סקירה : ThinkPad Titanium YOGA מחשב נייד 2 באחד

לנובו השנה (2021) השיקו 3 דגמים לסדרת מחשבי הפירמיום לשוק העסקי ה-ThinkPad X1. בין הדגמים שהושקו השנה נמצא את ה-X1 Carbon שאותו סקרתי כאן , את ה-X1 Nano ואת הדגם שעליו נדבר בסקירה ה-X1 Titanium Yoga, שכמו רוב מחשבי היוגה מאפשר להפוך את המסך בזווית של 360 מעלות, למצב טאבלט והופך את המחשב הזה למחשב שתיים באחד.  מחשבי ה-Yoga עד עכשיו היו מחשבים לשוק הפרטי בעיקר, לנובו מנסה עם הדגם הזה להכניס את מחשבי ה-Yoga גם לשוק העסקי. יצאתי לבדוק את ThinkPad X1 Titanium והתוצאות לפניכם.

מה בקופסה

  • מחשב ThinkPad X1 Titanium Yoga
  • ספק כח בהספק 65W
  • מתאם USB TYPE-C להרחבת חיבורים (תלוי בתצורה אותה תבחרו לרכוש)
  • עט סטיילוס (תלוי בתצורה אותה תבחרו לרכוש)
  • ניירת

מידע טכני על המחשב 

המחשב בסקירה מגיע עם הנתונים הבאים :

מעבד – Intel I7 1180G7 מעבד מסדרת Tiger Lake U לניידים,  בעל 4 ליבות ו-8 תהליכונים לוגיים מהירות בסיס 2.2Ghz ו-4.6Ghz בוסט לליבה בודדת, כל הליבות ביחד יכולות להגיע למהירות מקסימלית של 3.7Ghz. המעבד מגיע עם צריכת חשמל של 15W.

זכרון – 16GB LPDDR4x עם 2 ערוצים במהירות שעון של 4266Mhz מולחם על הלוח.

אחסון – SSD M.2 2242 של חברת ווסטרן דיגיטל דגם PC-SN530 בתקן Pcie-3X4 בנפח של 1TB, אורך חיים של 400TBW.

כרטיס מסך – מובנה על המעבד Intel Iris Graphic's Xe.

כרטיס רשת אלחוטי ובלוטות' – Intel Wi-Fi 6 דגם AX201, בלוטות' 5.2.

כרטיס סים – תומך ננו סים ב-4G LTE ומגיע עם כרטיס Esim מובנה.

מסך – מסך מגע 13.5 אינטש עם רזולוציה של QHD 2256X1504 ועם יחס גוף מסך של 3:2.

סוללה – 44.4W לי פולימר.

משקל – 1.18 ק"ג במחשב הנסקר. 1.15 ק"ג במחשב ללא קורא סים.

מסך ביחס גוף 3:2 האם זה טוב? קצת על המחשב, על המסך ועוד קצת על חיבוריות 

הגוף של המחשב בנוי מסגסוגת של מגנזיום וקרבון, בחלקו העליון עשוי מטיטניום שעליו מתבסס השם של המחשב, אשר מקנה למחשב מראה כסוף מחוספס במקצת. אישית אני אוהב מאוד את המראה הכסוף הזה הוא מקנה למחשב מראה יוקרתי ודי מושך את העין.

לנובו, בשונה מדגם ה-X1 Carbon, שבנוי מסגסוגת של מגנזיום וקרבון, הוסיפה לסגסוגת גם טינטיום מה שהוסיף טיפה כובד למשקל של המחשב. הוא יותר כבד ממנו ב-50 גרם והאמינו לי זה מורגש אם כי עדיין המחשב קל ודק במיוחד ( 11.5 מ"מ עובי).

לנובו הוסיפו למחשב 2 צירים שמאפשרים למסך להתהפך ב-360 מעלות מה שמקנה לו את יכולות מחשבי ה-YOGA ולהפוך למחשב 2 באחד גם מחשב וגם טאבלט.
טוב לראות בסדרת מחשבי ה-ThinkPad החדשה לשוק העסקי שלנובו החזירו את ציר 360 מעלות מהדורות הקודמים.

