סקירה : נייד עוצמתי ליוצרי תוכן וסטודנטים YOGA Pro 9

לאחרונה השיקה חברת LENOVO את המחשב החדש בסדרת יוגה, את ה- LENOVO YOGA PRO 9, מחשב עסקי מקצועי וחזק בגודל 14.5 אינץ , שנועד לאנשי עסקים ויוצרי תוכן. סוקר הודי נימרץ, בסרטון יוטיוב כינה מחשב זה "כבש בעור זאב", אני לא בטוח שאותו הודי בדק בגוגל את פירוש הביטוי האוניברסלי הזה שאומר "מי שמתחזה לאדם טוב וידידותי, ולמעשה הוא רשע ומסוכן".  יש מצב וההודי הזה התכוון לזה שבמבט בסיסי במחשב, אנחנו לא יכולים לשער מה מסתתר על לוח האם מבחינת אבזור וביצועים, והאמת שהמחשב הזה בהחלט מפתיע בנתונים הטכניים שלו, ואשר לביצועים, אותם נבדוק בעזרת תוכנות בנצ'מארק שונות. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

HIGHLIGHTS

  • INTEL GEN 13 Core I9-13905H
  • Windows 11 Pro
  • 64 גיגה זיכרון DDR5
  • NVIDIA GeForce RTX 4070
  • מסך 14.5 אינץ מסוג מיני LED, רזולוצייה 3072X1920 עם 1200 ניטס
  •  מסך מגע מבריק
  •  מצלמת אינטרנט חדישה 5MP
  • מקלדת יוגה מדוייקת מאוד 
  • מערכת אודיו עם 4 רמקולים ודולבי אטמוס

המחשב שהגיע לסקירה בצבע ירוק בקבוק כהה (באנגלית TIDAL TEAL) משדר איכות. במצב סגור עם הפתח לפנינו משמאל מאחור כיתוב LENOVO, ומימין למעלה כיתוב YOGA חרוט באיכות לנובואית כשבתוך החריטה בפנים משתקפות כמו בתוך ראי המנורות שמעל שולחן האוכל בסלון.  מקדימה היכן שפותחים את המחשב, פס דמוי זכוכית שקופה עם הכיתוב (הפוך אלינו 5MP f/2.0 Quad Mic Array), שלמעשה ממקם במסך את מיקום מצלמת האינטרנט והמיקרופונים בתוך מסגרת המחשב. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

YOGA PRO 9 14.5 INCH (צילום: גילעד מנדל)

כשפותחים את מכסה המחשב מתגלים מסך ה- 14.5 אינץ וכן המיקלדת הנוחה של לנובו ללא הכפתור האדום המיתולוגי. משני צידי המקלדת גרילי הרמקולים האיכותיים, ומתחת למקלדת משטח מגע נעים למגע. משני צידי המחשב החיבורים הסטנדרטיים. 

לוגו היוגה בצורת ראי משקף נורות מעל המחשב (צילום: דניאל מטלון)

מבט מהיר לעבר צידי המחשב חושף את החיבורים הרגילים שניתן למצוא בכל מחשב נייד מודרני. כאן ובניגוד למחשבים אחרים שניצפו לאחרונה, כללה לנובו חיבורים חשובים וסטנדרטיים כמו HDMI החשוב וכן USB-A לאביזרים ישנים. בתמונות הבאות נוכל לראות את החיבורים הכלולים במחשב:

צידו השמאלי של המחשב כולל את כל החיבורים שבתמונה (צילום: דניאל מטלון)

בתמונה למעלה אנחנו רואים את צידו השמאלי של המחשב עם כל החיבורים הקיימים. בתמונה הבאה נראה את צידו הימני:

צידו הימני של המחשב כולל את החיבורים שבתמונה (צילום: דניאל מטלון)

