סקירה : Asus Zenfone 11 Ultra – סמארטפון לגיימרים חובבי צילום

אסוס היא חברה טייוואנית המתמחה בשווקי המחשבים והטכנולוגיה, היא נוגעת במס׳ נישות ביניהן: מחשבים נייחים וניידים, קונסולות גיימינג, נתבים וכן גם הדבר שלשמו התכנסנו פה וזה סמארטפונים. למרות שהם התחילו דווקא בתחום המחשבים והמחשבים הניידים, הכניסה לשוק הסלולר הייתה מפתיעה, ובמיוחד הניסיון המוצלח למדי שלה להיכנס חזק בשוק הגיימינג הנייד (קונסולת ה-Rog Ally וכמובן ה-Zenfone 11 Ultra שהצליח להפתיע אותי).

תשכחו את כל מה שהכרתם על טלפונים חכמים עם יכולות גיימינג, הזנפון 11 אולטרה הוא הפתעה מטורפת ששמחתי להכיר מקרוב, ולהבין לאן אנחנו צועדים בתחום הגיימינג במובייל. בכל זאת, האם הוא עומד בציפיות שקיימות מאז השקתו?

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בואו נתחיל עם מה שקיבלנו בקופסה:

  1. סמארטפון Asus Zefone 11 Ultra
  2. מחבר טעינה Type c
  3. קצת ניירת הוראות
  4. מגן מהמם לסמארטפון
  5. סיכה להחלפת סים

חשוב לשים בכוכבית, למרות שגם די התרגלנו לכך, שגם Asus הולכים בקו שבו לא מביאים ראש מטען.

את הסקירה אני בוחר לפתוח דווקא בפונקציה הכל כך נוחה וכמעט אוטומטית של אסוס להעברת נתונים בין מכשירים. לרוב מה שמאתגר והופך לחוויה הכי קשה זה העברת נתונים בין מכשירים שונים, בעיקר כשמדובר במכשירים עם מערכת הפעלה שונה. כאן אסוס כנראה הבינה שמדובר בבעיה קריטית עבורנו המשתמשים, ויצרה מנגנון נפרד, שמאפשר ברגע הדלקת המכשיר לראשונה (וכמובן חיבור שלו לטעינה, לא לשכוח!) להתחיל בחיבור חשבון הגוגל שלכם והעברת נתונים כולל נתוני הווטסאפ שלכם (מחברים את המכשירים באמצעות כבל).

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

על עיצובים, מסכים ועל גיימיגנ

אני באמת שמח לדבר על החלק העיצובי של המכשיר, כי הוא באמת תופס נתח משמעותי מהרגע שפתחתי את הקופסה ושלפתי ממנה את הטלפון.  קיבלתי לסקירה את הגרסה עם גב מכשיר אפור בהיר יפהיפה, שמגיע עם חריטות עדינות בחלקו התחתון בגב המכשיר . בצד שמאל בגב המכשיר תמצאו את מערך הצילום הקומפטי, שמגיע בצבע שחור-אפור כהה שנותן ניגודיות טובה לאפור הבהיר שסביבו. אבל זו אולי הניגודיות היחידה שתמצאו בצבעים במכשיר הזה, כשמקדימה תקבלו מסך עם שוליים דקים ומסגרת אפורה עדינה אלגנטית במיוחד. אגב אם אתם חושבים לעצמכם ״בדוק המגן שמקבלים יהרוס כי לא רואים את הגב״, אתם יכולים להירגע כי הוא מגיע באותו סגנון עיצובי של הגב רק בגוון שונה (אני קיבלתי בגוון שחור מט מדליק).

אם נתעמק במכשיר נראה שהוא גם מינימליסטי בכפתורים ובצד ימין תמצאו כפתורי ווליום וכפתור הדלקה וזהו פחות או יותר. המסך עצמו של ה-ASUS Zfone 11 Ultra מגיע בגודל 6.78 אינץ, כשמדובר במסך מסוג Flexible AMOLED תוצרת סמסונג. המסך מוגן עם גורילה גלאס ויקטוס 2 ברזולוציה של 2400×1080 פיקסלים. מדובר במסך מרשים, שלא מתרחק ממותגי הדגל. הוא תומך בקצב רענון משתנה בין 60 ל-120 הרץ לשימוש רגיל ו-144 הרץ בזמן משחק. בנוסף המסך מגיע עם בהירות רגילה עד 1600 ניטס, ובהירות שיא של 2500 ניטס.