בגב המסך בצדו הימני העליון, אנו נמצא את הלוגו ThnikPad X1, כאשר הקצה של האות i מואר באדום כשהמסך דלוק, כשהמסך בסטנד ביי או כשהמחשב בטעינה המנורה תהבהב, מה שמאפשר לדעת שהמחשב עובד או מחובר למטען כאשר אנו לא עובדים על המחשב. בצדו השמאלי העליון מוטבע הלוגו של לנובו.

בתחתית המחשב נמצא כיסוי שעשוי מאלומיניום עם שני פתחי איוורור, השם של הדגם, מדבקת מקוריות של מערכת ההפעלה ומספר סידורי של המחשב.

בחלק האחורי קצת מתחת למסך נמצא 2 פתחי איוורור גדולים לקירור המארז ופליטת החום ממנו.

מסךלנובו שידכו למחשב מסך ביחס גוף 3:2, היוצר מסך כמעט מרובע וכדי לענות על השאלה האם זה טוב? אז בגדול כן, היות וכמו במחשבי העבר שבאו רק ביחס גוף של 3:2 וסיפקו שטח עבודה גדול יותר, כאשר אנו עובדים על מסמכי וורד,אקסל ומסמכי אופיס באופן כללי.

בקטן צריך להתרגל לגודל המסך המרובע משהו, לא לכל דבר זה מתאים לדוגמא ביוטיוב נקבל פסים שחורים למעלה ולמטה פחות נח לראות במסך ביחס שכזה . המסך תומך בדולבי ויזן שזה נחמד רק יותר מתאים למסכי 4K.

המסך הוא מסך מגע עם ציפוי נגד השתקפויות ונגד לכלוך מהאצבעות כשנוגעים בו. הציפוי עובד מצויין וסוף סוף אני חווה מסך מגע שלא מתלכלך בקלות ולא משקף את הסביבה למסך.

המסך בגודל 13.5 אינטש ומגיע עם פאנל IPS ברזולוצייה של 2256X1504, המוגדר כ-QHD. למסך בהירות של 450 ניטס, מסך בהיר מאוד הצלחתי לעבוד עליו בקלות במהלך שעות היום עם שמש חזקה.

כיול הצבעים הוא בסטנדרט 100% sRGB, הצבעים יפים ומדוייקים. לנובו אף פעם לא מאכזבים עם הפאנלים שהם משדכים למסכי הפרימיום שלהם, גם פה עשו עבודה מצויינת.

המסך מתקפל ל 360 מעלות ומאפשר לעבוד על המחשב גם כטאבלט ולכתוב עם סטיילוס עליו. לצערי לא קיבלתי עם המחשב עט כזה ולכן לא אוכל להעביר את רשמיי על הכתיבה במצב טאבלט.

מערכת ההפעלה מזהה מיידית שהפכתי את המסך למצב טאבלט ועברה למצב זה בצורה חלקה. נח לעבוד במצב זה במחשב הטיטניום יוגה היות והוא בגודל טוב לעבודה במצב זה והוא גם קל משקל. דווקא פה יחס המסך לגוף 3:2 מעולה למצב הטאבלט והוא מבין הטובים שיצא לי לחוות במצב זה.

חיבוריות – למחשב 2 חיבורי ThunderBolt 4.0 ומגירת סים נאנו מצידו הימני, חריץ נעילת קנסינגטון, כפתור כיבוי\הדלקה,חיבור אוזניות\מקירופון 3.5 מ"מ מצדו השמאלי.

היום יותר ויותר מחשבים ניידים מצמצמים חיבורים פיזיים ולפעמים מספקים מתאם חיצוני להרחבה שלהם. למזלי במחשב שקיבלתי הגיע מתאם מיני האב מסוג USB TYPE-C עם הרחבת חיבורים. החיבורים הכלולים במתאם הם: מיקרו SD, כניסת SD, שתי כניסות USB-A GEN1, כניסת HDMI 1.4 וכניסת USB TYPE-C.

