סקירה: Lenovo Yoga Slim 7X – עיצוב מרהיב, מעבד ARM – אבל האם זה מספיק?

עם תחילת עידן המחשבים האישיים בישראל, הסתובבתי בתערוכת מחשבים בגני התערוכה – מרכז הירידים המוכר כיום בשם "אקספו". לפתע נתקלתי בדוכן קטן וצנוע שהציע מערכת הפעלה חינמית למחשבים. יש לציין שהיתה זו תקופת הפיתוח המואצת של מיקרוסופט עם מערכת ההפעלה הידועה DOS לגרסאותיה. היותה של מערכת הפעלה "חינמית" שלא צרכים לשלם עבורה, היתה חדשה מרעישה עבורי. מן הסתם אנחנו מדברים על לינוקס שהיתה אז בתחילת דרכה ורבים לא הכירו אותה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
(צילום: istockphoto)

הסטוריה ממוחשבת על הפרק...

וממערכות הפעלה למעבדים. עם פריצתם לעולם של המחשבים האישיים בשנת 1981 ע"י IBM, נחשפנו כולנו למעבדים תוצרת אינטל (INTEL) במה שנקרא אז והיום ארכיטקטורת X86.  המעטפת של X86 הושקה למעשה כמה שנים קודם לכן, וכמה שנים לאחר 1981 נחשפנו למעבדים למחשבים אישיים מתוצרת חברה "לא ידועה" בשם AMD. המאפיין הראשי של מעבדים אלו היה מחירם הזול יותר בהשוואה למעבדי אינטל, ולכן היה משב רוח רענן לחשבון הבנק והכיס בבואנו לבנות או לרכוש מחשב חדש. עיון מעמיק בוויקיפדיה מלמד על יחסים הדוקים באותם שנים בין אינטל ו-AMD בהסכם שחלק ממרכיביו כלל סעיף של Second-Source Manufacturer, וכשרבים מאיתנו בוני המחשבים רבנו של מי יותר טוב או יותר זול, שתי הענקיות למעשה שיתפו פעולה באופן הדוק.  

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

אינטל ו-AMD האם הם עדין מתגוששים בזירת המעבדים, או שאנחנו לקראת דור חדש של מעבדים מיצרנית אחרת? (איור: שייקה גרינברג)

וכך אנחנו מגיעים לשנת 2024 ומגלים ששוק המחשבים האישיים המופעלים ע"י מעבדים (CPU) התרחב עם פלטפורמה חדשה שנקראת SNAPDRAGON ARM ומבוססת על ארכיטקטורה חדשה שאינה X86 אלא ARM (באנגלית Advanced RISC Machines). ובכן, מעבדים מבוססים ARM הם לא דבר חדש, וניתן למצוא אותם בכל מיני אביזרי מחשוב כמו טלפונים סלולריים, מחשבים זעירים כמו Raspberry Pi לדורותיו, מוצרי תקשורת ועוד. יש לשער שהאתגר הגדול למערכות ARM החל עם מייזם ARM שהתחיל בחברת מיקרוסופט בשנים 2016-2017 שהוביל אותנו לימינו אלו עם מחשבים אישיים ניידים שמבט זריז בהם לא יכול להסגיר את מה שמפעיל אותם מבפנים. הנה ציטוט: 

"ARM began developing CPUs for Microsoft Windows personal computers with the introduction of the Windows on ARM initiative. This effort started gaining traction around 2016-2017 with the release of the Surface Pro X in 2017, which featured an ARM-based processor2. Microsoft continued to develop and support Windows on ARM, culminating in the Windows Dev Kit 2023 and Windows 11 on ARM devices2."