המכשיר מגיע עם הגרסה המעודכנת ביותר של אנדרואיד – אנדרואיד 14. כמובן שהוא זכה ליחס מיוחד והתאמה למה שיש לאסוס להציע. כלומר לא סתם ממשק פשוט, מגמגם או מסורבל, אלא ממשק באמת נוח ואינטואיטיבי לשימוש גם לטכנופוביים שבינינו. זו גאווה עבור אסוס, ודבר שגרם לי לשנות לטובה את כל מה שחשבתי על סמארטפונים מבוססי אנדרואיד בכלל, וכאלו שלא שייכים למותגי הדגל בפרט – ביג טיים. המכשיר כמובן מגיע עם עמידות נגד מים בתקן IP68 שזה מצויין עבורנו.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

המעבד, המאיץ הגרפי והזיכרון הפיזי

נכנסים לנבכי ה-Asus Zefone 11 Ultra ומקבלים היצע מרשים של מיטב החלקים האיכותיים ביותר מתחת לכל העיצוב המרשים של הטלפון לכשעצמו. הטלפון מגיע עם מעבד Qualcomm Snap Dragon 8 דור שלישי, שלצידו נמצא רכיב גרפי מוטמע בשם קוואלקום אדורנו 750, המאפשר להאיץ משחקים ולשפר ביצועים עד 240 פריימים בשנייה. בחרתם במשחק שמסוגל לרוץ עד 60 פריימים בשניה? הרכיב הגרפי הייחודי מאפשר גם למשחקים המוגבלים ל-60 פריימים בשניה להגיע ל-120. מדובר ברכיב שמיוצר בתהליך של 4 ננו-מטר, תחת מעבד ה-Snap Dragon 8 החדשני.

Asus Zefone 11 Ultra מגיע עם זיכרון פיזי של 16 ג׳יגה ראם, וזה מאפשר לו להריץ יותר אפליקציות ״בלי להתאמץ״, במיוחד הכבדות ביותר שצורכות משאבים רבים. מדובר בבחירה נבונה של אסוס, כשברקע מטרת הטלפון בכל הסיפור היא להיות סוג של קונסולה ניידת קומפקטית ונוחה לגיימינג במובייל.

לצד זה המכשיר הגיע אלי עם אחסון של 512 ג׳יגה, שזה שיפור משמעותי וחשוב במיוחד בשנים האחרונות. אז כן, לא מדובר באחסון של 1TB , אבל זה אחסון מכובד לטלפון שליבת הקיום שלו היא משחקים. זה שימושי במקרה של ה-Asus Zefone 11 Ultra בעיקר בגלל המשחקים הכבדים לסמארטפונים, הצילום האיכותי שתופס מקום והשימוש המאסיבי שלנו במובייל.

הטלפון מגיע עם בלוטוס׳ 5.4 ושילוב של מקודדי שמע תוצרת קוואלקום כמו Qualcomm aptX adaptive ו-aptX Lossless. בנוסף נמצא תמיכה ב-NFC, ונמצא בטלפון תמיכה בחיבור Wifi 6E (בנוסף ישנה תמיכה ב-Wifi 7 שכרגע תלויה במגבלות רגולטוריות בכל מדינה). בחלק הקדמי התחתון נמצא קורא טביעות אצבע אופטי מהיר ונוח לפתיחה, הקורא נמצא מתחת למסך, מזהה במהירות ולא עשה בעיות לרגע. אסוס, נשמח שתשלבו גם זיהוי פנים זה יהיה מדהים מצדכם.