המקלדת,משטח העכבר והאם הפעם הרמקולים יספקו סאונד טוב?

מקלדת – המקלדת במחשב לא טובה כמו במחשב ה-X1 Carbon, לנובו ככל הנראה בגלל עובי גוף המחשב הדק החליפו את המקלדת המפורסמת שכל כך אהבתי בדגם הקרבון ושידכו פה מקלדת שטוחה עם קי טרוול נמוך ותגובה פחות טובה מהמקלדת של הקרבון.

המקלדת מרגישה כאילו לקחו אותה ממחשב בסדרות היותר נמוכות של לנובו וחבל שכך. החוויה הכי חשובה במחשבי ה-ThinkPad זה המקלדת המצויינת שלהם. המקלדת לצערי סה"כ סבירה והיא מגיעה עם הגנה מפני מים ונוזלים ועם שתי מצבי תאורת מקשים. כמו בכל מחשב ThinkPad גם פה נמצא את סמן העכבר הקטן האדום בין המקשים של המקלדת סימן ההכר של ה-ThinkPad.

משטח עכבר – לנובו שידכו למחשב משטח עכבר תגובה "Heptic Touchpad" שוב ככל הנראה בגלל עובי המחשב, כדי לקבל לחיצה על העכבר במשטחי תגובה צריך "לרחף" על המשטח עם האצבע ולתת נגיעה עדינה, ממש כמו במשטחי מגע.

לצערי אני אישית לא התחברתי למשטח מהסוג הזה וצריך להתרגל אליו. אני אוהב להרגיש את הלחיצה על משטח העכבר וכאן אין את זה. המשטח סה"כ עושה את העבודה בסדר גמור והוא מדוייק מאוד בכל מה שקשור לתזוזת העכבר, לגבי הלחיצות עליו פחות.

הרמקולים – לנובו ציידו את המחשב עם זוג רמקולים בהספק של 2W כל אחד ותומכים בדולבי אטמוס לרמקולים. אין כאן 4 רמקולים כמו אצל אחיו ה-X1 Yoga, לנובו יכלו להכניס עוד זוג רמקולים וחבל שלא עשו כך.

לגבי השאלה האם הרמקולים מספקים סאונד טוב? אז התשובה היא כן אבל לא משהו מיוחד הסאונד נשמע טוב ולא מעבר. העוצמה מספקת אבל אין פה באסים עמוקים והבאסים קצת שטוחים. הרמקולים ממוקמים באמצע המחשב בשני צידי המקלדת.

קישוריות, אבטחה וקצת על מצלמת הרשת

קישוריות – המחשב מגיע עם 2 אפשרויות חיבור לרשת האחת באמצעות רשת אלחוטית וויפי 6 או AX בשפה המקצועית. והשנייה מודם סלולרי המאפשר הכנסת כרטיס סים נאנו משלנו או להשתמש בכרטיס ה-ESIM המובנה במכשיר (תלוי תמיכת רשת סלולרית).

על הרשת האלחוטית אחראי כרטיס רשת Intel AX201 המצויין של חברת אינטל ומספק יכולות וויפי 6 למי שיש נתב תומך, עם יכולות לתמיכה לאחור ב-וופי 5. כרטיס הרשת מגיע עם תמיכה בבלוטות 5.2.

על הרשת הסלולרית אחראי מודם סלולרי דגם Fibocom L850-GL, המאפשר הכנסת כרטיס סים נאנו של כל חברת סלולר בישראל ותומך בדור 4. בנוסף לנובו ציידו את המחשב עם כרטיס סים אלקרוני דגם Gemalto Esim התומך בדור 5G (יש לבדוק תאימות מול הרשת הסלולרית).

