סקירה: Philips Evnia 27M2C5500W – מסך גיימינג קעור 240Hz

Philips Evnia 27M2C5500W – מסכי מחשב הפכו לפרט כל כך הכרחי בהמון תחומים, שפשוט אי אפשר להתעלם מהחשיבות של הבחירה במסך הנכון. צילום ועריכה, גיימינג, סטרימינג ועוד לא מעט שימושים. בסקירה ננסה לבדוק האם , Evnia Curved מסדרת ה-5000 של פיליפס הוא הבחירה הנכונה לתפקד כמסך הגיימינג הבא שלנו.

בתחילת ובמהלך השימוש במסך חוויתי חוויה מעט שונה מזו שהכרתי עד כה, וניסיתי לשים את האצבע על מה בדיוק תרם לתחושה הזו. אני לא מדבר (רק) על העובדה שהוא קעור, בכל זאת , בערך כל מסך שני היום מגיע קעור או בזוויות שונות. אני מדבר על היכולות שלו ביחס לעיסוקים שעבורם הוא שימש בזמן שביליתי איתו. בין היתר מאפיינים כמו הצבעים, החדות שבו וזמן התגובה הקצר. כך שבחירה במסך מסוים על פני אחר צריכה לבוא תוך הבנה של היכולות של המסך מצד אחד, והצרכים שלנו מהצד שני. לא מדובר בחדשנות עם מעוף ויצירתיות, כן מדובר במסך פרקטי שאומנם קיים לצרכי גיימינג אבל הוא נותן עבודה טובה יחסית גם עבור שימושים נוספים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

Philips Evnia 27M2C5500W – מה מסתתר בתוך המסך?

המסך מסדרת ה-Evnia Curved 5000 של פיליפס , מיועד באופן רשמי לגיימינג ולקהל הגיימרים. מדובר במסך 27 אינץ׳, המגיע באיכות QHD וברזולוציה של 1440×2560 עם צפיפות פיקסלים טובה, ליתר דיוק 108.79 PPI שזה אומנם לא 4k אבל בהחלט מעל ל-FHD.

למען האמת גודל המסך הדי סטנדרטי ביחס לתקופה, ובשילוב האיכות, יכול להתאים לא רק עבור גיימינג, אלא גם עבור עיסוקים שדורשים מסך באיכויות גבוהות במידה מסויימת. המסך מגיע עם יחס רוחב-גובה של 16:9 עם פאנל VA LCD. היתרון של הפאנל הזה נובע מהקונטרסט (ניגודיות) הבולט לעין. למרות זאת , אם הפאנל היה ips הוא היה מתאים יותר עבור מטרות המסך המקוריות (כמו גיימינג למשל), ומשפר את החוויה אף יותר. זאת למרות שהמסך ״מבטיח״ שהוא עדיין נותן מעל ומעבר גם עם הנתונים הקיימים.

קצב הרענון של המסך בזמן גיימינג , נע בין 48 הרץ ועד ל-240 הרץ, דבר שמבטיח ביצועים מעולים בגיימינג ובתחומים נוספים. המסך מספק חוויה עם מעט עיכובים בתצוגה. בנוסף לכך , נמצא את תצוגת ״המומנטום״ בהגדרות המסך , המסייעת בהפחתת מריחה ומגבירה את החדות. כך שאנחנו מקבלים חוויה חזותית משופרת ומדויקת למדי בכל אספקט כולל בצבעים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מתחילים מהתחלה ומרכיבים מסך

אז מתחילים עם המסך של פיליפס שמגיע כמקובל מפורק לכמה גורמים: מסך, מעמד ומוט/מפרק המחבר בין השניים. מלאכת ההרכבה , לא הייתה מורכבת יתר על המידה , והחלקים התחברו בצורה קלה ומהירה. כמובן שמוצרים כמו מסך הם בעלי משקל וכובד, ליתר דיוק 5 קילו ללא המעמד, וחשוב לדייק ולהרכיב כך שיעמוד חזק ויציב. כך מצאתי את עצמי יושב ומרכיב אותו במשך כמה דקות, ולאחר מכן ממקם אותו על שולחן העבודה, ומחבר אותו עם כבל החשמל וכבל ה-HDMI המגיעים יחדיו. המסך תפס לא מעט מקום על השולחן, והיתרון של מסך 27 אינץ׳ היה גם בעוכרו ולו רק בגלל המיקום שלו בשולחן (למרות שמדובר בגודל שהפך לסטנדרט היום).

