זהו כבר המוצר השלישי (מי סופר?) של המותג הקליפורני ומסקירה לסקירה, גוברת אצלי ההערכה לאנשים שמאחורי JLab. אין לי ספק: הם יודעים את העבודה, הם לא מחפפים והם נאמנים לאיכות שמאפיינת את המוצרים שבדקתי עד היום. המוצר שעלה הפעם על שולחן הניתוחים, הוא אוזניות ה-JLab JBuds Open Sport, אוזניות קלילות מסוג Open-ear, שמתאים בול לאורח החיים היותר פעיל, שלא לומר, יותר ״ספורטיבי״, כשהוא מאפשר כמו עוד כמה מאחיו ואחיותיו, להישאר קשוב במידת מה לסביבה כשהם מגלים הסתגלות מרשימה (דירוג IP55) לתנאי אבק, לחות וזיעה.
וזה אולי מקום לכמה משפטי הסבר למה אנו מתכוונים כשאנו אומרים Open-ear:
בגדול, מדובר באוזניות שלא נכנסות לתוך האוזניים, אלא ממוקמות לפניהן. שלא כמו אוזניות רגילות, אוזניות פתוחות-אוזן שומרות על תעלת האוזן פתוחה לרעשי הסביבה. העיצוב הפתוח אומר שאוזניות פתוחות-אוזן אידיאליות לפעילויות חוץ רבות, כמו טיולים רגליים, ריצה או רכיבה על אופניים, הודות להעברת הקול שלהן דרך האוויר. במילים אחרות, לכל דבר שבו אתם צריכים להיות מודעים לסביבתכם המיידית. יש בהחלט מצב שהשימוש בהן, יהיה מקצועי יותר, והוא בהחלט יכול להתאים לתעשיות מסוימות, לדוגמה, עבודה בבנייה או ניהול אירועים – מצבים שדורשים תקשורת מתמדת עם הסביבה. אוזניות פתוחות-אוזן מאפשרות לעשות בדיוק את זה מבלי להתפשר על בטיחות, או יעילות.
בניגוד לאוזניות הולכת עצם, המעבירות צליל לעצמות הלחי באמצעות רעידות, אוזניות פתוחות-אוזן עובדות עם רמקולים קטנים. הן מעוצבות למיקום ישיר ומחוץ לתעלת האוזן, כשהצליל מוקרן היישר לכיוון האוזן באופן שבו עדיין יכולים לשמוע רעשים חיצוניים ותוכן השמע האישי מעורבב עם רעשי הסביבה.
היתרון הגדול ביותר של אוזניות פתוחות-אוזן הוא שהן מבטיחות מודעות מצבית בכל עת. זה חשוב במיוחד לפעילויות חוץ כמו ריצה, רכיבה על אופניים או טיולים רגליים, שבהן מודעות לסביבה משפרת משמעותית את הבטיחות. כאשר צלילי הסביבה מגיעים לעור התוף ללא הפרעה, אפשר ליהנות מהפודקאסטים או המוזיקה האהובים, תוך כדי מודעות לכלי רכב מתקרבים, אנשים או סכנות פוטנציאליות אחרות (למשל, אזעקות ״צבע אדום״…).
אוזניות פתוחות-אוזן עשויות להתאים לכם אם אתם מוצאים שאוזניות בתוך האוזן, או אוזניות מעל האוזן לא נוחות לכם. דגמים רבים של אוזניות פתוחות-אוזן פשוט נתפסים על אוזניות האוזן ומתאימים בצורה מאובטחת ונוחה. ככלל, הן גם לא מפריעות לאנשים שמרכיבים משקפיים. עם זאת, בשל העיצובים השונים – הן של אוזניות פתוחות-אוזן והן של משקפיים – מומלץ בהחלט לנסות אותן טרום רכישה סופית.
