סקירה: Beyerdynamic AVENTHO 300 – פרימיום על הנייר, עם כמה הפתעות בשטח

אוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 הן ניסיון שאפתני לשלב בין מסורת הסאונד המדויק של המותג הגרמני לבין עולם האודיו המודרני: ביטול רעשים אקטיבי, תמיכה ב־Dolby Atmos, חיבוריות בלוטות' מתקדמת ויישום של טכנולוגיית Head Tracking. עם חיי סוללה ארוכים במיוחד, עיצוב פרימיום ומפרט עשיר, מדובר באוזניות שמכוונות גבוה – גם במחיר וגם בציפיות.

אלא שככל שמעמיקים בשימוש, מתגלים פערים בין ההבטחה למציאות. איכות הסאונד עשויה שלא להתאים לכל טעם, הנוחות לאורך זמן מעוררת שאלות, וגם ביטול הרעשים – למרות שהוא קיים ומתכוונן – לא מגיע לרמות שמציבים המתחרים הבולטים בשוק. מדובר באוזניות שאפתניות עם הרבה יכולות, אבל גם עם ויתורים שצריך לקחת בחשבון.

מה בקופסה

– אוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300
– נרתיק קשיח (Hard Case) לנשיאה והגנה
– תיק בד רך לנשיאה
– כבל טעינה USB-C
– מתאם USB-C ל־USB-A
– כבל שמע 3.5 מ"מ (AUX)
– ניירת

עיצוב, נוחות ואיכות בנייה

אוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 ממשיכות את הקו האסתטי של המותג הגרמני עם עיצוב תעשייתי מוקפד, קשת עבה מרופדת וגימור מתכתי שמקרין איכות ועמידות. הדגם שהגיע אלינו בצבע שמנת (Off‑White) משתלב בצורה אלגנטית ומעט שונה מהגוונים השחורים הקלאסיים. מדובר באוזניות קשת עם בלוטות' שמכוונות לשוק הפרימיום, והן נראות בהתאם – החל מהמפרקים מאלומיניום, דרך המבנה המתקפל ועד הקייס הקשיח שמגיע בערכה.

האוזניות כוללות מנגנון סיבוב מלא של הכוסות, שמאפשר להניח אותן שטוחות או לקפל לתוך הקייס בצורה אופטימלית ומינימלית. איכות החומרים גבוהה מאוד, עם תחושת יציבות בכל חלקי המבנה – ללא חריקות או חופש מיותר. מדובר בעיצוב פרימיום לאוזניות ANC שעומד בשורה אחת עם מותגים כמו Sony ו־Bose, לפחות במבט ראשון.

אבל בכל הנוגע לנוחות שימוש – הרגשנו שיש פה פשרות. המשקל של 319 גרם בלט כבר מהשימושים הראשונים, במיוחד בהשוואה למתחרות כמו WH‑1000XM6 של סוני (254 גרם) ומומנטום 4 של סנהייזר (293 גרם). הלחץ שמפעילה הקשת הורגש לאורך זמן, והכריות, על אף שהן רכות למגע, נצמדו חזק מדי וגרמו לנו להתחממות סביב האוזניים אחרי כשעה־שעתיים של האזנה רצופה.

למרות שמדובר באוזניות בלוטות' עם ביטול רעשים שמיועדות לנסיעות ולשעות האזנה ארוכות, לא הצלחנו להגיע איתן לנוחות רציפה לאורך זמן. התחושה הייתה שהן צמודות מדי, והיינו צריכים להסיר אותן מדי פעם כדי להוריד לחץ ולהתאוורר. עבורנו, זה פגע ברצף השימוש והוריד מהחוויה הכללית.