בתחתית המחשב נמצא פתח איוורור גדול וכן שני גרילים לרמקולים שנקראים באנגלית bottom firing speakers. בתמונה הבאה נוכל לראות את שני הרמקולים האלו בתחתית המחשב מסומנים במסגרת אדומה. המחשב הגיע לסקירה עם ספק כח מקורי של לנובו בעוצמה של 140 וואט, ועם חיבור USB-C,  עם הכיתוב NOT FOR SALE, כך שיכול להיות שיחידות שנמכרות בערוצי השיווק השונים כוללות ספקי כח בגודל שונה.  על המשקל, התגלה משקלו של המחשב כ- 1.7 קילו, ואם נוסיף לו את המטען, משקלו הכולל יגיע ל- 2.170 ק"ג.  

צידו התחתון של המחשב כולל פתחי איוורור ופתחי רמקולים מסומנים במסגרת אדומה (צילום: דניאל מטלון)

לוח האם ועוד

 עם חפירה קלה בקרביו, הלנובו YOGA PRO 9  מתברר כמחשב חזק לסגמנט המולטימדיה שכולל גם עריכת וידאו ומשחקים. עם מעבד Intel 13th Gen Core i9-13905H בתושבת 1744, זיכרון פנימי של 64 ג'יגה LPDDR5X במהירות 6400 וכרטיס מסך חזק ומודרני דגם RTX 4070 של NVIDIA. ניסיון להבין איזה לוח אם באמת מותקן במחשב הזה, העלה מודל LNVNB161216 (U3E1). כשמחפשים מודל זה בגוגל, עולה תוצאה מעניינת שחברת לנובו משתמשת באותו לוח אם בגרסאות שונות במחשבים רבים. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

היוגה כשהוא סגור עם ספק הכח לידו (צילום: גילעד מנדל)

במסמך רשמי שכולל את רוב המידע אומרת לנובו על המחשב הזה שהוא "מכתב אהבה" – LOVE LETTER לכל היוצרים שצרכים את הטוב ביותר מבחינת ביצועים ומראה דק. לפעמים, קשה להאמין כמה סוגי טכנולוגיות, מערכות שונות ותוכנות מוטמעים בתוך מחשב אחד. אם נהפוך את היוגה, נראה את הכיתוב Lenovo X Power. מסתבר שזהו פיתרון לקסטומיזצייה להוצאת מייטב הביצועים מן המחשב.  באותו מסמך מדגישה לנובו ארבעה נושאים כמרכזיים במחשב הזה. את השילוב של X POWER עם חברת אינטל בהפקת מייטב הביצועים עם המעבד דור 13, בשילוב עם לוח האם הכולל מוליכים קצרים בין הרכיבים השונים והזיכרון. הנושא השני שהיא מדגישה הוא המסך בגודל 14.5 אינץ מסוג מיני LED ובאיכות 3K שהוא גם מסך מגע, שכולל גם טכנולוגיה שלנובו קוראת לו PureSight Pro  שניתן להשוותה לרטינה של אפל. המסך האיכותי הזה נהנה מקצב ריענון של עד 165 הרץ, והסמכת קרינת אור כחול נמוכה של TUV HARDWARE ודיוק בצבעים ריאליים ליוצרי תוכן עם 100% DCI-P3 ו-100% sRGB / 100% ADOBE RGB. וגם כיול בחומרה של DELTA E עם דיוק של 1>.  יש לציין שמערכת ה- PureSight Pro יודעת לעבור בין "מתחמי הצבע" (color spaces) באופן אוטומטי, וכיול הצבע של המסך נעשה במפעל ומקובע לתוך מערכות המחשב, כך שגם במקרה של התקנה מחודשת של חלונות 11, כיול הצבע לא משתנה. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

