן להגדיר כאן את שליטת המגע – גם לכבות\להפעיל אותה וגם לקסטם אותה לפי הנוחות וההעדפות שלנו.
אם נרצה לאתר את האוזניות כאשר אלו הלכו לאיבוד נוכל לאתר אותם ישירות מהאפליקציה. ולא שחכו כאן את האפשרות לעבוד עם טכנולוגיית ה-Auracast, כאן נוכל להתחבר לשידורים ציבוריים ולשמוע מוזיקה שמשתפים אותנו במרחב בו אנו נמצאים.
בגזרת ההגדרות, ניתן לראות מידע על הקושחה שלנו וגם לעדכן אותה, נוכל לבחור בהגדרת שיהוי נמוך לשימוש באזוניות במהלך משחקי מחשב, לראות באיזה מקודד האוזניות עושות שימוש כרגע, לבצע האזנה במצב חסכוני בסוללה, הגדרות השמעה ושיחה ומצב הגנה על הסוללה המאפשר לבצע הטענה איטית יותר ומניעה מלהגיע ל-100% טעינה וכך שומר על אורך החיים שלה.
מחיר וזמינות
את האוזניות Accentum True Wireless, ניתן להשיג בחנויות המתמחות ובחנוית סחר מקוונות או באתר היבואן סל המוזיקה. העלות שלהם עומדת על 949 ש"ח כאשר נצפה אתר שמוכר אותם ב-890 ש"ח אך אין מידע האם היבואן רשמי או לא ולכן לא מפורסם כאן קישור. כל הנאמר נכון לכתיבת שורות אלו.
השורה התחתונה
האוזניות Accentum True Wireless מבית סנהייזר, יצאו קצת אחרי הדגם המדובר של החברה ה-Momentum 4, והן דגם הביניים של החברה מגרמניה. הן מביאות לשולחן מארז קומפקטי להפליא קצת יותר בחצי מהגודל של אחיו הבכיר המומנטום 4.
ה-Accentum, אוזניות TWS בתוך האוזן (In Ear), מציעות עיצוב מיוחד קצת יותר אלפיסי\מלבני מאשר אוזניות TWS סטנדרטיות שמציגות עיצוב מעוגל יותר. הן מגיעות עם מנשא קטן, מהקטנים שראיתי באוזניות מסוג זה למעט האוזניות ה-Jlab Jbuds Mini שוברות השיאים בגודל לאוזניות TWS אותן סקרנו כאן.
האוזניות מציעות סאונד איכותי מהטובות בקטגוריה ובטח לאוזניות של חברה גרמנית הממצבת אותן כאוזניות הביניים של החברה. הן קלות משקל רק 5.5 גרם לכל אוזניה, מציעות סינון רעשים מהטובים שיצא לנו לחוות באוזניות כלשהן, מצויידות בטכנולוגיות עדכניות דוגמת בלוטות 5.3 ובלוטות' LE עם טווח קליטה מטורף שגרם לי לתהות איך הוא חודר קירות של ממ"ד ( ראו הרחבה בסקירה ) ועמידות מפני מים ואבק בתקן IP54.
הן מצויידות בדרייבר בגודל 7 מ"מ ומשלבות בתוכן את טכנולוגיית ה-Truerespunse הייחודית לסנהייזר, שמשלבת מתמר בודד היודע להפיק את כל מנעד הצלילים ללא הפרעות מגנטיות כלשהן ולספק סאונד נקי עם חתימת הקול הייחודית של החברה.
התמיכה במקודדי הסאונד AAC , SBC ו-aptX מאפשרים למשתמשים להנות מכל האפשרויות כולל סאונד באיכות HIFI.
תוסיפו לזה שליטה במגע וזמני סוללה טובים והרי לכם אוזניות שלא נופלות מהאוזניות הבכירות של החברה ה-Momentum 4 ואף מעפילות עליו במספר פרמטרים.