שליטה, אפליקציה ופיצ'רים חכמים

כל השליטה באוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 מרוכזת באוזן הימנית בלבד, בשילוב בין משטח מגע ללחצנים פיזיים. נתקלנו כאן בשני צדדים של אותו מטבע – מצד אחד, ממשק פשוט שמונע בלבול, ומצד שני חוסר נוחות במצבים שבהם היד הימנית תפוסה. תנועות החלקה משמשות לשליטה בעוצמה או מעבר בין שירים, ולצידן יש גם כפתור פיזי ייעודי למעבר בין ANC, מצב שקיפות וכיבוי מוחלט של הסינון, כפתור הפעלה וכיבוי שמשמש גם לצימוד Bluetooth בלחיצה ארוכה על הכפתור. כמו כן חיבור 3.5 מ"מ AUX – לחיבור חוטי למי שרוצה.

בנוסף, האוזניות תומכות בפקודות קוליות, בהשהיה אוטומטית כאשר מסירים אותן מהראש, ובאפשרות לדחות שיחה או לעבוד עם אחת מהעוזרות הדיגיטליות. השליטה הכללית הייתה מדויקת, אך משטח המגע דרש מאיתנו דיוק בתנועה – במיוחד בהליכות ערב או בחדר הכושר, שם היה קשה יותר לדייק בהחלקת אצבע על משטח השליטה.

האפליקציה של Beyerdynamic זמינה באנדרואיד וב־iOS, והיא כוללת את כל מה שציפינו לראות באפליקציה לאוזניות עם ANC. מעבר לבקרת רמות סינון הרעשים והשקיפות (חמש דרגות), קיבלנו גם EQ בהתאמה אישית עם חמישה פדים, ומבחר פריסטים מוכנים מראש: Neutral, Bass, Smooth, Loudness ו־Speech. עם זאת, לא ניתן לשלוט על תדרים מדויקים, מה שהגביל את האפשרות להתאים את הסאונד באופן מדויק יותר.

פיצ'ר נוסף שעניין אותנו היה התמיכה ב־Dolby Atmos – גם במצב רגיל וגם עם head-tracking. הפעלנו את המצב הזה דרך האפליקציה והופתענו לגלות שהוא לא מוגזם או מלאכותי כמו בלא מעט דגמים אחרים. קיבלנו מרחב שמע רחב ומעט עומק נוסף, בלי לפגוע בצליל המקורי. מבחינת תפקוד האפליקציה – הפיצ'רים עבדו כמצופה, אך הממשק כולו הרגיש בסיסי יחסית לאוזניות שנמצאות ברף המחיר הגבוה.

קישוריות וחיבורים

האוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 מצטיינות בקישוריות מגוונת ומתקדמת. השתמשנו בהן לאורך תקופת הבדיקה עם מגוון מכשירים – טלפון, מחשב נייד וטאבלט – ולא נתקלנו בניתוקים או בעיות סנכרון. התמיכה ב־Bluetooth 5.4 מבטיחה חיבור יציב, וגם בצפיפות של רשתות אלחוטיות הן שמרו על קליטה טובה.

האוזניות כוללות תמיכה בקודקים מתקדמים כמו AAC, aptX Adaptive, aptX Lossless ו־LE Audio, כך שהצלחנו להאזין לקבצים באיכות גבוהה דרך שירותים כמו Deezer ו־Apple Music בלי לאבד פרטים בדרך. בכל התחברות למכשיר חדש שמענו חיווי קולי שמציין את הקודק הפעיל – תוספת חכמה שלא רואים בכל דגם. מבחינת שימוש יומיומי, לא הרגשנו השהיה או חוסר סנכרון בין שמע לתמונה, גם בסטרימינג מהטלוויזיה וגם בסרטוני יוטיוב מהמחשב שלעיתים מאבדים סנכרון עם אוזניות אלחוטיות.

תמיכה ב־Multipoint אפשרה לנו לעבור בין שני מכשירים במקביל – למשל, מחשב וטלפון – בלי לנתק ולהתחבר מחדש. המעבר לא היה תמיד מיידי, אך בפועל הצלחנו לעבור בין שיחה לניגון מדיה באופן חלק ונוח. מדובר בפיצ’ר שמוסיף משמעותית לגמישות בשימוש, במיוחד בעבודה מול כמה מכשירים.

