עם התפתחות עולם הסטרימרים וחיבורי המדינה לסיבים אופטיים, רכשתי סטרימר אנדרואיד מיצרן ידוע ושקעתי בצפייה בכל מה שזז בין נטפליקס אמאזון ושאר ספקיות התוכן הזמינות בישראל. זמן קצר לאחר התקנת אותו סטרימר ידוע, שמתי לב שלעיתים קרובות הסטרימר נכנס למצב של RESTART ועדכוני תוכנה, שלאחריהן נאלצתי להתקין ולקנפג אפליקציות שונות כמו יס פלוס וסלקום TV ואחרות. סיטואציית ההתקנות החוזרות ונשנות בשלב מסויים נמאס לי באופן מוחלט, ואז פתאום צץ לו משום מקום ב-2021 סטרימר חדש שקיבל שבחים מקיר לקיר באתרים השונים, ועוד סטרימר עם ניחוח ישראלי מחברת שיווק מקומית. היה זה הסטרימר הישראלי שקיבל את השם GOtv של חברת דראקו קומיוניקיישן, שהפך לבן בית אצלנו בסלון.
לאחרונה השיקה דראקו את הגרסה החדשה של הסטרימר ונתנה לו את השם המתבקש +GOtv, שהוא גירסא משופרת ומעודכנת של גרסת 2021. הסטרימר מיובא במקור מחברה סינית בשנזן בשם Shenzen SEI Robotics Co.Ltd, והוא עבר התאמה לישראל כולל תוספת עברית ושפות רבות אחרות. ולפני שנתקין את הסטרימר ונראה מה הוא יכול לעשות, נפתח יחדיו את האריזה שלו ונראה מה בקופסא, בוידאו הבא:
לאחר שצפינו בקופסת הסטרימר נפתחת, נוכל לעבור לשלב הבא שהוא התקנת הסטרימר במקומו. במקרה אצלי, הוא מחליף את הגרסא הקודמת אחד לאחד. בתוך הקופסא יש מספר דפים, אחד באנגלית ואחד בעברית שמפנים את תשומת לבנו לקוד QR. סריקת הקוד עם הטפון הסלולרי תפתח לנו דף אינטרנט ובו חומר רב על הסטרימר הזה, ובתפריט שם נוכל למצוא את המדריך למשתמש. ה- GOTV+ מריץ ANDROID TV גירסא 12, תומך באיכות שידור 4K וכן בתקן HDR10 ו- Dolby Digital Plus. תהליך ההתקנה כולל מספר שלבים, בהם עדכון FIRMWARE וצימוד השלט רחוק, לאחר שהתקנו בו את הסוללות המצורפות.
בתמונה הכפולה כאן למעלה, ניתן לראות את עדכון המערכת משמאל, וצימוד השלט הרחוק לסטרימר מימין. כל התהליך הזה עלול לקחת כחצי שעה או יותר, בו נצטרך גם להיכנס עם חשבון גוגל. הורדת אפליקציות לסטרימר לא תוכל להתבצע ללא חיבור לחשבון גוגל כדוגמת GMAIL. בהמשך התהליך נתבקש גם לאשר את סוג הטלוויזה לתוך הסטרימר, וניתן גם להפעיל את העוזרת הקולית של גוגל (Google Assistant) כפי שנוכל לראות בתמונה הבאה:
כשחברה משיקה גרסת 2.0 של מוצר חומרה כדוגמת סטרימר, רצוי להשוות את שני המוצרים, במיוחד אם הם כל כך דומים במראה. במקרה כאן ניתן לראות את הדמיון בין שתי הגרסאות, הן כמעט באותו גודל, זאת של 2021 טיפה מעוגלת, והחדשה יותר מרובעת למראה. השלט נראה דומה להפליא וכולל 6 כפתורים לגישה מהירה לשרותי הזרמת מדיה כמו נטפליקס, אמאזון פריים וכו. שבחדש קונפגו שני כפתורים בצורה חדשה, אחד לשירות הזרמת התכנים freeTV, והשני כפתור כחול עם הכיתוב MS MYSTREAM, שאם לוחצים עליו מגיעים לשום מקום כשעל המסך מופיעה שיקופית ובה כתוב SHOPI TV, שלא עושה כלום. מעניין גם ששם הגירסא החדשה GOTV PLUS לא בא לידי ביטוי על גוף המכשיר כפי שניתן לראות בתמונה כאן למטה.
