בהרבה בתי אב גדולים נוצר צורך ממשי להגדלת טווחי קליטת WIFI של מוצרים הדורשים חיבור לאינטרנט, בייחוד כאשר מוסיפים עוד ועוד מוצרים כאלה שממוקמים באזורים נטולי קליטה ברחבי הבית. וכאן נכנסים לתמונה שלל פתרונות מגדילי הטווח, המאשים, והנתבים. שוק הטכנולוגיה רווי מוצרים שונים טובים יותר וטובים פחות.
יצאתי לבדוק את פתרון ה-MESH של חברת ASUS ה-ZenWifi XD6 והתוצאות לפניכם.
מה בקופסה
- זוג יחידות מאש ZenWifi XD6
- זוג ספקי כח עם חיבור נתיק אוניברסלי לחשמל
- זוג מתאמי חשמל אירופאי
- כבל רשת RJ 45
- ניירת וחוברת אחריות
- מדריך הפעלה
נתב המאש ZenWifi XD6 עובד בתקן WIFI-6 או AX אם תרצו. המאש מספק טווח קליטה רחב בין שתי היחידות ומכסה אזור של שתי קומות עד 1645 מטר בסה"כ.
כל יחידה במאש יכולה לתפקד בפני עצמה ואפשר לחבר כל אחד מהם כנתב רשת ראשי ומשם להוסיף את היחידה השניה כמאריך טווח. בנוסף אם יש לכם נתב רשת של חברת ASUS בבית ניתן לחבר את זוג יחידות המאש לנתב ולהשתמש ביחידות כמאריכי טווח ל 2 אזורים נוספים בבית.
ההבדל בין מאש ל ACCESS POINT או לריפיטר הוא היכולת של המאש להתחבר לנתב הראשי שלכם אם הוא של ASUS ולעבוד עם אותו שם רשת אין צורך להגדיר כלום או להתחבר מחדש לרשת. פשוט מחברים את היחידות לחשמל מבצעים זיהוי שלהם בנתב וממשיכים לעבוד המכשירים ייתחברו למאש בעת הצורך לבד.
במקביל ניתן לקבוע כי מכשירים מסויימים ייתחברו ליחידת מאש מסויימת אותה תבחרו ובכך לנעול את אותו מכשיר שיעבוד מול אותה יחידת מאש שבחרתם.
הממשק משתמש של המאש הוא אותו ממשק משתמש הידוע והמוכר לכל מי שעובד עם נתבים של חברת ASUS לדעתי בחירה טובה מצד החברה זה מקל על מי שרוצה להגדיר את המאש ויכול לעשות את זה בקלות עם הממשק המוכר.
חיבורים,עיצוב וקצת טכני
נתב המאש מגיע עם חיבור WAN במהירות 1GBs לאינטרנט, 3 חיבורי LAN במהירות 1GBs לחיבורים קוויים, וכניסת חשמל מתחת לנתב נמצא את כפתור ה-RESET וכפתור WPS. אותם הכניסות והכפתורים גם ביחידה השניה שמגיעה בערכה.
בתוך כל יחידת מאש מסתתרות 6 אנטנות שמתחברות ללוח מגיע עם מעבד 1.5Mhz בעל 3 ליבות ועם 512Mb זכרון ראם, תמיכה ב-OFDMA וב-QAM1024 ועם רוחב פס של 20-160Mhz למהירויות מקסימליות של עד 1GBs ברשת ה-WIFI 6.
כל יחידה שוקלת 435 גרם ואינה תופסת מקום רב. נתב המאש עשוי מפלסטיק קשיח לבן עם הלוגו של ASUS ומעוצב בצורה אובלית שמשתלבת יפה על המדף או המזנון.
ביצועים ומבחני מהירות
לבחינת ביצועי ה-ZenWifi XD6 חיברתי את שתי היחידות בשתי דרכים האחת חיבור אלחוטי של שתיהן לנתב RT-AX88U גם הוא של אסוס וחיבור יחידה אחת כנתב ראשי והיחידה השניה כשלוחה שלה.
חיבור לנתב RT-AX88U:
החיבור של היחידות מתבצע דרך ממשק ה-GUI של הנתב באזור שנקרא -AI MESH לחיצה עליו ואז חיפוש התקנים משם תוך 2 דקות 2 יחידות המאש זוהו בהצלחה.
יחידה אחת מיקמתי בסלון ויחידה שניה מיקמתי בחדר השינה בשני האזורים היחידות שידרו מצויין לנתב שלי והראו יציבות בשידור לאורך 24 שעות הבדיקה משום מה היחידה בחדר השינה סרבה לחבר לבד את האפל TV שלי אז ביצעתי חיבור ידני של האפל TV ליחידת המאש ברגע שמבצעים את חיבור המשתמש למאש באופן ידני הוא "ננעל" על היחידה ומקושר אליה קבוע.
בבדיקת מהירות ב-WIFI 6 הגעתי לתוצאה של 883MBs בהורדה ו-115Mbs בהעלאה.
חיבור יחידת מאש כנתב ראשי:
החיבור של היחידה וכל תהליך ההגדרה שלה מתבצע כמו כל התקנת נתב של ASUS "לשלבים ראו תמונות בגלריה" אחרי ההתקנה מחברים את היחידה השניה באותה דרך שמחברים אותה לנתב דרך תפריט ה-AI MESH וגם כאן היחידה אותרה מהר מאוד כ-2 דקות.
גם פה מיקמתי את הנתב הראשי בסלון ואת היחידה השניה בחדר השינה, היחידות דיברו ביניהן היטב והראו גם פה יציבות לאורך 24 שעות בדיקה. הפעם האפל TV התחבר ליחידת המאש בחדר השינה באופן אוטומטי.
בבדיקת מהירות קווית של יחידת המאש הראשית הגעתי לתוצאות של 839MBs בהורדה ו-108MBs בהעלאה.
בבדיקת מהירות ב-WIFI 6 הגעתי לתוצאה של 824MBs בהורדה ו-110MBs בהעלאה.
תהליך התקנת יחידת מאש כנתב ראשי
זמינות ומחירים
נתב המאש ZenWifi XD6 טרם נמכר בישראל והוא יגיע לארצנו במהלך החודשים אוגוסט-ספטמבר שנה זו (2021). ויגיע כזוג כמו בסקירה וגם בשלישיה ויתומחר במחיר של 1800 ו-2800 ש"ח בהתאמה.