מלבד החיבור האלחוטי, יש גם שתי אופציות חוטיות: כבל USB-C שמאפשר שמע דיגיטלי באיכות גבוהה ישירות מהמחשב או מהטלפון, וכבל 3.5 מ"מ סטנדרטי לשימוש עם מקלטים או נגנים ישנים יותר. אהבנו את האפשרות לבחור בין אלחוטי וחוטי בלי פשרות על איכות – שילוב שמוסיף גמישות מלאה לשימוש בהן כשרוצים לעבוד איתן במצב אנולוגי.

סוללה וטעינה

אחת ההפתעות המשמעותיות ביותר באוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 היא חיי הסוללה. בבדיקה שלנו, קיבלנו 62 שעות שימוש בפועל עם ביטול רעשים פעיל. הרבה מעל הצהרת היצרן ל-50 שעות עבודה במצב זה – נתון חריג לטובה בקטגוריית אוזניות עם ANC. אפילו מול מתחרות מובילות כמו סוני או סנהייזר, מדובר ביתרון ברור למי שמחפש אוזניות עם חיי סוללה ארוכים באמת, במיוחד מחוץ לבית או בשימוש יומיומי אינטנסיבי בתוך הבית.

גם בכל הנוגע לטעינה לא התאכזבנו. האוזניות תומכות בטעינה מהירה דרך חיבור USB-C, כש־10 דקות בלבד של טעינה סיפקו לנו קרוב ל־5 שעות האזנה – נתון שמוכיח את עצמו כשנזכרים לטעון ברגע האחרון לפני יציאה לריצה קלה בפארק. הטעינה המלאה נמשכת כשעתיים שהספיקו לנו לימים שלמים של האזנה.

מה שאהבנו במיוחד הוא שהאוזניות לא צורכות אנרגיה מיותרת גם כשהן דולקות במצב המתנה – לא נתקלנו בצריכה חריגה או התראות על סוללה חלשה לפני הזמן. התנהגות הסוללה הייתה יציבה לאורך כל תקופת הבדיקה.

למי שמחפש אוזניות בלוטות' עם טעינה מהירה, שימוש רציף עם ANC פעיל וללא צורך בטעינה יומית – הדגם הזה נותן מענה מרשים מאוד. גם אם לא כל דבר באוזניות האלה מושלם, את תחום הסוללה הן סוגרות מצוין.

ביטול רעשים ומצב שקיפות

האוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 כוללות ביטול רעשים אקטיבי (ANC) עם חמש דרגות עוצמה, שאותן ניתן להתאים דרך האפליקציה. במהלך השימוש הרגשנו שה־ANC עושה את העבודה, אבל לא ברמה שמוכרת לנו מאוזניות Sony WH‑1000XM6 שקשה להתחרות בהן. הרעשים הגבוהים (כמו מנועים או מזגן) טושטשו בצורה ניכרת, אך רעשי רקע משתנים כמו דיבור או תנועה ברחוב לא נבלמו לחלוטין. מדובר בביצוע סביר, שמתאים בעיקר לשימושים משרדיים או תחבורה ציבורית – פחות לטיסות או מקומות עמוסים במיוחד.

הבידוד הפסיבי של הכוסות עצמן דווקא עבד היטב, ותרם משמעותית לתחושת ההפרדה מהסביבה. כששילבנו את זה עם ה־ANC בדרגה גבוהה, הצלחנו לקבל סביבת האזנה שקטה יחסית, אם כי לא מושלמת. אוזניות עם ANC מתכוונן הן יתרון ברור, אבל כאן הטווח בין הרמות לא הרגיש מאוד שונה – לפעמים לא הצלחנו להבחין אם בכלל השתנה משהו בין הדרגות.

מצב השקיפות הפתיע אותנו לטובה. גם פה, יש חמש דרגות הגברה, ובמצבים הגבוהים הצלחנו לשמוע את הסביבה בעוצמה גבוהה – לפעמים אפילו יותר מאשר בלי האוזניות. זה היה שימושי במיוחד בשיחה מקרית עם חבר באמצע הליכה לילית או שיחות קצרות עם חבריי למשרד, מבלי להסיר את האוזניות. מדובר במצב שקיפות באוזניות בלוטות' שמבצע את עבודתו היטב, גם אם הסאונד שמועבר דרכו מעט מלאכותי.