אבטחההמחשב מאובטח בכמה אמצעים פיזיים : סליידר לכיסוי מצלמת IR, חיישן זיהוי אדם , קורא טביעות אצבע ומנעול קנזינגטון. ככה שאם אתם עוזבים את המחשב ללא השגחה המחשב ינעל על ידי חיישן זיהוי האדם (כן הוא לא מזהה עצמים או כלבים רק בני אדם והוא עובד טוב ומדוייק הכלבה שלי לא הצליחה לפתוח את המחשב) , ובאמצעות הסליידר למצלמה לא יוכלו לצלם את הסביבה של המחשב מרחוק, קורא טביעות האצבע יוודא שאתם רשאים להתחבר למחשב ומנעול הקנזינגטון לא יאפשר לקחת את המחשב מהעמדה שלו.

מצלמת רשת – המצלמה היא ברזולוציה של 720P כמו ברוב הניידים בשוק והיא מגיעה עם חיישן אינפרה אדום IR המאפשר עבודה עם Windows Hello לפתיחה של המחשב בזיהוי פנים.

המצלמה באיכות סבירה ועובדת בסדר בסביבה חשוכה המיקרופונים שמגיעים עם המחשב קצת עמומים והן לא מהאיכות הכי טובה שיש.
בזיהוי הפנים לפתיחת המחשב הזיהוי עובד בצורה חלקה והמצלמה זיהתה אותי ב-99 אחוז מהזמן.

המעבד, זכרונות, אחסון ביצועי המחשב והאם סוללת 44.5W חזקה מספיק?

מעבד – לנובו שידכו למחשב מעבד Intel i7-1180G7 מסדרת הטייגר לייק דור 11 של אינטל עם צריכת חשמל נמוכה בהספק 15W, שעובדת בטכנולוגיית ה-Evo Core Vpro אשר ממקסמת את חיי הסוללה בכך שהיא מנהלת את משאבי המחשב בצורה יעילה יותר.

מעבד 1180G7 הוא מהחלשים יותר בסדרת מעבדי ה-U למחשבים ניידים הוא מגיע עם 4 ליבות ועם 8 תהליכונים לוגיים במהירות שעון בסיסית של 2.2Ghz, ומהירות טורבו של 4.6Ghz לליבה בודדת. כשכל הליבות עובדות ביחד הן יכולות להגיע למהירות שעון מקסימלית של 3.7Ghz.

את המעבד מקרר מאוורר אחד אשר מתחבר לצינור קירור שמחובר לתא אידוי גדול ובכך מקרר את המעבד. המחשב הרגיש קר בעבודה סטנדרטית ולא הורגש חום רב בעבודה מאומצת.

בגלל שהמעבד לא צורך הרבה חשמל הוא לא מתחמם כמו מעבדים יותר חזקים ממנו ולנובו עשו עבודה טובה עם הקירור של המחשב. מסתבר שמאוורר אחד עם תא אידוי עושה עבודה לא רעה בכלל.

זכרונות – למחשב לנובו שידכו זכרון בנפח  16GB LPDDR4x מולחם ללוח במהירות שעון של 4266Mhz.

אחסון – לנובו שידכו למחשב כונן M.2 2242 מסוג NVME קטן של חברת ווסטרן דיגיטל דגם PC-SN530 בתקן Pcie-3X4 בנפח של 1TB, עם אורך חיים של 400TBW כלומר הכונן יכול לכתוב עד 400 טרה בכל מהלך חייו.

אני מניח שלנובו בחרו כונן קטן ולא גדול מחוסר מקום במארז המחשב. הכונן לא מצטיין במהירויות כתיבה וקריאה גבוהות במיוחד.

ביצועים – הרצתי על המחשב מספר תוכנות בדיקה על מנת לבדוק את הביצועים שלו בדיקה כללית, בדיקת מעבד, בדיקת הכרטיס הגרפי והאחסון ולהלן התוצאות :

בדיקה כללית :

הבדיקה התבצעה עם תוכנת PcMark 10 אשר בודקת את ביצועי המחשב בשלל מצבי שימוש ביניהם שיחות וידאו, עבודה עם מסמכים וכו'. התוצאה שהתקבלה בבדיקה עמדה על 4397 נקודות.