אז אם התרגלנו במשך שנים ארוכות לגלוש באינטרנט, להוריד תוכנות, להריץ INSTALL ולהנות מכל הטוב שמחשבים מבוססים ווינדוס של מיקרוסופט לדורותיה נותנים לנו, אז עכשיו צריך להגיד "עצרו את הסוסים והיד הקלה על המיקלדת" וחפשו תוכנות שמיועדות ל- Windows ARM64. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

(צילום: Qualcomm)

Yoga Slim 7 Gen 9 14Q8X9 - Qualcomm Snapdragon X Elite

אז לאחר הקדמה טכנולוגית היסטורית, הגיע למעבדת טכנולוגיה ואנשים הלנובו Yoga Slim 7 Gen 9 14Q8X9 (מספר מוצר 83ED003EIV) המבוסס כאמור על מעבד מודרני ביותר מתוצרת QUALCOMM, מבוסס ארכיטקטורת ARM מודל  Snapdragon X Elite X1E-78-100. בנוסף, ניתן לציין שהמחשב הזה שייך לקטגוריית מחשבים חדשה שנקראת Copilot+ PC, שמדגישה את שייוכו לקטגוריית מחשבי AI. ולפני שניכנס לתיאור בסיסי של המחשב, כמה מילים על המעבד. עולם המעבדים מבוססים ARM הוא ענק, SNAPDRAGON הוא שם רשום של QUALCOMM – אחת הייצרניות של מעבדים מבוססים ARM, וגם בתוך סדרות סנאפדרגון אנחנו כרגע בסדרה 10 המסומנת באות X. וכדי להכביד על הקורא, נציין שכרגע קיימים שני סוגים של X, גרסה ELITE שבתוך מחשב הסקירה, וגרסה PLUS. להרחבה בנושא הנה קישור. 

(צילום: לנובו)

על עיצוב וטכני

היוגה החדש שהגיע לסקירה לא שונה בהרבה מחבריו לסדרת היוגה הבלתי נגמרת. צבע המחשב הוא כחול קוסמי – Cosmic Blue. כשהמחשב סגור ונמצא מולנו, נוכל לראות את הלוגו LENOVO בהפוך אלינו עם חריטה עמוקה לתוך מכסה המחשב. החריטה הזאת למעשה הופכת לסוג של ראי אם מביטים בה ממש מעליה, מהצד היא מופיעה בצבע כחלחל טורקיז. כיסוי המחשב כשבצידו השני המסך, כולל בליטה ארוכה במרכז לצורך פתיחת המחשב. את המחשב ניתן לפתוח ביד אחת לאחר אימון קל ע"י הרמת הבליטה הזאת, אולם בגלל משקלו הקל של המחשב, הוא עלול להחליק על השולחן.  גוף המחשב עליון ותחתון עשויים אלומיניום, מעובדים בשיטת  Aluminium Stamping. משטח העבודה של היוגה כולל את הפונקציות הרגילות, המילה YOGA חרוטה באותה שיטה כמו הלוגו העליון, משטח הנחת כף היד גדול כשבמרכזו משטח מגע מחליף עכבר.מעליו מקלדת לנובו רגילה ונוחה ביותר להקלדה, כשבשני הצדדים שלה פתחים גדולים מחוררים לטובת מערכת הרמקולים האיכותית במחשב.

על האופרציה , אחראי מערך חומרה מרשים במיוחד מעבר למעבד אותו הזכרתי לא מעט , היוגה מצוייד בזכרון 32GB LPDDRX5 8448 MHZ , על המעבד קיים מעבד NPU עם 45TOPS , כרטיס גרפי אנדרנו מובנה במעבד, 1TB Nvme M.2 מסוג PCIE 4.0. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

הצד השמאלי של המקלדת וגריל הרמקול השמאלי

תחתית המחשב, גם היא מאלומיניום מעובד הייטב, די סטנדרטית וכוללת את החשודים המיידיים. בתמונה כאן למטה נוכל לראות את פתח הרמקול התחתון מסומן בחץ אדום, פתח זהה יש גם בצד השני. וכן גריל מחורר הייטב לפיזור החום ומסומן בחץ צהוב. בתחתית המחשב ניתן גם לראות מדבקה ירוקה עם הכיתוב CO2 שמטרתו שמירה על איכות הסביבה ע"י "קיזוז פחמן" ובעברית נורמלית הפחתה בפליטות פחמן. ליד הרמקולים התחתונים נוכל גם לראות שתי רגליות גומי קטנות, ואחת ארוכה בסמוך לציר המסך.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

תחתית המחשב, החץ הצהוב מסמן את גריל פיזור החום, החץ האדום מסמן את הרמקול התחתי

צידי המחשב שבדרך כלל מיועדים לחיבורים השונים וכן לגריל פתוח לפיזור חום, דקים מאוד ולכן אין פתחי איוורור, ובפינת החיבורים, המחשב הזה אינו משופע בהם ולמעשה די מוגבל כפי שנוכל לראות בגרפיקה למטה מבית לנובו עצמה.