ובכל זאת, מה צריך לקחת בחשבון עוד לפני רכישה: אף על פי שאוזניות פתוחות-אוזן מציעות יתרונות ניכרים מבחינת בטיחות ונוחות, הן לא יכולות להתחרות באיכות השמע של אוזניות קונבנציונליות, במיוחד מבחינת שחזור צלילי הבס ובידוד רעשים. לכן יש לשקול היטב את סדר העדיפויות ולשקול האם היתרונות של העיצוב הפתוח עולים על הפשרות באיכות השמע.
חיי סוללה הם תמיד היבט חשוב מאוד עבור דגמים אלחוטיים. לכן צריך לחפש אוזניות בעלות חיי סוללה ארוכים דיים כדי להתמודד עם הפעילויות היומיומיות או האימונים שלכם ללא טעינה מתמדת. עליכם לבדוק גם כמה פעמים קייס הטעינה יכול לטעון את האוזניות.
עמידות היא גם חיונית, במיוחד עבור אלה שנמצאים בחוץ ו/או עוסקים בפעילויות מאומצות; מבנה עמיד וחזק מבטיח שהאוזניות יכולות לעמוד בפני אבק, לכלוך, מים ומאמץ פיזי. לכן, חפשו דירוג IPX גבוה, המייצג רמה מסוימת של עמידות במים וזיעה.
אם אתם מרכיבים משקפיים או קסדה, עליכם לקחת בחשבון את ההתאמה לציוד שלכם. האם מוטות המשקפיים של משקפי הספורט מתאימים, או שהם לוחצים על האוזניים או האוזניות שלכם? האם קסדת הרכיבה, או הרצועות שלה מכסות את האוזניות שלכם? בעוד שאוזניות פתוחות-אוזן תואמות בדרך כלל יותר לקסדות ומשקפי מגן מדגמי אוזניות מסורתיים מעל האוזן ועל האוזן, חשוב לחפש אפשרויות שמתאימות בנוחות לכל הציוד הלביש שלכם.
המארז והשימוש הראשון
המארז מגיע בקופסה באותו צבע תכלכל מרגיע, עם אותם מאפיינים גרפיים של כלל המשפחה. בפנים נמצא מארז קייס שחור, בפלסטיק מט שמרגיש טוב ביד, מעט גדול יותר מהקייסים אליהם התרגלתי, של אוזניות ה-In-ear וכבל טעינה תכלכל אף הוא. חמוד.
בפנים נחות להן שתי האוזניות, במראה די שגרתי, עד שמרני משהו, כשהן מצויידות בקשתות קטנות שמתמקמות מעל האוזניים. התפקיד שלהן, למי שטרם הבין, הוא למקם בבטחה את האוזניות ולא לאפשר להן לקפוץ בכל פעם שתעלו על באמפ במסלול, או תתכופפו לקולר במכון הכושר. וצודקים: לוקח זמן להתרגל. להתרגל לצורת החבישה, לתנוחה הכי מתאימה ולמצב שיפעיל הכי פחות לחץ. זה לא תהליך ארוך או מסובך, אבל ה׳צימוד׳ האנושי לאוזניות החדשות וההתרגלות הם הכרחיים, אחרי פעם פעמיים, כשהעסק יישב נכון על האוזן, אני מבטיח שלא תרגישו כלל שהן שם. במשקל של 7 גרם, אין גם כל סיבה שתרגישו בהן.
שמחתי לגלות, עוד בטרם הורדתי את האפליקציה הייעודית, כי בקרי המגע על האוזניות עצמן מכסים לא מעט פונקציות כיוונון אישי – והכל באמצעות אחת עד שלוש הקשות שצריך לזכור עבור כל אחד מהצדדים לטובת התאמת גובה ווליום, ניגון, חזור ודילוג. אפשר גם לבצע התאמה של 10 ערוצי ה-EQ אבל, אני מודה שאני כנראה לא הייתי מספיק זריז ואו יעיל למשימה הזו – על האוזניות עצמן.