ובעניין החיבורים לסטרימרים, יש הבדלים דקים בין שתי גרסאות הסטרימרים כפי שנוכל לראות בתמונה הבאה. סה"כ יש כמובן דימיון רב בין שניהם, אולם בגרסה החדשה אין יציאת אודיו נפרדת, אין חריץ הרחבה לכרטיס SD-CARD, וחיבור ה- USB-C זז למקום אחר, ופחות חיבורי USB-A.
בתמונה הבאה נוכל לראות את צידם האחר של הסטרימרים, גרסת 2021 מימין כוללת חריץ הרחבה, ובגרסה של 2024 אין.
באתר התמיכה של הסטרימר נוכל למצוא אינפורמציה רבה לגבי שני המוצרים, וגם טבלה מפורטת של ההבדלים הטכניים ביניהם. הגירסא החדשה כוללת כבר את אנדרואיד TV 12 (גירסא 13 כבר קיימת, וגירסא 14 כבר בפתח), גרסת BT 5 משופרת, מעבד SOC משופר, גרסת HDMI 2.1 ותמיכה בדולבי אטמוס.
תפעול והתרשמות
לאחר שהתקנו את ה- GOTV PLUS במקומו, וקינפגנו אותו, ניתן לעבור לבינג' סדרות באחת מהספקיות הבינלאומיות שבישראל כמו נטפליקס, אמאזון פריים, אפל TV, דיסני וכו'. ואם אנחנו בעניין של אקטואליה שהפכה בחודשים האחרונים לקשה בנסיבות ה-7 באוקטובר, הרי כל ערוצי הברודקאסט הישראליים מתפארים באפליקציות אנדרואיד יפות, אותן ניתן להוריד מחנות האפליקציות של גוגל – Google Play. בחנות נוכל למצוא בקלות את "כאן BOX" של ערוץ 11 (דורש הרשמה חינמית עם מייל), הוא גרסה משופרת של הערוץ הראשון המיתולוגי, "12 PLUS" – גרסת האפליקצייה של ערוץ 12, "13 חדש" – אפליקציית רשת ושאריות ערוץ 10, והצעיר שבחבורה, "עכשיו 14" – אפליקציית ערוץ 14. ולחברים שאין יס בעידן הישן עם צלחת לווין, או הוט בעידן הממיר הידוע "הוט פייבר" וחיבור הכבלים הישן הטוב והמוגבל, ורוצים בכל אופן להנות משירות טלוויזה מרובה ערוצים, הרי יש בחנות גם את סלקום TV, יס פלוס, HOT, PartnerTV ועוד.
הסטרימר goTV PLUS נבדק בעזרת טלוויזיה של LG מודל C1 בגודל 65 אינץ, וכן מסך מחשב של AOC בגודל 24 אינץ. לתפריט ההגדרות של הסטרימר נוכל להגיע דרך כפתור "גלגל השיניים" במסך הראשי של האנדרואיד TV גירסא 12, או לחיצה על גלגל השיניים בשלט. יש בו כמות מכובדת של הגדרות שונות חשובות כמו הגדרות רשת, הגדרות השלט הרחוק, הגדרות אודיו ועוד. שימו לב שעל עוצמת קול השידור ניתן לשלוט ישירות משלט הסטרימר, ומעניין היה לראות שהסטרימר זיהה כהלכה גם את טלוויזיית ה-LG וכן את מסך המחשב AOC. וכדי להגיע להגדרה זו נוכל לראות בתמונה כאן למטה, מתוך ההגדרות לוחצים על device preferences, ושם לוחצים על Smart Control, ואז מקבלים את הגדרות השלט החכם – בתמונה כאן למטה בחלקה השמאלי.
ולסיכום, עם חיבור ה- GOTV החדש גירסת 2024 למסך הגדול, הרושם הראשוני היה שהתמונה עשירה יותר בצבעים וחדה יותר, וזאת בהשוואה לדרך בה אנחנו צופים בבית בטלוויזיה שהיא באופו כמעט קבוע דרך הממיר הישן (המודרני) של הוט – "הוט פייבר", שלמרות שמו המרשים, אין בו שום חיבור לסיב אופטי, ובפועל מגביל את הבית עם ריבוי טלוויזיות, לצפייה בתכני 4K בנקודה אחת בלבד. את הבדיקה עם מסך המחשב AOC ביצעתי עם חיבור אלחוטי לרשת דרך הממיר של הוט, הצפייה היתה חלקה לחלוטין, אפילו בצפייה בתכני נטפליקס.
את ה- GOTV PLUS ניתן לרכוש אצל המשווקים המורשים. המחיר כ-300 ש"ח.