המעבד

בתוכנת הבדיקה Cinebench R23 המעבד השיג תוצאה של 3213 בריבוי ליבות ו-1234 בליבה בודדת.

בתוכנת הבדיקה GeekBench 5 המעבד השיג תוצאה של 4611 בריבוי ליבות ו-1486 בליבה בודדת.

כרטיס גרפי

בתוכנת הבדיקה 3Dmark עם בדיקת TimeSpy הכרטיס הגרפי השיג תוצאה של 1217.

בתוכנת הבדיקה SuperPosition  בהגדרה של 1080P High הכרטיס הגרפי השיג תוצאה של 1484.

בתוכנת הבדיקה SuperPosition  בהגדרה של 1080P Meduim הכרטיס הגרפי השיג תוצאה של 2333.

אחסון :

בתוכנת הבדיקה ATTO כונן האחסון השיג תוצאה של 1660MB's בכתיבה ו-1440MB's בקריאה.

בתוכנת הבדיקה AS SSD כונן האחסון השיג תוצאה של 2188MB's בקריאה ו-1848 בכתיבה.

בתוכנת הבדיקה CrystalDisk Mark 8 כונן האחסון השיג תוצאה של 2064MB's בקריאה ו-1915MB's בכתיבה.

סוללה :

הסוללה במחשב מגיעה בנפח של 44.5Wh ולפי לנובו אמורה להספיק עד 12 שעות שימוש ללא טעינה, בבדיקה שלי הסוללה החזיקה עם תאורה בעוצמה בינונית ועם עבודה קלה עם סרטים,אינטרנט ומסמכים באזור ה-7 שעות עבודה שזאת תוצאה מצויינת לסוללה בנפח כזה.

זמינות ומחירים : 

את המחשב ניתן להשיג בחנויות המתמחות במכירת מחשבים ניידים לשוק העסקי ומחיר המחשב בסקירה נע בסביבות 12,500 ש"ח.

סיכום

המחשב Lenovo ThinkPad X1 Tintanium Yoga, מתאים מאוד לאנשי עסקים ובכלל לכל מי שרוצה מחשב דק, קל עם עיצוב יוקרתי ויכולות עבודה במסמכי אופיס, צפיה באינטרנט ולקחת אותו לכל מקום בקלות, לעבוד עליו כטאבלט בשעות הפנאי או כדי לצייר זה המחשב בשבילכם. נכון שהמקלדת ומשטח העכבר הם לא הצד החזק של המחשב הזה, ולאלו שממש חייבים יכולים לבחור אז יש את אחיו הבכור ה-X1 Yoga, אבל סה"כ מחשב טוב שעושה את העבודה ולראשונה בסדרת ה-ThinkPad גם מאפשר מחשב 2 באחד עם מארז דק וקליל.

אהבתי

  • המסך חד וברור עם צבעים אמיתיים.
  • מחשב דק מאוד ונראה מצויין.
  • היכולת לעבוד כמחשב 2 באחד
  • זיהוי פנים וגישה מהירה למחשב
  • קורא טביעות אצבע

פחות אהבתי

  • המקלדת פחות נוחה מאחיו ה-X1 Yoga
  • משטח עכבר כמשטח תגובה ולא בלחיצה
  • מצלמה סבירה לא מעבר

ציון כללי

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

סקירה : Lenovo Select Wireless Modern Combo – מקלדת ועכבר בסט אחד
סקירה : Lenovo Select Wireless Modern Combo – מקלדת ועכבר בסט אחד
המעבד לניידים Panther Lake של אינטל מתקרב בצעדי ענק
המעבד לניידים Panther Lake של אינטל מתקרב בצעדי ענק
סקירה : Ultimate Ears Everboom – סאונד ב-360 מעלות
סקירה : Ultimate Ears Everboom – סאונד ב-360 מעלות
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.