האפליקציה
JLab JBuds Open Sport app שמתאימה למשתמשי האנדרואיד והאפל, יעילה בעיקר לכיוונון המועדף של ה-EQ – כשיש שני מצבים מוגדרים מראש: ברירת המחדל היא ‘JLab Signature’ ו- ‘Balanced’. אופציה שלישית מאפשרת לשחק עם ההעדפות האישיות. בעיה אחת נרשמה כאן: אין אפשרות לשמירה של מספר מצבים מועדפים. עוד מאפשרת האפליקציה לקבע שמירה על השמיעה – מצב שמגביל את השמע ל-85 או 95 דציבלים. ניתן, כמובן לעדכן באמצעותה את הקושחה וגם לעבור למצב קולנוע. אני אישית גם אהבתי את האופציה שמציעה האפליקציה למצבי ״אמביינט״, ערוצי סאונד שמיועדים לרוגע וניתוק מהקורה סביב.


צימוד ואודיו
הצימוד קליל ופשוט עם בלוטות׳ 5.3 וניתן לחבר עד שני מכשירים. מוציאים מהקייס, האורות מתחילים להבהב ואז מתחברים לטלפון. קודקסים של SBC כמו גם של AAC זמינים אף הם. החיבור האלחוטי התגלה כיציב ביותר, במצבי פנים וחוץ, עד למרחקים של מעל 20 מטרים בשדה פתוח. במעבר בין חדרים העסק עבד פיקס במעבר בין קומות מבוטנות, התגלו פה ושם חורים שחורים בהאזנה.
שיחות הטלפון (למרות שאני אישית לא נוטה לענות לאנשים באמצע אימונים) התגלו כמספקות קול טבעי וברור ומהצד השני נאמר לי כי גם בתנאי רוח הצליחו לשמוע אותי די ברור. בסביבה רועשת, בה נכח מספר רב של אנשים (ראה מצב ״הפגנות״) השמע הלך והדרדר פלאים. עוד מהלך דיפ-סטייט ברור.
האוזניות מצויידות בדרייברים דינמיים של 14.2 מ״מ, שעושות מאמץ כן להתגבר על החלל הפתוח שבין ראש האוזניה לאוזן. – ובעיקר כשמדובר בסוגיית הבאסים. ברוב הזמן העסק אכן עובד וכדי להנות ממנו צריך להיצמד למצב ה- JLab Signature. במצבים מורכבים יותר, כמו משחקי מחשב וסרטים כבדי באסים, כדאי להצטייד באוזניות In-ear… כמי שמראש ידע את המגבלות – לי ממש לא היה אכפת ונהניתי מהצליל כפי שהוא. עניין של תיאום ציפיות.

סוללה
היצרנית מצהירה על לפחות 9 שעות שימוש בין טעינה לטעינה ויחד עם הקייס ניתן להגיע אפילו ל-26 שעות האזנה. בתרגול פשוט, רוקנתי את האוזניות לחלוטין מ-100% ל-0% עם ניגון מוסיקה רציף ואכן – אמת בפרסום. מאוד קרוב לרף המוצהר.
זמינות ומחיר
את האוזניות Jlab Jbuds Open Sport, ניתן להשיג בחנויות המורשות, באתר היבואן הרשמי ביקונקט וברחבי הרשת.
המחיר הנמוך ביותר שנצפה בעת כתיבת שורות אלו עומד על 419 ש"ח.
סיכום
אם אתם חייבים לשמוע מוסיקה בזמן פעילות אבל גם מרגישים חייבים להשאר קשובים לסביבה והתקציב שלכם צפוף – האוזניות האלה יעשות עבודה מושלמת. הן לא יכבידו לא על הכיס ולא על האוזניים. אם אתם פיינשמקרים ככל שמדובר באיכות הסאונד, הצליל של האוזניות האלה לא תמיד יספקו את צרכיכם.