צילום תקריב של צידו השמאלי של המחשב עם לוגו של PURESIGHT

ואם אנו עוסקים במסך המחשב, הרי חייבים גם לציין את כרטיס המסך הכפול שבו שכולל Intel® Iris® X e graphics, וגם NVIDIA RTX 4070 בגרסת הסטודיו עם RAY TRACING מתקדם וכן DLSS, וכן התממשקות עם מערכות AI שונות. ולסיום הפרק הזה, הנושא הרביעי והוא מערכת המצלמה והסאונד במחשב שכוללת את מצלמת האינטרנט ברזולוצייה של 5MP, ולידה 4 מיקרופונים מדוייקים מבטלי רעשים. המחשב כולל ארבעה רמקולים איכותיים 2X2W וכן 2X1W המצויידים במערכת דולבי אטמוס ומגבר בשם Smart Amp. את הרמקולים נוכל לראות בתמונות המצורפות כאן לסקירה. בין שני הרמקולים העליונים נוכל למצוא גם את מקלדת היוגה הידועה של לנובו שמאפשרת הקלדה מהירה עם דיוק רב יותר. לנובו מציינת שהיא גם מונעת שימון, המקשים הם בגודל 1.5 מ"מ מסוג key travel, מעוצבים בסגנון DISH KEY בקוטר 0.3 מ"מ.   

בדיקות ביצועים

ועכשיו, לאחר שהכרנו קצת את המחשב, יכולותיו וחלקיו הפנימיים, נוכל להתפנות גם למבחני ביצועים שייתנו לה תמונה מדוייקת יותר מה המחשב הזה מסוגל לעשות. לפני הכל נביט בתמונות הבאות שהופקו בעזרת CPUZ הוותיקה. לחיצה על התמונה תיתן תמונה גדולה יותר.

בדיקת בנצ'מארק של CPUZ

את הבדיקה הבאה ביצעתי עם CINEBENCH R23 וכן עם גירסה 2024. גרסה זו של CINEBENCH  שיצאה לאחרונה כוללת חידוש מפתיע בצורת בנצ'מארק גם לכרטיס המסך. בתמונה כאן למטה נוכל לראות את שלושת הפרמטרים שגרסת 2024 כוללת, GPU – כרטיס מסך, בדיקת המעבד ב- MULTI ובדיקת המעבד ב- SINGLE. הלנובו שלפנינו קיבל 9385 נקודות לכרטיס הגרפי, 880 נקודות למולטי, ו-102 נקודות לסינגל. יש לציין שאין שום קשר או קורלצייה בין R23 לגרסת 2024 של CINEBENCH. בגרסה הקודמת קיבל המחשב 13494 נקודות למולטי, ו- 1695 נקודות לסינגל.  שימו לב שהרצת מבחנים כבדים על המחשב הזה, או הפעלת חישובים כבדים, עלולה להעמיס את המעבד והזכרונות, ואז מערכת הקירור שכוללת שני מאווררים מתחילה לעבוד במהירות מקסימלית, שבאה לידי ביטוי ברעש איוורור שבוקע מחלקו התחתון של המחשב.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

חדש לעומת ישן בתוכנת CINEBENCH

בנצ'מארק נוסף פופולרי הוא למעשה כמה מנועי בדיקות גרפיות מבית UNIGINE, ששני המנועים המדהימים שלהם מתועדים כאן בתוצאות. מנוע אחד ותיק HEAVEN קיבל 625 נקודות, וזה החדש יותר קיבל 6358 נקודות. מבחינת ביצועי FPS, מנוע HEAVEN קיבל 24.8 FPS בממוצע, ומנוע SUPERPOSITION קיבל 47.5 FPS בממוצע. יש לציין שתוצאות אלו נמוכות בהרבה מביצועי חומרה דומה מקבילה במחשבים נייחים. 