כן אשים דגש על דבר שהיה חסר לי, והיום הפך לדבר מקובל וחלק מהתקן לסמארטפונים. המכשיר מגיע ללא אפשרות חיבור E-SIM, דבר שכובל אותנו למגירות הסים המיושנות עם הסימים הפיזיים. אשים דגש על כך שהמכשיר כן מגיע עם אפשרות לדואל סים, כלומר הכנסה של 2 כרטיסי סים פיזיים והחלפה ביניהם בממשק המכשיר. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

״סוללה חזקה בין חזקים״

אז לשמחתי , ה-Asus Zefone 11 Ultra מגיע עם סוללה בנפח 5,500 מיליאמפר/שעה, תומכת בטעינה אלחוטית וטעינה מהירה 5.0 ובקיצור חיית סוללה. במבחן הביצועים, וכצפוי, בשימוש לייט רגיל הסוללה החזיקה 12 שעות וחצי. אך בשימוש מאסיבי במשחקים, במיוחד כבדים, הסוללה החזיקה חצי מהזמן במשחק רציף או חצי רציף ותלוי משחק. זה הגיוני כמובן בהתחשב ביכולת שלו לסחוב משחקים באיכות טובה וגבוהה, שמירה על ביצועים וכמובן שניתן לשנות בהגדרות למצבי שימוש שונים, ובכך להאריך או לקצר את חיי הסוללה בהתאם.

בטעינה קיבלנו מכשיר עם יכולות טעינה מהירה עד 65 וואט בטעינה חוטית (עם ראש תומך), ו-15 וואט בטעינה אלחוטית. בנוסף לכך, ולצורך שמירה על בריאות הסוללה, יש הגדרות עם מגוון אפשרויות קטן , לדוגמא : בחירת אחוז הסוללה שהטלפון יכול להטעין עד לאותו אחוז בשביל לשמור על בריאות הסוללה כמה שיותר זמן. לצערי לא קיבלתי עם המכשיר ראש טעינה כך שנעזרתי בראש טעינה רגיל, ולמרות זאת הוא נטען יחסית מהר (45 דק׳). עוד פונקציות מעולות היו למשל אפשרות לתזמן מצב חיסכון צריכת חשמל, טעינה קבועה, טעינה מתוזמנת, מצבי טעינה שמאפשרים טעינת הסוללה והמערכת או אספקת חשמל רק למערכת בלי לטעון את הסוללה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בתכלס, איך חוויית הגיימינג על הזנפון 11 אולטרה?

לא סתם בחרתי להקדיש דווקא לנושא הגיימינג מקום נפרד, ולמרות מה שתחשבו זה לא בגלל ההגדרה שלו כטלפון גיימינג. ה-Asus Zefone 11 Ultra הוא בתכלס סמי-קונסולה בצורת סמארטפון. במהלך השימוש בפונקציות הגיימינג בחרתי לשחק במשחקים מגוונים, בעיקר הכבדים מבחינת ביצועים, על מנת להבין את היכולת ומגבלות הטלפון. את הדגש אשים על זמן המשחק בקול אוף דיוטי ווארזון, שסיפק לי את אחת מחוויות הגיימינג-יריות הטובה ביותר שחוויתי במובייל.

בתוך המשחק תמצאו ממשק זעיר שמציג לכם נתונים כמו ניצול המעבד והמאיץ הגרפי, סוללה, פריימים לשנייה והחום של המכשיר בשימוש. כאן אשים דגש חשוב, קחו בחשבון שהמכשיר מתחמם משמעותית במשחקים כבדים. בהחלקה משולי המסך תוכלו להגיע לממשק המפורט ובו תוכלו לקבוע איזה מידע מופיע, ולערוך את הגדרות המעבד והמאיץ הגרפי. תוכלו לבטל קבלת התראות, לנעול בהירות או להחליף רשת wifi. אבל בהגדרות המקצועיות יותר תוכלו בין היתר: לבחור הגדרות ביצועים (מביצועים גבוהים ועד מצב אולטרה-חסכוני), הוספת צלב מטרה למשחקי יריות, הקלטה של המשחק וידאו ואודיו. בהגדרות היותר מפורטות תוכלו להגיע במשחקים עד 144 הרץ בקצב הריענון. מדובר במבחר גמיש עבור הגיימרים שאוהבים שליטה מלאה במשחקי המובייל שלהם.

חשוב לומר שבמצבים בהם הטלפון התחמם ובמהלך משחקים כבדים חוויתי נפילות פריימים, אבל זה קרה כן לעיתים רחוקות והטלפון הצליח לשמר את ה-FPS בין 30-40 פריימים לשנייה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בנצ'מרקים ומבחני ביצועים 

לחצו על התמונה להגדלה

מערך הצילום ״מפציץ״ בענק?