בסך הכול, זהו תחום שבו האוזניות מציעות גמישות ויכולת התאמה, אך לא ביצוע דומיננטי או תחרותי ברמה הגבוהה ביותר. מי שמחפש בידוד רעשים אולטרה־מדויק ימצא כאן פשרה, אבל עבור שימוש יומיומי – זה הספיק לנו בהחלט.

איכות שמע וביצועים אודיו

כשפתחנו את הקופסה של Beyerdynamic AVENTHO 300, ציפינו לסאונד ברמת סטודיו – במיוחד שלדגם הזה  משודכים דרייברים STELLAR.45 ברמת אולפן ועוד יותר בגלל שהן מיוצרות במפעל בגרמניה ולא בסין כמו רוב האוזניות מסוגן. בפועל, קיבלנו סאונד אחר לגמרי ממה שציפינו. הבאס עמוק וחזק, הטרבל דומיננטי, והתוצאה – פרופיל צליל שמרגיש רחוק מהסטנדרט הנייטרלי של אולפנים. מי שמעדיף אוזניות עם באס מודגש והצללה חזקה של פרטים עשוי ליהנות, אבל עבורנו – התחושה הייתה לא מאוזנת לאורך זמן.

ה־EQ המובנה באפליקציה מציע חמישה פריסטים קבועים: Neutral, Bass, Smooth, Loudness ו־Speech, וגם אפשרות לכיול עצמי עם חמישה פדים בלבד. ניסינו לאזן את הסאונד עם הפרופיל Neutral וגם עם התאמה ידנית, אבל לא הצלחנו להגיע לתוצאה ששמרה על טבעיות וניקיון. השליטה גסה מדי, וההשפעה של כל שינוי הורגשה יותר מדי או לא מספקת – בלי דיוק אמיתי.

מה שכן בלט לטובה היה מרחב הסטריאו. בהאזנה לשירים אלקטרוניים או קטעים עם שכבות מורכבות, הרגשנו שהאוזניות מצטיינות בהפרדה בין ערוצים ובבניית עומק. הצלחנו לזהות מיקומים ברורים של אלמנטים במיקס, ונהנינו ממידול מרחבי מדויק יותר ממה שציפינו.

גם הפיצ'ר של Dolby Atmos – כולל head-tracking – השפיע באופן חיובי על החוויה. המרחב הפך רחב ואוורירי יותר, מבלי לעוות את הצליל או לייצר אפקטים מלאכותיים. זה לא פותר את בעיית האיזון הכללית, אבל כן מוסיף עומק ועניין להאזנה בסוגי תוכן מסוימים.

מיקרופון, שיחות והשוואה למתחרים

במהלך השימוש באוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300 ביצענו שיחות טלפון, פגישות וידאו ושיחות קוליות באפליקציות כמו WhatsApp ו־Zoom. איכות המיקרופון הייתה סבירה בסביבה שקטה, אבל ברגע שהיו רעשי רקע – כמו מזגן, מכונית חולפת או משרד פתוח – הקול שלנו נשמע מרוחק, פחות ברור ולעיתים עם הד קל. זה פחות מתאים למי שמחפש אוזניות עם מיקרופון לשיחות בתנאים יומיומיים או משתנים.

בשיחות קצרות או כשדיברנו מחדר שקט, השיחה עברה בלי בעיה. אבל כשניסינו להשתמש בהן לצורך פגישות ממושכות בתנועה או במרחב רועש, שמענו לא פעם הערות מצד השני כמו "אתה נשמע מרחוק" או "יש קצת רעש ברקע". המעבר בין שיחה בבית לשיחה בחוץ הדגיש את ההבדלים – כשהסביבה השתנתה, איכות ההקלטה ירדה בצורה ברורה, במיוחד בתנאים משתנים כמו נסיעה ברכבת או בבית קפה עמוס אנשים.