ברגע שאחרי ההרכבה והחיבור שלו למחשב , נחשפתי ליתרונות והחסרונות שלו מבחינה פיזית. הוא אומנם מציג יכולות תזוזה גמישות למדי , כלומר יכולת סיבוב לצדדים של עד 30 מעלות שמסייעת לנו לסדר אותו בלא מעט פוזיציות ואפשרויות הטיה מצומצמות כלפי מעלה ומטה. בנוסף כוונון גובה של 130 ס״מ שבא לידי ביטוי בהתאמה לגובה השימוש הנוח עבורנו. למרביתנו אלו יכולות שיספיקו די והותר, אבל אנחנו גם עשויים לרצות יותר מזה. למשל , אפשרות לסיבוב רחב יותר, אפשרות כיוונון מסך רחבה יותר. או לקבל חופש משמעותי יותר בהעדפות ובהתאמות האישיות שלנו בזמן השימוש. 

>> עיקבו אחר הערוץ של טכנולוגיה ואנשים בטוויטר

חיבורים וקישוריות

המסך מגיע עם מספר חיבורים בסיסיים שנוכל למצוא בכל מסך כמעט. וביניהם: 2 חיבורי HDMI 2 וחיבור DisplayPort 1.4. בנוסף לכך ישנם חיבורי USB A ו-חיבורי USB 3.2 כולל אפשרות לטעינה מהירה. כן חסרו לי חיבורי USB C Thunderbolt 4, למרות שהחיבורים הקיימים הם עדיין חלק בלתי נפרד מלא מעט מחשבים. אך מי יודע מתי דברים עשויים להשתנות מקצה לקצה וכמה החיבורים הקיימים יחזיקו מעמד ולא יתיישנו , וחוץ מזה תמיד טוב שקיים מבחר עדכני של חיבורים. כמו כן קיימת יציאת אודיו 3.5 מ״מ לחיבור אוזניות או רמקולים חיצוניים.

אז בגדול המסך אכן עושה את הדבר שלשמו הוא נועד, עבור הקהל שאליו הוא פונה, והוא עושה אותו בלי יותר מידי בעיות. המסך כאמור הוא מסך QuadHD בגודל 27״, גודל שבלונג ראן, אם נתעלם מתחושת הסרבול בהרכבה או במיקום, הרגיש אופטימלי עבור השימושים כמו גיימינג ועבודה. הוא מספק קשת צבעים רחבה יחסית, דבר שסייע לי רבות בעבודה השוטפת שלי למשל בזמן עריכת וידאו.

בנוסף חשוב להבין שדווקא בגיימינג טמונה ההבטחה של פיליפס שהמסך יספק חוויה ויזואלית. אז נכון שאין לו פאנל ips אבל הוא מפצה על החסרונות עם פונקציות מסוימות המורכבות בתוכו. כמו למשל קצב רענון גבוה של 240Hz , מערכת AMD FreeSync Premium Pro לשיפור האיכות והביצועים ו-SmartImage HDR שמוסיף לשפר אף הוא את התמונה המוצגת לנו עם פונקציונליות בהתאמה של מצבי משחק שונים. נוסיף פרט טכני אבל חשוב, שנועד דווקא לשמור על העיניים, וזו טכנולוגיית LowBlue שמפחיתה את האור הכחול ומסייעת למניעת התעייפות של העיניים גם אחרי עבודה מאומצת לאורך שעות.