תוצאות בדיקת UNIGINE

בדיקה חשובה נוספת בוצעה עם האתר WebXPRT שבודק פרמטרים רבים בביצועי מחשבים, וגם ביצועי דפדפנים. יש לציין שגם חברת אינטל במסמכים רשמיים לצורך סקירת מעבדים חדשים, ממליצה על האתר הזה. את הבדיקה כאן ביצעתי  עם הלנובו יוגה שבסקירה וכן להשוואה עם מחשב העריכה  הנייח והחזק שלי (מסומן בגרף כ- EDIT). ניתן לראות בבירור שביצועי הנייח טובים יותר מהנייד, ודפדפן הכרום מציג בנקודות ביצועים טובים יותר בכמה אחוזים בודדים.  

בדיקה עם WEBXPRT

אחת השאלות המסקרנות כל בעל מחשב נייד היא כמה זמן יחזיק מעמד ללא טעינה. וכמו כל טלפון נייד שעובר סדרות של מבחני ביצועים כדי להבין כמה זמן יחזיק ללא חיבור למטען, כך גם מחשב נייד ובמיוחד אם הוא בשימוש אצל סטודנט או עובד שטח שלא נמצא באופן זמין לייד שקע הטענה. מהניסיון שצברתי עם היוגה בשבועות שהיה בסקירתי, מצאתי שללא חיבור לספק הכח שלו, ותוך כדי כתיבת הסקירה הזו וללא הפעלת סרטי וידאו, הוא החזיק מעמד כשעתיים וחצי. בדיקה סינטטית עם PCMARK10 מצאה את הנתון של שעתיים ו-18 דקות. כדי לאמת נתונים, ערכתי בדיקה נוספת עם  כתיבה די רצופה, עריכה ושמיעת מוסיקה אונליין עם היוגה כשספק הכח מנותק, נתנה בפועל כשעתיים ו-45 דקות, כשבשלב זה המחשב כבר החל לאותת שקשה לו והוציא הודעה למסך לחבר את ספק הכח. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בדיקת ביצועי סוללה עם PAMARK10

מעניין גם לראות פיזית, כשמצביעים עם העכבר על סטאטוס הסוללה בצידו הימני התחתון (במצב אנגלית) של המחשב, מקבלים נתון דומה המבוסס על חישובים של המחשב עצמו, כפי שנוכל לראות בתמונה הבאה: 

המחשב לכאורה נותן אינדיקצייה כמה זמן נשאר בסוללה

בתוך ערכת הבדיקות של 3DMARK יש סימולציות משחקים,  בהם SPEED WAY. הרצתי בדיקה זו על שלושה מחשבים שונים ומודרניים למדי. היוגה שבסקירה קיבל 2125 נקודות, מחשב העריכה שלי עם מעבד חזק דור 13 וכרטיס מסך של אינטל ARC 750 קיבל 2195 נקודות, ומחשב שלישי חדיש לניסויים עם מעבד דור 14 וכרטיס חזק RTX 4060TI קיבל 3166 נקודות. כל זה בתמונה הבאה, בה היוגה מסומן במלבן אדום:

השוואת בדיקה עם שלושה מחשבים

תוכנה נוספת לבדיקות ביצועים היא Pass Mark PerformanceTest. יש בה סטים שלמים של בדיקות שונות וכן השוואות למחשבים אחרים שנבדקו עם ממוצעים עולמיים ולכן היא מעניינת מבחינת התוצאות שהיא נותנת. בדיקה מלאה עם כל האופציות הגלומות בה נתנה את התוצאה הבאה של 9482 נקודות, שזוהי תוצאה מצויינת כשלעצמה, בהינתן שהממוצע העולמי על פי PASSMARK עומד על 4940 נקודות. היוגה כאן נתן תוצאה כפולה, כשהטופ העולמי של PASSMART עומד על 25728 נקודות, ואינו יכול להתחרות במחשבים אימתניים בהם מעבדי AMD מסוג ThreadRipper. אם נביט בנתונים בתמונה כאן למטה בצידה הימני, נראה שההמחשב נמצא במיקום מצויין הרבה מעבר לממוצע העולמי, מה שמעיד באופן ישיר על הביצועים החזקים שלו.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