צילום מסך מאתר לנובו (גרפיקה: לנובו/דניאל מטלון)

בתחתית המחשב נוכל למצוא חור קטן בסגנון PINHOLE "סודי" שנקרא באנגלית NOVO BUTTON, שתפקידו לעשות RESET למחשב, או שחזור של מערכת  ההפעלה. להרחבה בנושא נוכל לקרוא כאן. ראו גם תמונה למטה.  הכפתור המיוחד מסומן בחץ אדום, ונמצא בצידו הימני של המחשב ליד חריטת פרטי המחשב.

החץ האדום מסמן את כפתור ה-NOVO

המסך

המסך במחשב הוא מסוג OLED איכותי , הוא מבריק וגם משמש כמסך מגע,  וכולל את התכונות הבאות:

  • גודל מסך 14.5 אינץ
  • רזולוצייה: 3K (2944X1840)
  • סוג מסך: OLED
  • בהירות מלאה: 1000 ניטס (NITS)
  • בהירות טיפוסית: 500 ניטס
  • מסך מגע מבריק, נגד טביעות אצבע
  • 100% DCI-P3
  • 100% sRGB
  • תדרים: 90/60 הרץ
  • תקנים שונים: DolbyVision TrueBlack 600 X-Rite 
  • כיול צבע: מהמפעל

רוב צופי הטלוויזה בעולם עברו כבר למסכי טלוויזה מסוג OLED (באנגלית – organic light-emitting diode) ונגזרותיה. וכל ייצרנית מסכים לוקחת את הטכנולוגיה ונותנת בה סימנים, שדרוגים ותוספות. בתערוכת IFA BERLIN 2024 ראינו גם מסך OLED שקוף לחלוטין מתוצרת סמסונג . וכך מסכים נפלאים אלו הגיעו גם למחשבים ניידים, וכולנו נהנים מכך. המסך ביוגה שלפנינו, לא נופל באיכותו ממסך ביתי של יצרנית גדולה, אולם יש לציין שמסך מגע זה שהוא גם מבריק, מדגים סוג של השתקפות, שבאה לידי ביטוי בעיקר עם הדלקת המחשב וצפייה בלוגו הצבעוני של היוגה וגם בהשתקפות שלנו במסך. הצילום המצורף כאן נראה טוב יותר מן המציאות בגלל עיבוד התמונה בטלפון הסלולרי מתוצרת גוגל.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מסך ה-OLED של היוגה משקף הייטב את מה שלפניו
נתוני המסך ביוגה - מתוך מסמך רשמי של לנובו

המקלדת וכל השאר

במקלדת של היוגה שלפנינו המקשים כוללים מרחק תנועה (KEY TRAVEL) של 1.5 מ"מ והם מאוד נוחים להקלדה, ולמעשה סקירה זו נכתבת ישירות ליוגה. בנוסף, מקשים אלו בנויים בצורת "צלחת" עם עומק מינימלי של 0.3 מ"מ. למקלדת יש אור אחורי מצוין שניתן לעמעם, והוא מוקרן היטב דרך חריטת האותיות האנגליות והעבריות. משטח המגע מהזכוכית, נטול כפתורים, הוא רב-מגע (multi touch) ונוח מאוד לתפעול, לדוגמה להגדלת הדף הנקרא. הוא תומך בטכנולוגיית Precision TouchPad – PTP, וגודלו 80X135 מ"מ. 