הגעתי לאחד החלקים החשובים עבור רבים מאיתנו בטלפונים, מערך הצילום של ה-Zefone 11 ultra עושה עבודה מעולה. הוא אמנם לא מכשיר הדגל של החברות המובילות בתחום, אבל הוא נהנה מהמון יתרונות גם במערך הצילום.

המצלמה הראשית היא מצלמה תוצרת סוני IMX890 עם 50 מגה-פיקסל, עם חיישן בגודל 1/1.56 אינץ׳ וכמובן אחד מהפונקציות הכי שימושיות – מייצב צילום אופטי לסטילס וצילום וידאו. לצד זה נמצא טכנולוגיה חדישה בשם Quad Bayer שמסייעת בשמירה על חדות התמונה. טכנולוגיה שתומכת ב-12.5 מגה-פיקסל, עם גודל ״פיקסל יעיל״ של 2 מיקרומטר וצמצם f/1.9 לצד כל זה נמצא גם פונקציית מיקוד אוטומטי נחמדה שקיימת במצלמה הראשית.

המצלמה השנייה היא מצלמה בזווית רחבה של 13 מגה-פיקסל וזווית של עד 120 מעלות. בנוסף לכך ישנה תמיכה בעדשה חופשית. והמצלמה השלישית כמובן היא מצלמת הטלפוטו עם 32 מגה-פיקסל מייצב תמונה מובנה, צמצם f/2.4 וזום אופטי פי 3.

בנוסף ישנה מצלמת הסלפי שהיא מצלמה עם 32 מגה-פיקסל וחיישן WRGB מתקדם שמטרתו לצלם תמונה בחדות גבוהה. לקלוט כמה שיותר צבעים מהסביבה במטרה להחיות את התמונה שצילמנו. בסך הכל מטרה נעלה בשביל להוסיף חיים ליצירות המצולמות שלנו. אם נסתכל על כל מערך הצילום במאקרו, מדובר במערך צילום מנצח ביחס לטלפונים אחרים בקטגוריה. והוא מספק לנו שואו איכותי שגרם לי לאורך השימוש בו להתרשם וליהנות מכל רגע של צילום.

בהתעמקות במצלמה ניתן לצלם באיכויות גבוהות, תוך שמירה על הגוון וחדות התמונה. השאלה שאולי נתהה עליה היא מה מיוחד באיכויות של מערך הצילום בטלפון הספציפי הזה. כאן אני כבר אתפאר בכך שיש בו יכולת צילום באיכויות החל מ-HD דרך 4K ועד 8K וזה פשוט מדהים. כמובן שככל שמצלמים באיכות גבוהה יותר, כך גם מוגבלים מבחינת FPS אבל זה לא בהכרח נורא. לצד זאת ישנה מערכת בקרת יציבות שמסייעת בייצוב הצילום בסרטונים בצורה מעולה. בנוסף לכך נמצא 2 מצבים חשובים כיום – מצב לילה שהוא אולי הנקודה החלשה בכל השרשרת. ציפיתי לקצת יותר מטלפון שבראייה הכוללת מספק צילומים באיכות גבוהה.

בנוסף לכך המצב הידני שבפשטות מאפשר לנו להשתמש במצלמה של הטלפון כמו מצלמה רגילה עם אפשרות לערוך את כל הגדרות הצילום. אז נכון שמצלמות סמארטפון, טובות ככל שיהיו, לא מתחרות במצלמות ״מקצועיות״ שמגיעות עם עדשות ומותאמות לצילום. אבל כמו שהאייפון ומתחריו הוכיחו, וגם ה-Zefone 11 ultra, מה שאנחנו מקבלים ממערך הצילום במובייל הוא שיא טכנולוגי מדהים ודי נגיש.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

הסאונד

גם הסאונד קיבל נגיעה ולא הוזנח, וקיבלנו רמקולים מצויינים, כן כאלו שמאפשרים לנו לשמוע סאונד איכותי ומפורט באופן יחסי. במהלך השימוש כן שמתי לב לדגש מהותי על מנעד צלילים שמשרת את משחקי המובייל ובפרט משחקי יריות. למשל דגש על נמוכים ובאסים לעומת הגבוהים. וכבר עכשיו אני פה להרגיע, מדובר במהלך מכוון ככל הנראה, חשוב לזכור שמטרת הטלפון היא גיימינג. כך שלא מדובר לטעמי בהכרח ברעיון שגוי, אלא בהחלטה אולי מחושבת להשקיע בדבר שלשמו נוצר הטלפון (גם אם זה בא במעט על חשבון פונקציות כמו מוזיקה, סרטונים או אפילו שיחות בטלפון). רובנו לא אודיופילים וכפועל יוצא מכך זה לא ישפיע עלינו מהותית.