בנצ'מארק כולל של כל המחשב עם PASSMARK

סיכום

ולאחר שהתרשמתי הייטב מהשימוש ביוגה החדש והרצת מבחני ביצועים שונים  כדי להבין היכן למצב אותו בסקלת הניידים, ניתן לומר שהמחשב הזה הוא פשוט מצויין. החל מהמסך המיוחד בגודל 14.5 אינץ מסוג מיני LED, דרך מערכת הרמקולים המרובעת שמשמיעה סאונד עשיר חזק ומדוייק ועד למיקלדת בעלת התאורה האחורית והנוחה ונעימה במיוחד להקלדה שהופכים את השימוש במחשב הזה לתענוג צרוף. בשלב זה של הסקירה, ולקראת הסיכום, החלטתי גם לצלם קטע וידאו קצרצר להדגמת המצלמה. המחשב מצוייד במצלמה שמסוגלת לצלם באיכות 1440P וכך זה נראה:

יש לציין שבשנה האחרונה ברוב הניידים בהם נתקלתי, מצאתי מצלמת אינטרנט מובנית ברזולוצייה של 720 בלבד, ולכן למצוא מחשב נייד ובו מצלמה שמצלמת מעל 1080P, זו בהחלט הפתעה מצויינת, ואמנם הוידאו הקצר כאן, לפחות מבחינתי מעיד על איכות המצלמה. המחשב נבדק גם עם המשחק הגרפי הכבד במיוחד Halo Infinite, שלפני התקנה כולל קובץ בגודל  של 55 ג'יגה. עם הפעלת המשחק התקבל הרושם  שהמחשב לא ממש מסוגל להריץ אותו בקלות, ואולי דורש הגדרות מיוחדות, שמקוצר זמן לא יכולתי להיכנס אליהם. במקביל הרצתי גם את תוכנת הבנצ'מארק הייעודית CATZILLA, שנועדה לאבחן ניידים ומחשבים נייחים. תוכנה זו מעניינת ביותר וכוללת גרפיקה מרשימה במיוחד. ה- CATZILLA מאפשרת בחינת מחשבים עד 4K אולם דורשת תשלום גבוה במיוחד. בריצה שלה על היוגה, היא נתנה תוצאות לרזולוצייה של 576P שאולי לא כל כך רלוונטיות למסך של 1440P, עדין מה שניצפה על המסך היה מרשים במיוחד, גם ובעיקר בגלל  המסך האיכותי של היוגה. קבלו טעימה:   

צילום מסך המחשב בזמן ריצת CATZILLA

ולגבי המחיר של מחשב היוגה החדש, עם הורדת הסקירה לדפוס, נצפה באתר סחר ישראלי מחיר של 11,884 ש"ח, ובאילת 10,157 ש"ח. 

הערת המערכת: שימו לב! יש מקומות בהם המחשב יקרא גם YOGA PRO 9i

מפרט טכני לכל סדרת ה- Yoga 9 Pro

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

סקירה : Lenovo Select Wireless Modern Combo – מקלדת ועכבר בסט אחד
סקירה : Lenovo Select Wireless Modern Combo – מקלדת ועכבר בסט אחד
המעבד לניידים Panther Lake של אינטל מתקרב בצעדי ענק
המעבד לניידים Panther Lake של אינטל מתקרב בצעדי ענק
סקירה : Ultimate Ears Everboom – סאונד ב-360 מעלות
סקירה : Ultimate Ears Everboom – סאונד ב-360 מעלות
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Lenovo Tab Plus – טאבלט עם סאונד עוצמתי
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
סקירה : Logitech Pop Icon Combo – מקלדת ועכבר בעיצוב מיוחד
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
CHERY ו-FREESBE משיקות את Arrizo 8 PHEV בישראל – סנונית ראשונה בטכנולוגיית הייבריד פלאגאין
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.