המקלדת של היוגה - משמאל - עם תאורה אחורית עובדת, מימין - ללא תאורה אחורית (צילום: דניאל מטלון)

בדיקת מצלמה וסאונד

היוגה החדש כולל מצלמת אינטרנט מובנית עם יכולות של אינפרא אדום ברזולוציית 1080P וחיישן 2.0MP. כמוכן כוללת המצלמה כפתור E-SHUTTER בצידו הימני של המחשב. כפתור זה נועד לכבות את חיישן המצלמה, כך שלא יהיה ניתן לצלם בה במקרים של שמירה על פרטיות. מערכת האינפרא אדום נועדה לשימוש בטכנולוגיית מיקרוסופט שנקראת Microsoft Hello, שמאפשרת למחשב לזהות מי שנמצא מולו, ואם מאושר כמשתמש חוקי, לעשות LOGIN אוטומטי. 

לגבי מערכת הרמקולים במחשב והמגבר, במחשבים יוקרתיים, נוהגות הייצרניות לפרסם על גוף המחשב את מערכות הרמקולים כעוגן מכירה. במקרה של היוגה החדש, לנובו לא מפרסמת את תוצרת הרמקולים וכך אנחנו מקבלים מערכת אודיו בינונית למדי עם 4 רמקולים, שניים למעלה tweeters בצורת גריל מחורר בשני צידי המקלדת, וכן רמקולים נוספים קטנים  woofers בסגנון down firing בתחתית המחשב ליד רגליות הגומי. המגבר בעוצמה של 2W גם הוא עלום שם (בזמן כתיבת שורות אלו) אולם לנובו הוסיפה תכונות של Dolby Atmos וכן "מגבר חכם" (Smart Amplifier) למערכת האודיו. ואם נבחן את איכות הסאונד, נמצא שאמנם מערכת זאת מפיקה עוצמה טובה מאוד ונקייה ברמת הגבוהים וה-MID, אולם ברמת הנמוכים היא לא מסוגלת לשחזר את הסאונד. מעניין גם לבחון את עוצמת השידור, ואם בוחנים קטעי מוסיקה מיוטיוב בהשוואה לדוגמה מתחנת שידור של מוסיקת בלוז מצויינת באתונה יוון, בה מקבלים עוצמת הגברה גדולה יותר. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

צילום מסך של נגן המוסיקה של תחנת הרדיו BLUES RADIO מאתונה

מבחני ביצועים

בסקירות וביקורות מחשבים בדרך כלל נשלב מבחני ביצועים – Benchmarks – וגם בסקירה זו לא נפקד מקומם של מבחנים אלה. העניין האתגרי במקרה שלפנינו הוא בעצם "המנוע" המרכזי של מחשב זה – מעבד ה- ARM  סנאפדראגון מתוצרת קואלקום. מכיוון שהארכיטקטורה במחשב זה שונה מה- X86 הישן והטוב, מספר מסויים מתוכנות מבחני הביצועים לא יעבדו כלל או שיעבדו חלקית על פלטפורמת ARM. ראינו זאת לדוגמה בתוכנת CPU-Z הקטנה והוותיקה, שבזמן ההתקנה שלה בגרסת חלונות רגילה נתנה שגיאת התקנה, ולאחריה נותנת חיווי חלקי ביותר, כאן בתמונה למטה מימין. ניתן גם לראות שבתמונה משמאל בכותרת למעלה כתוב CPU-Z ARM64, שנועדה ספציפית למחשבים מבוססי ARM. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מבחן ביצועים ידוע ופופולרי הוא CINEBENCH שמופיע כמעט בכל מאמר סקירות מחשבים. כיום הוא כבר מתפאר בגרסת 2024 שלא ניתן להשוותה לגרסאות קודמות, אולם היא מתקדמת יותר. כאן אנחנו מפרסמים את תוצאות הבדיקה בגרסת R23. בגרסת 2024 שמאפשרת גם בדיקת כרטיס מסך, הנתונים המספריים הרבה יותר נמוכים, ולכן אי אפשר להשוות. שימו לב גם שמעבד ה-ARM קיבל כינוי כ- VIRTUAL CPU.