בהשוואה לאוזניות כמו Sony WH‑1000XM6 או Sennheiser Momentum 4, שקלטו אותנו בצורה נקייה וברורה גם בסביבה פחות שקטה – כאן הרגשנו את הפער. זו לא חוויית שיחה ברמה שמצופה ממוצר בטווח המחיר שלהן. במובן הזה, Beyerdynamic AVENTHO 300 מציעות חוויית שיחה סבירה בחלק מהמקרים, אבל לא מצליחות להתחרות בדגמים המובילים בכל הקשור לפרקטיקה המעשית, בכל הקשור לשיחות קוליות או תקשורת שוטפת. הן הרבה יותר אוזניות להאזנה – ופחות לביצוע שיחות חוץ. בתוך סביבה שקטה יותר הן בסדר אבל לא מעבר.

תג מחיר

את האוזניות Beyerdynamic AVENTHO 300, ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרי סטריאו, בחנויות סחר ברשת ובאתר היבואן ביקונקט טכנולוגיות. תג המחיר עומד על 1,699 ש"ח. כל האמור כאן נכון לזמן כתיבת שורות אלה.

השורה התחתונה

Beyerdynamic AVENTHO 300 מציגות שילוב יוקרתי של עיצוב מוקפד, חומרים איכותיים וטכנולוגיות מתקדמות. הייצור שלהן במפעל בגרמניה והדרייברים מסוג STELLAR.45 מרשימים על הנייר, אבל כיול הצליל נוטה בבירור לבאסים וטרבלים – ומוביל לחוויה פחות מאוזנת, במיוחד בז'אנרים אקוסטיים או ווקאליים. גם האקולייזר באפליקציה והאפקט של Dolby Atmos לא הצליחו לאזן את התמונה לגמרי.

מהצד החיובי, האוזניות מצטיינות באיכות בנייה גבוהה, חיבור Bluetooth 5.4 עם aptX Adaptive ושלל מקודדי Hi Res, אפליקציה נוחה וסוללה חזקה. ביטול הרעשים האקטיבי כולל חמש דרגות עוצמה, אבל הביצועים לא משתווים לאלה של דגמים מתחרים כמו WH‑1000XM6. גם המיקרופון לא מבריק, במיוחד בתנאים משתנים או רועשים.

לסיכום: AVENTHO 300 פונות למי שמחפש אוזניות Bluetooth פרימיום עם נוכחות עיצובית וסאונד דומיננטי. הן פחות מתאימות למי שמחפש סאונד מאוזן, שיחות באיכות גבוהה או ביצועי ANC מתקדמים.

רוצים להתעדכן בחדשות ובסקירות המקיפות שלנו ישירות לנייד? הצטרפו אלינו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

השקת Galaxy Z Flip7 – עיצוב דק, ביצועים חכמים
השקת Galaxy Z Flip7 – עיצוב דק, ביצועים חכמים
Galaxy Z Fold7 הושק רשמית – מתקפל קל יותר, מצלמה של 200MP וציר מחוזק
Galaxy Z Fold7 הושק רשמית – מתקפל קל יותר, מצלמה של 200MP וציר מחוזק
AOC GAMING 27G4XE – מהירות תחרותית בתקציב מפתיע
AOC GAMING 27G4XE – מהירות תחרותית בתקציב מפתיע
סקירה: Beyerdynamic AVENTHO 300 – פרימיום על הנייר, עם כמה הפתעות בשטח
סקירה: Beyerdynamic AVENTHO 300 – פרימיום על הנייר, עם כמה הפתעות בשטח
סקירה: Glorious Model O Wireless – עכבר גיימינג אלחוטי וקל במיוחד
סקירה: Glorious Model O Wireless – עכבר גיימינג אלחוטי וקל במיוחד
סקירה: Sony WH‑1000XM6 – ביטול רעשים ברמה אחרת
סקירה: Sony WH‑1000XM6 – ביטול רעשים ברמה אחרת
Nothing Phone 3 נוחת בישראל – עיצוב חדש, ביצועים חזקים
Nothing Phone 3 נוחת בישראל – עיצוב חדש, ביצועים חזקים
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.