נתחיל עם העובדות היבשות: אל תחפשו כאן במסך ה- Q32V4 של AOC ברקים וניצוצות. המסך הזה לא יהווה יצירת מופת עיצובית בסלון שלכם, אבל, מצד שני, אם תמקמו אותו בפינת העבודה, בבית או במשרד (זאת בתנאי שהקיוביקל שלכם גדול דיו), הוא סוס עבודה יציב שהולך והולך והולך בתלם שהותווה לו: לתת את מה שהוא יכול כשמדובר בחיי היום יום המעיקים ולעתים המשעממים. בקיצור: הוא מספק את מה שמבטיחים לנו על הקופסה משם הוא יצא: פונקציונלי, מאוד ״נקי״ וחסר מעוף במראהו החיצוני, שמספק מסך שטוח 31.5” IPS עם רזולוציה של QHD. יש לו Adaptive Synch (ועל כך עוד בהמשך), קצב ריענון של 75H, מצב אור כחול מופחת ותכונת Flicker Free.
במארז תמצאו את המסך עצמו, כבל HDMI, כבל חשמל ואת בסיס המסך (שני חלקים שצריך לחבר יחדיו טרם העמסת המסך עליו).
לפני שימוש, כזכור לקוראינו הנאמנים שקצת מבינים במחשוב, צריך גם להרכיב את המסך על חצובתו… וזו תמיד, אני מודה בבושת פנים, משימה שדי לא חביבה עלי. היא די פשוטה, אבל, להניף מסך במשקל כ-7 קילו ובמידות 730 x 426 x 47.5 מ״מ, כדי להלביש אותו על התושבת, אינו ממש סוג התרגילים המועדפים עלי. אחרי ההרכבה מתגלה לה בעיה קטנה עם מה שנקרא Total Tilt או יותר נכון – היעדרו. נכון. במסך הזה לא ממש ניתן לבצע התאמת גובה, כלפי מעלה או כלפי מטה… נשמע מינורי, אבל, אני מעריך שיהיו משתמשים שנתון זה קצת יפריע להם.
גם בתחום הקישוריות אל תופתעו לגלות שקיבלתם חבילה פונקציונלית ותו לא: ל-Q32V4 יש כניסת HDMI 1.4 אחת, כניסת Display Port 1.2 אחת ויציאה אחת לאודיו – 3.5 מ״מ. לעבודה המשרדית לה הוא נועד – זה מספק. לפחות אותי המפרט סיפק, אם כי אני תמיד שמח לראות עוד יציאות וכניסות במסכים גדולים. עצם הידיעה שהם שם משרה עלי תחושת בטחון שיום אחד ואולי בעתיד הרחוק אזדקק להן בכל זאת.
המסך המאוד רחב שתפס אצלי את חצי שולחן העבודה, הפגין את יכולותיו מייד עם פתיחתם של מספר מסמכי וורד. הגודל מאפשר לפתוח בקלות יותר חלונות האחד ליד השני מה שמאוד מקל על מי שמתעסק עם טקסטים, מצגות או טבלאות אקסל. עם רזולוציית 4K UHD של 3840x 2160 פיקסלים – פי ארבעה מהרזולוציה של תצוגת Full HD – הצג מתהדר בצפיפות פיקסלים שמספקת תמונות חדות להפליא עם הפרטים העדינים ביותר. ומילה על Adaptive Sync, אותו פטנט שמסנכרן את קצב הרענון האנכי של המסך עם קצב הפריימים המסופק על ידי ה-GPU, מה שהופך את הצפייה ל׳חלקה׳ יותר.
בגדול, המסך מספק את הסחורה: התמונה היא תמונת QHD שמשתרעת על פאנל בגודל 31.5 אינץ'. מדובר בתצוגה נוחה עם צבעים עשירים ומדויקים שמפגינה טכנולוגיית ה- IPS ומאפשרת שהתוכן ייראה במיטבו מכל זווית צפייה. קצב הריענון כאן הוא 75 הרץ (אצל מתחרים במסכים ברמות הכניסה מדובר בדרך כלל בקצב רענון של 60 הרץ) וזמן התגובה של 4 אלפיות השנייה.
עוד בצד של הפלוס שהתגלה לאחר כמה שעות עבודה מאומצת: פילטר האור הכחול וסביר שגם טכנולוגיית ה-Flicker Free, איפשרו עבודה אל תוך הלילה (ממש לא מומלץ!) בלי לעייף את העיניים וללא כאבי ראש…
מספר בעיות קטנות כן התגלו במהלך הסקירה:
חסר היה לי כאן נוהל שהופך די לשגרה במסכים מהסוג הזה וזה ציפוי מונע סינוורים. נכון, לא כולנו עובדים ליד חלונות פתוחים, אבל, גם אור מנורה רגיל יכול להפריע וגם – אלמנט נוסף שהפריע לשלמות הפונקציונלית: הבהירות הנמוכה (יחסית) של 250 nits גרמה לכך שבתנאי תאורה של אור יום התגלו פה ושם בעיות של הפרעה קלה לצפייה מושלמת.
מחיר : מחיר המסך באתרי סחר ברחבי הרשת סביב ה-1074 ש"ח
תכונות עיקריות:
צג LED בגודל 31.5 אינץ' ברזולוציית QHD (2560 x 1440)
פאנלIPS שמספק זוויות צפייה רחבות
כיסוי צבע: 102% sRGB ו-75% Adobe RGB
יחס ניגודיות: 1200:1 (אופייני)
סנכרון אדפטיבי
זמן תגובה: 4 אלפיות השנייה (אפור לאפור)
קצב רענון מקסימלי של 75 הרץ
ללא הבהוב ואור כחול נמוך
כניסות וידאו: + DisplayPort 1.2 HDMI 1.4
רמקולים מובנים: 2 על 2 וואט