בנוסף לכך ובניגוד לקו הטכני-עיצובי שהתרגלנו בעקבות חברות הדגל, אסוס כן בחרו להוסיף חיבור של שקע אוזניות 3.5 מ״מ, לצד האפשרות כמובן לחבר אוזניות בלוטוס׳. אני אישית לא חושב שבטלפון כזה שווה לחבר אוזניות tws, במיוחד בזמן משחק, אלא אוזניות קשת איכותיות שיספקו מעטפת סאונד מספקת ואיכותית. בנוסף קיימת פונקציה של ביטול רעשים בשיחות טלפון אך לא מצאתי אותו שימושי יתר על המידה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מחיר : 4500 ש"ח נכון לכתיבת שורות אלו.

סיכום – טלפון ברמה גבוהה, וגיימינג איכותי

אז אני בהחלט חושב שאסוס מיקמו את עצמם ברמה אחרת, ויצרו מתחרה ראוי לכל סמארטפון שמנסה להתחרות בשוק הגיימינג במובייל. מסך ברזולוציה גבוהה, מעבד ומאיץ גרפי איכותי, ממשק נוח לתפעול מערך הצילום, הגיימינג ובעצם כל פונקציה שקיימת באנדרואיד 14 רק על ספידים. אני מודה שעד שנגעתי במכשיר וביכולות שלו, לא האמנתי כל כך בגיימינג במובייל. בתור אחד שהיה משחק בעבר במחשב והיום משחק בקונסולות, חשבתי שזה כמעט בלתי אפשרי להעביר חוויה משמעותית של גיימינג במכשירים כאלה.

טעיתי מכמה סיבות – קודם כל גיימינג במובייל לא מחליף או מתחרה בגיימינג בקונסולות או מחשב אלא מספק חוויה ניידת אחרת לחלוטין (אפילו מקונסולות ניידות). שנית זה פשוט מאפשר לנו לא רק ניידות ונגישות, אלא חוויה שלוקחת את מה שהכרנו עד כה במכשירים גדולים ומסורבלים, גם ה-Switch וה-ROG Ally, בתוך מכשיר כל כך קטן ונוח לנשיאה. המכשיר מגיע בתג מחיר של 4500 שקלים, לא זול במיוחד אבל אם נסתכל על מה שהוא מספק ובמה הוא טוב – אנחנו מקבלים פה הכל מהכל. טלפון שהוא גם קונסולה מוקטנת וגם כלי צילום טוב ליוצרי התוכן שבינינו.

יתרונות:

סוללה גדולה וטעינה מהירה+טעינה אלחוטית רגילה

ממשק אנדרואיד נוח

ממשק גיימינג מושלם

מעבד דגל מעולה

מערך צילום טוב

העברת נתונים קלה בפעם הראשונה

ביצועי גיימינג מעולים

חסרונות:

צילום הלילה ברמה נמוכה

נפילות FPS לעתים רחוקות

התחממות רצינית (46 מעלות) למשל במשחקים כבדים

קצת כבד (שוקל 224 גרם)

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
סקירה : Karcher WD3 Battery Premium – שואב אלחוטי רטוב ויבש
סקירה : Karcher WD3 Battery Premium – שואב אלחוטי רטוב ויבש
מדריך : איך להזהר מאיומי סייבר בתקופת מבצעי Black Friday
מדריך : איך להזהר מאיומי סייבר בתקופת מבצעי Black Friday
חדשות : מותג האודיו Shure חוזר לישראל וישווק ע"י בנדא מגנטיק
חדשות : מותג האודיו Shure חוזר לישראל וישווק ע"י בנדא מגנטיק
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.