בשנים האחרונות הפכו הסוללות הניידות מתוספת נוחה לפריט חובה. כל אדם שמבלה את מרבית זמנו מחוץ לבית מכיר את המצב בו הוא מסיים את היום ללא טעינה, בדיוק לשם כך, חברת Baseus הוציאה לשוק בעשירי לאפריל האחרון, את הפתרון המודרני שלהם עם סוללת גיבוי, ה-Baseus PicoGo AM41.
למעשה, מדובר על סדרה של 3 מוצרים שהשיקה חברת בסאוס, ביניהם שני דגמים בגודל של 5,000 מיליאמפר. כאשר לאחד הדגמים מעמד נשלף לטלפון, והשלישי – הדגם עם הסוללה הגדולה יותר, עליו נדבר בסקירה. ממבט ראשוני עליו אפשר להגיד בצורה חד משמעית שמדובר על סוללה ניידת שתוכננה מתוך הבנה שהניידות האמיתית לא מסתכמת רק בקיבולת, אלא גם בנוחות השימוש וזה בדיוק מה שהופך את הפיקוגו החדש של בסאוס לאחד המוצרים המעניינים שקיבלתי לסקירה לאחרונה.
מה בקופסה
בתוך האריזה מחכים לכם האביזרים הבאים:
– Baseus PicoGo AM41 10000mAh
– כבל טעינה USB-C
– מדריך למשתמש
עיצוב: מימדים של כרטיס אשראי
כשהרמתי את ה-AM41 בפעם הראשונה, ישר הרגשתי שמדובר על מוצר שתוכנן בצורה מוקפדת מתוך מחשבה אמיתית על שימושיות בשגרת היומיום. העובי שלו דק באופן משמעותי בהשוואה לסוללות בגדלים זהים בשוק המודרני והוא עומד על 1.5 סנטימטר בלבד. הסוללה עטופה במעטפת אלומיניום בגימור מאט, יחד עם שכבת סיליקון חלקה שמוסיפה לא רק עמידות, אלא גם תחושה נעימה במיוחד במגע. כמו כן, לאור העובדה כי הסוללה מגיעה במימדים של כרטיס אשראי פרט לעובי, אפשר לומר שמדובר על סוללה שנכנסת בקלות לכל כיס, אך כזו שעדיין מרגישה יציבה ביד.
בחזית התחתונה של הסוללה תוכלו למצוא את כניסת ה-USB-C שצבועה בצבעי הלוגו של חברת בסאוס, וממש מעל ניתן לפגוש את נורות החיווי שנדלקות בצבע לבן ומעידות על רמת הסוללה. לצערי, בדגם שאני קיבלתי נורת החיווי הראשונה משמאל הייתה תקולה, ועבדה רק כאשר טענתי את המכשיר בצורה אלחוטית. הקימור העדין בגב הסוללה הופך אותה לנוחה יותר לאחיזה ממושכת, גם במהלך הטעינה. לצד כל הדברים הללו, אפשר לומר שבחירת הצבעים של בסאוס לסדרת הסוללות החדשה שלה היא זו שנותנת את החתימה העיצובית הסופית לסדרה, עם ארבעה גוונים יוקרתיים – שחור, אפור, ורוד וטיטניום, שמשלימים את התחושה שאכן מדובר בפריט אלגנטי.
יכולות טעינה מרשימות – עם ובלי חוט
בחזית החידושים של הדגם החדש ניתן לפגוש את התמיכה בתקן Qi2 – תקן הטעינה האלחוטית החדש ביותר, שתוכנן במיוחד למכשירי אפל, אך פונה לכל משתמש שמחפש אחר חווית טעינה מדויקת, חזקה ואמינה, בעוד כי הסוללה תואמת לדגמי iPhone 12 ואילך הודות לתמיכה מלאה ב-MagSafe. באמצעות מערך מגנטים עוצמתי, המגנט מצליח להיצמד בצורה מושלמת לגב המכשיר, ומבטיח כי החיבור יהיה מדויק גם בזמן תנועה ואפילו עם מגן, במידה והוא אכן תומך בטכנולוגיית MagSafe.
עד כמה המגנט עוצמתי אתם שואלים? ובכן, אני יכול להגיד לכם שאת מבחן ה"שייקי שייקי" שלי הוא עבר בהצטיינות, והשתדלתי להיות כמה שפחות עדין. בטעינה אלחוטית, ההספק שמגיע הוא עד 15W, מה שמאפשר קצב טעינה גבוה פי שניים לעומת דגמי Qi ישנים יותר. התוצאה? טעינה מהירה שמאפשרת להמשיך להשתמש במכשירים השונים שלכם, ללא צורך בחוטים וללא חשש מהתחממות יתר.
לצד הביצועים האלחוטיים שבאמת הצליחו להרשים אותי, ה-AM41 מציע גם טעינה חוטית מתקדמת שלא נופלת מרמתן. יציאת ה-USB-C של הסוללה תומכת בעוצמה של עד 27W, מה שמאפשר טעינה מהירה גם למכשירים עם סוללות גדולות יותר דוגמת טאבלטים, מחשבים ניידים וכיוצא בכך.