תוצאות בדיקת CINEBENCH R23

אחת התוכנות החביבות על אינטל במבחני ביצועים היא CROSSMARK של BAPCo. התוכנה קלה להתקנה והרצה ובוחנת את רוב ביצועי המחשב וכן את התגובתיות שלו ע"י שימוש במודלים שונים של אפליקציות מעולם המחשוב האמיתי והיא תומכת במערכות הפעלה כמו חלונות, כרום, לינוקס, iOS, macOS, אנדרואיד.בדיקת המחשב כאן העלתה את התוצאות הבאות, גם בקישור כאן.

ל- HWINFO ARM64 יש ממשק עשיר עם בדיקות שונות לכלל חיישני המחשב ועוד, וכן גם מסך עם תקציר מצאי המחשב שנראה כך:

בדיקה נוספת פופולארית מבית PASSMARK היא PerformanceTest. היא בודקת את רוב מערכות המחשב הקריטיות ונותנת בהם ציונים, וכן השוואה למאגר עולמי של מחשבים שנבדקו באמצעותה. הבדיקה שהרצתי עם היוגה העלתה את התוצאות הבאות: 

עם PerformanceTest ראינו שביצועי הדיסק טובים מאוד, גם ביחס לעולם. עם CrystalDiskMark קבלנו את התוצאות הבאות, בתמונה למטה, כשרואים שיפור בקריאה בקבצים גדולים:

הסוללה

אחד היתרונות של ארכיטקטורת ARM64 במחשבי WINDOWS הוא הסוללה. ואמנם רבים שבדקו את המחשב דיווחו על 16 שעות עבודה על הטענה מלאה. כדי להבין היכן המחשב נמצא בכל הקשור לסוללה, ניתקתי את המטען ועל מסך בהיר למדי לקחתי אותו די לאקסטרים שכלל גלישה באינטרנט, קריאת מסמכים, שמיעת מוסיקה מסטרימינג בווליום חזק, עריכת טקסט  וכן עריכת וידאו עם דוינצ'י ריזולב. אז 16 שעות עבודה כמובן שלא קבלתי, והצלחתי להוציא ממנו נטול חיבור לחשמל כ- 3.5 שעות.  ואז אמרתי בדיקת סוללה סינטטית על הפרק, עם PCMARK10, שגם בה חלק מהבדיקות עדין לא עובדות על ARM, ולכן הרצתי בדיקת צפייה בסרטון וידאו בלופ בלתי נגמר. והתוצאות היו לכאורה מאכזבות עם קרוב לשש שעות כפי שנוכל לראות בתמונת התוצאה למטה: 

האתר https://browserbench.org בודק את מהירות הדפדפנים השונים. נוכל למצוא בו שלוש בדיקות שונות שעוסקות בדפדפנים. הבדיקה Speedometer 3.0 בודקת את התגובתיות של הדפדפן מבחינת אפליקציות ווב. יש לציין שהנתונים עוגלו למספרים מלאים. בנוסף קיימות באתר שתי בדיקות נוספות, MotionMark שבודקת את הדפדפן מבחינה גרפית, ו- JetStream2 שבודקת אפליקציות מתקדמות בדפדפנים. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

השוואת ביצועים עם דפדפנים שונים

עריכת וידאו

היוגה סלים 7 X עם מעבד מסוג ARM סנאפדראגון X שכולל כרטיס מסך מובנה לא נועד למשחקי וידאו. אולם כדי להבין איך הוא ליוצרי תוכן שעורכים סרטוני וידאו באופן קבוע, יש לציין שחווית העריכה לא היתה ממש חלקה, ולפעמים המחשב הדגים שיהוי ותקיעות בלתי מוסברות למרות ה- 32 ג'יגה בייט זיכרון שהוא כולל. בתמונה כאן למטה נוכל לראות תיעוד תקלה שקרתה בזמן עריכת וידאו:

המחשב זורק הודעה your GPU memory is full

סיכום דיון

היוגה החדש נסקר היטב במקומות שונים בעולם ואחד הסוקרים הגדיל וכינה את המחשב כ- MacBook KILLER. קבלו ציטוט: "The Lenovo Yoga Slim 7x is a true MacBook-killer" (מקור: www.reviewed.com). סוקר אחר בפולין לקח את המחשב למחוזות פיוטיים או קולנועיים וכתב עליו בתרגום לעברית "קל כמו נוצה, דק כמו סכין גילוח, וחזק כמו שור…".   שימו לב גם שהמחשב הזה ששמו המלא הוא LENOVO Yoga Slim 7 14Q8X9 מופיע בחלק גדול מהכתובים כ- Yoga Slim 7X, וכהרגלן, חברות החומרה השונות נוהגות לבלבל את הצרכנים עם שמות שונים של מוצרי מחשוב, כנראה בגלל ריבוי גרסאות ודגמים של אותו מחשב. לדוגמה, ה- SLIM 7X שלפנינו, נמכר כנראה בדגמים שונים עם חלונות 11 פרו או חלונות 11 HOME – כמו הדגם בסקירה. או עם 16 ג'יגה זיכרון או 32 ג'יגה זיכרון בדגם זה.  

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

היוגה על המשקל במטבח, מציג משקל ממש אטרקטיבי

וכדי לסכם את חווית הסנאפדרגון כמחשב נייד (ולא נייד סלולרי), התחושה העיקרית שלי היא שבתור גרסה ראשונית רצינית, היא מאוד נחמדה. היוגה הזה הוא באמת כייפי לתפעול, קל משקל כפי שניתן לראות בתמונה למעלה (כ- 1.3 ק"ג).  המקלדת שלו נוחה במיוחד להקלדה, למרות שאני לא שולט בהקלדה עיוורת. מסך ה-OLED מקרין איכות מצויינת והרמקולים בבסיס המחשב תורמים היטב לחווית הצפייה. אולם מכיוון שזה מחשב ממש ראשוני, את התחושה הזו מלווה גם הרגשה שהשילוב של ARM עם חלונות לא ממש אפוי עד הסוף, וזוהי רק ההתחלה. קושי נוסף התגלה בכל סדרת הבדיקות עם התוכנות השונות של מבחני ביצועים שחלקן ממש מוגבל עם מעבדי ARM וצריך לעבור זמן שיופיעו בשוק תוכנות בדיקה מיוחדות ל- Windows ARM64.  

מחיר המחשב: עומד על  ₪6,835 באתרי הסחר ברחבי הרשת

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

סקירה: Logitech MX ERGO S TrackBall

בשנת 1997  השיקה מיקרוסופט "עכבר" ייחודי לילדים בשם Microsoft EasyBall Version 1.0. באותם שנים התחלתי לכתוב סקירות של משחקי מחשב לילדים וקצת חומרה לגילאים אלו

לכתבה המלאה »

כתבות נוספות

סקירה : Ugreen Nexode RG 65W – הרובוט שהטעין אותי
סקירה : Ugreen Nexode RG 65W – הרובוט שהטעין אותי
סקירה: Logitech MX ERGO S TrackBall
סקירה: Logitech MX ERGO S TrackBall
באתי לתת עבודה: Yoga Slim 7i Aura Edition של לנובו
באתי לתת עבודה: Yoga Slim 7i Aura Edition של לנובו
סקירה : מקלדת Lenovo K500 – חווית הגיימינג עולה לשלב הבא
סקירה : מקלדת Lenovo K500 – חווית הגיימינג עולה לשלב הבא
סקירה: Lenovo Yoga Slim 7X – עיצוב מרהיב, מעבד ARM – אבל האם זה מספיק?
סקירה: Lenovo Yoga Slim 7X – עיצוב מרהיב, מעבד ARM – אבל האם זה מספיק?
סדרת Galaxy S25 החדשה של סמסונג: הרבה בינה מלאכותית, ערכת שבבים עוצמתית ועוזר אישי
סדרת Galaxy S25 החדשה של סמסונג: הרבה בינה מלאכותית, ערכת שבבים עוצמתית ועוזר אישי
Samsung מרחיבה את הובלתה בתחום טכנולוגיית השינה עם Galaxy Ring ו-Samsung Health
Samsung מרחיבה את הובלתה בתחום טכנולוגיית השינה עם Galaxy Ring ו-Samsung Health
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.