דבר נוסף זו היכולת לעבוד במצב Multiview, כלומר עבודה על כמה חלונות בו-זמנית, דבר שמהווה יתרון עבור כל מי שאוהב לעבוד על כמה פרויקטים במקביל. באופן אישי כשהתחלתי לעבוד, למשל בתוכנת העריכה כשאני נע בין כמה וכמה חלוניות לשימוש באינטרנט או לעבוד על מסמכי וורד ופתקים, המסך סיפק לי את המקום לעבוד בנוחות, במקביל ובזווית רחבה יחסית. המסך הוא מסך רחב וקעור, זה נתן לי זווית שונה לחוויית השימוש שהתרגלתי אליה עד כה ממסכים אפילו במעט. שימוש ועבודה במסך קעור עשויה להרגיש שונה, אבל תוך זמן קצר מתרגלים ומבינים עד כמה חווית השימוש כאן טובה למעשה.

>> עיקבו אחר הערוץ של טכנולוגיה ואנשים בטוויטר

לסיכום

אם מסתכלים על מה מסך Philips Evnia 27M2C5500W מביא לשולחן ,הוא בהחלט מספק את הסחורה. עם רזולוציה גבוהה, איכות טובה וקצב רענון מסך עד 240 הרץ. הגמישות שהוא מספק במהלך השימוש בו היא אספקט חיובי נוסף, על אף שציפיתי למעט יותר ממה שקיבלנו. גם מגוון החיבורים שקיבלנו נותן תחושה שיש חיבור לכל צורך ובכל עת , למרות שהיה עדיף לקבל חיבורים עדכניים יותר. אספקט חשוב שאציין הוא האפשרות לבחור בין מס׳ מצבים לתצוגה איכותית יותר שמשפרת את השימוש במסך, במסגרת טכנולוגיית SmartImage HDR – מצב גיימינג, סרט צילום והכל במטרה לדייק את הניגודיות, הצבע, הבהירות ושאר האלמנטים הגרפיים. תג המחיר שלו עומד סביב 1950 ש״ח.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

סקירה: Logitech MX ERGO S TrackBall

בשנת 1997  השיקה מיקרוסופט "עכבר" ייחודי לילדים בשם Microsoft EasyBall Version 1.0. באותם שנים התחלתי לכתוב סקירות של משחקי מחשב לילדים וקצת חומרה לגילאים אלו

לכתבה המלאה »

כתבות נוספות

סקירה : Ugreen Nexode RG 65W – הרובוט שהטעין אותי
סקירה : Ugreen Nexode RG 65W – הרובוט שהטעין אותי
סקירה: Logitech MX ERGO S TrackBall
סקירה: Logitech MX ERGO S TrackBall
באתי לתת עבודה: Yoga Slim 7i Aura Edition של לנובו
באתי לתת עבודה: Yoga Slim 7i Aura Edition של לנובו
סקירה : מקלדת Lenovo K500 – חווית הגיימינג עולה לשלב הבא
סקירה : מקלדת Lenovo K500 – חווית הגיימינג עולה לשלב הבא
סקירה: Lenovo Yoga Slim 7X – עיצוב מרהיב, מעבד ARM – אבל האם זה מספיק?
סקירה: Lenovo Yoga Slim 7X – עיצוב מרהיב, מעבד ARM – אבל האם זה מספיק?
סדרת Galaxy S25 החדשה של סמסונג: הרבה בינה מלאכותית, ערכת שבבים עוצמתית ועוזר אישי
סדרת Galaxy S25 החדשה של סמסונג: הרבה בינה מלאכותית, ערכת שבבים עוצמתית ועוזר אישי
Samsung מרחיבה את הובלתה בתחום טכנולוגיית השינה עם Galaxy Ring ו-Samsung Health
Samsung מרחיבה את הובלתה בתחום טכנולוגיית השינה עם Galaxy Ring ו-Samsung Health
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.