בנוסף, תמיכה מלאה בפרוטוקול PD מבטיחה כי הסוללה אכן מתאימה את רמות הזרם והמתח בצורה יעילה וחכמה למכשיר המחובר, מה שמבטיח טעינה יעילה, שמירה על בריאות הסוללה והפחתת סיכונים הסובבים סביב התחממות המכשיר. טעינת הסוללה עצמה מתבצעת בעוצמה של עד ל-20W, כך שגם אם אתם ממהרים לעבודה והסוללה שלכם עומדת על כמה אחוזים בודדים, עדיין תוכלו למלא חלק נחמד מהסוללה באופן שיצליח לשרת את הצרכים שלכם במהלך היום.
מערכת קירור שמציבה סטנדרט חדש
כשהטעינה מהירה, החום לא מאחר להגיע ובחלק ניכר מהמקרים, החום הוא זה שמהווה את האתגר האמיתי. כאן חברת בסאוס נכנסת לתמונה ומקדימה תרופה למכה. ואיך זה מתבצע בפועל? באמצעות הטמעת מערכת קירור תלת שלבית אשר כוללת מעטפת אלומיניום לפיזור חום פסיבי, שבב המבוסס על בינה מלאכותית שדואג לבצע ניטור של הטמפרטורה 18,000 פעמים בשעה, וחומר גרפן איכותי שדואג לבצע פיזור חום בצורה אחידה. כל אלו יחד מאפשרים לסדרת הסוללות החדשה של בסאוס לשמור על טמפרטורה יציבה במהלך השימוש, גם כאשר מדובר על עומסים גבוהים. במילים אחרות – בסאוס לא רק שמה דגש על שיפור הביצועים, אלא גם על שמירת חיי הסוללה לאורך זמן.
מבחן התוצאה בשטח
כדי לבדוק את הביצועים של ה-PicoGo AM41 לא רק על הנייר, אלא גם בפועל, ביצעתי סדרת בדיקות טעינה במכשירים שונים. במבחן הטעינה האלחוטית (באמצעות Qi2) עם iPhone 12, קיבלתי תוצאה של כ-14% טעינה תוך 10 דקות – עליה מ-10% ל-24% – תוצאה שנשמרה עקבית בשתי בדיקות נפרדות.
לאחר חצי שעה של טעינה אלחוטית שבתחילתה האייפון שלי היה עם 10%, רמת הסוללה עמדה על 38%, ואילו לאחר שעה שלמה נרשמה טעינה של 45% סה"כ, מ-10% ל-55%. לקראת סוף השעה ניתן היה להרגיש התחממות קלה בגוף הסוללה, אך לא ברמה חריגה יתר על המידה.
בטעינה החוטית נרשמו ביצועים מרשימים יותר: טעינת iPad Pro 11" (דגם M4) מ-45% ל-70% ארכה 25 דקות בלבד. במהלך טעינת ה-AirPods Pro 2, נמדדה קפיצה של כ-40% (מ-20% ל-60%) תוך 15 דקות בלבד. טעינת הסוללה עצמה מ-0% ל-100% (באמצעות מטען קיר) נמשכה כשעתיים ו40 דקות, שזה די מדויק בהשוואה לנתונים של בסאוס (שעתיים ו-35 דקות טעינה).
מחיר וזמינות
נכון למועד כתיבת שורות אלה, הסוללה Baseus PicoGo AM41 אינה זמינה לרכישה בישראל. עם זאת, ניתן למצוא את המוצר באתרים בינלאומיים כדוגמת Amazon, כאשר המחיר נע סביב 40-45 דולר, לא כולל משלוח.
השורה התחתונה
Baseus PicoGo AM41 הוא ההוכחה של בסאוס לכך שניתן לבנות סוללת טעינה ניידת איכותית ואמינה מבלי להמציא את הגלגל מחדש. ה-AM41 מגיע עם עיצוב אלגנטי ומוקפד שמתאים את עצמו לנשיאה יומיומית, יכולות טעינה מרשימות, טכנולוגיות מתקדמות לניהול חום וטעינה והכי חשוב? התאמה מדויקת לצרכים של מגוון משתמשים בעידן המודרני שיודעים להעריך פרקטיקה ואסתטיקה.
במבחן התוצאה בשטח, הפיקוגו AM41 אכן מצליח לספק חווית שימוש אופטימלית: הוא קל משקל והוא מספיק קטן בשביל להיכנס לכל כיס מבלי להכביד יתר על המידה, אך באותה הנשימה הוא עדיין חזק מספיק בשביל לספק כמעט שתי טעינות מלאות לאייפון סטנדרטי, או לחילופין כמעט טעינה וחצי לדגמים עם סוללות גדולות יותר. על כן, אחד היתרונות הבולטים של הסוללה בא לידי ביטוי ביכולת להטעין שני מכשירים במקביל, מה שהופך את הסוללה לפתרון גמיש במיוחד, כזה שלא מתאים רק לימים רגילים אלא גם לנסיעות, פגישות ואפילו לקמפינג עם איזה קפה שחור בצד.
יחד עם זאת, חשוב לציין כי הדגם שנבדק היה אב־טיפוס הנמצא בשלבי טרום השקה. הסיבה לכך שאני מציין זאת דווקא כאן, ולא לאורך כל הסקירה, היא פשוטה: במהלך השימוש הכללי, הסוללה תפקדה באופן יציב וללא תקלות. רק במהלך מבחני הטעינה החוטית, בשני מקרים נפרדים, חלה הפסקה פתאומית בהעברת החשמל – שנפתרה על ידי ניתוק וחיבור מחדש של הסוללה למטען הקיר. מעבר לכך, הביצועים היו עקביים, והסוללה עשתה עבודה מצוינת.