שנת 2022 עומדת בפתח, ולפני ששנת 2021 נגמרת החלטנו במערכת טכנולוגיה ואנשים, לבחור את המוצרים הבולטים שעשו לנו את זה במהלך השנה הנוכחית. שנת 2021, סיפקה לנו אין ספור חידושים ומוצרים טכנולוגיים ולא את כולם הספקנו לבדוק ולסקור, ועדיין נבחרו ונכנסו לנבחרת המוצרים שלנו לשנה זו. מספר מוצרים לא הושקו השנה, אבל השאירו חותם עלינו גם השנה וגם הם נכנסו לנבחרת שלנו. בכל קטגוריה, בחרנו מוצר טכנולוגי אחד, שלפי דעתנו ראוי להכלל בנבחרת שלנו, ואלו המוצרים הטכנולוגיים שהכי עשו לנו את זה השנה :
בקטגוריית המחשבים הניידים בחרנו בנייד של חברת לנובו ה-ThinkPad X1 Carbon Gen9, מאוד אהבנו לעבוד איתו ולסקור אותו, הוא קל משקל, בעובי דק במיוחד, עם מקלדת מהטובות שיש לשוק הניידים להציע ומספק ביצועים מעולים.
לסקירה שלנו עליו לחצו כאן
קטגוריית מסכי המחשב מתחלקת לשניים : מסך מחשב לעבודה שוטפת וליוצרי תוכן ו-מסך לגיימרים.
בחרנו במסך לעבודה שוטפת וליוצרי תוכן של חברת HP ה-Z25XS, המסך מאוד הרשים אותנו ביכולות לספק צבע עשיר ומדוייק עם אפשרויות רבות לעריכת פלטת הצבעים לפי סוגי עבודה שונים, איכות הבניה של המסך, רכזת USB, יכולת לעבוד עם חיבור USB-C כ-Display Port, עם יכולת לכיוון גובה, הזזה לצדדים וסיבוב המסך על צירו (Pivot) וכל זה במחיר שפוי. לסקירה שלנו עליו לחצו כאן
המסך של Agon By AOC 493UCX הוא המסך הנבחר שלנו לגיימרים השנה, לא יצא לנו לעבוד איתו או לסקור אותו אבל בזכות ביקורות טובות ברחבי הרשת ומאז שהוא הושק אנחנו די מפנטזים עליו החלטנו לבחור בו לנבחרת שלנו. המסך בגודל 49 אינטש, קעור ורחב במיוחד (רדיוס של 1800) , 108 פיקסלים פר אינטש (PPI), יחס גוף של 32:9 עם תאורה אחורית W-LED ורזולוציה של DQHD 5120X1440. על המסך הזה אפשר להציג כמה דברים במקביל וגם לשחק באותו שטח נדלני של המסך.
בקטגוריית זכרונות המחשב בחרנו בזכרון של חברת XPG ה-Spectrix D50, בחרנו בו בזכות העיצוב היפיפה בשילוב עם ביצועים מושלמים. מצוייד בגוף קירור פאסיבי מאלומיניום עם תאורת לד מצויינת. הכרטיס תומך במהירות שעון של עד 4133Mhz, עם שיהוי של 16CL ומגיע בנפחים 8,16 ו-32 ג'יגה בייט. לסקירה שלנו עליו לחצו כאן
קטגוריית האחסון למחשבים מתחלקת לשניים : אחסון פנימי ו-אחסון חיצוני נייד.
בקטגוריית האחסון הפנימי למחשב, בחרנו בכונן ה-M.2 Nvme של חברת ווסטרן דיגיטל-WD_Black SN850, גם עם האחסון הזה לא יצא לנו לעבוד או לסקור אותו ואחרי שקראנו עליו רבות וטובות ברחבי הרשת החלטנו לבחור בו לנבחרת שלנו. הכונן עובד בתקן PCIE 4.0 ומגיע בשתי תצורות : עם גוף קירור או בלי גוף קירור. הכונן מסוגל להגיע למהירויות גבוהות של עד 7000MB/s בקריאה רציפה ועד 5300MB/s בכתיבה רציפה לכונן, מגיע בנפחים של 500GB עד 2TB.
בקטגוריית האחסון החיצוני, בחרנו בכונן של חברת סמסונג SSD-T7 Touch, בחרנו בכונן כי הוא פשוט מעולה. קנינו את הדגם ללא קורא טביעת האצבע לשימושנו האישי היומיומי (סקירה עליו בקרוב). מתחת למכסה המנוע של הכונן הזה מסתתר כונן NVME ויחד עם חיבור USB-3.2 Gen.2 הכונן מסוגל להעביר קבצים במהירות של 1050MB/s וניתן לכתוב אליו במהירות של 1000Mb/s לשניה. הכונן מגיע בשתי תצורות : עם קורא טביעת אצבע או בלי, מגיע בנפחים 500GB עד 2TB.
בקטגוריית נתבי הרשת, בחרנו בנתב של חברת אסוס ה-RT AX88U, נכון הנתב הזה וותיק ולא הוכרז השנה אבל הוא עדיין בעינינו הנתב הכי טוב בשוק הנתבים הביתיים גם השנה. מה יש להגיד על הנתב המעולה הזה? המון! אבל נקצר, הנתב תומך ב-AX 160Hz כלומר וויפי 6, יש לו 8 כניסות LAN, מגיע עם 4 אנטנות, כניסת USB (יכול לשמש כשרת NAS), הקליטה באינטרנט אלחוטי ויציבות רשת בנתב הזה מהטובים שראינו, וראינו לא מעט נתבים בחיינו.
בקטגוריית הטלוויזיות בחרנו לנבחרת שלנו את הטלוויזיה של סוני – Bravia Oled A90J, את הטלוויזיה זכינו לראות באירוע ההכרזה של ישפאר בישראל. הצבעים שיוצאים מהטלוויזיה הזאת השאירו אותנו עם רושם חזק עליה, הפאנל שסוני שידכו לטלוויזית ה-OLed הזאת היא מהטובות שראינו אם לא הטובה שבהם. החדות, עושר הצבעים ומסך בהיר מאוד במסך Oled, זה הישג מרשים מצד סוני. גם בגזרת הסאונד, הטלוויזיה הזאת מככבת עם סאונד מעולה שבוקע מהזכוכית של המסך, פ'יצר ייחודי לסוני. הטלוויזיה שייכת לסדרת המאסטר של סוני, מה שאומר כיול ידני לצבעים על ידי צוות מומחים במפעל החברה לכל מסך בנפרד, המבטיח דיוק מירבי שלהם. מגיע בגדלים 55,65 ו-83 אינטש.
לידיעה המלאה לחצו כאן
בקטגוריית הסמארטפונים בחרנו את הסמארטפון המתקפל של סמסונג ה-Galaxy Z Fold3 לנבחרת שלנו, המתקפל הזה היה אצלנו בשימוש מספר חודשים, ונהנו מכל דקה איתו. סמסונג הוכיחה שוב שהיא יכולה להפתיע עם מכשיר שהוא פסגת הטכנולוגיה היום. סמארטפון שהוא גם טלפון, גם מיני טאבלט, גם מצלמה וגם נוטבוק לניהול משימות, בגוף של מכשיר אחד מתקפל. נכון הוא כבר נמכר בשנים קודמות, אבל סבל מחבלי לידה ולא היה בשל מספיק. השנה סמסונג שיפרו את המתקפל החדש והוא בשל להקרא סמארטפון דגל. לסקירה שלנו עליו לחצו כאן
בקטגוריית המטענים, בחרנו לנבחרת שלנו את המטען של חברת אנקר ה-PowerPort Atom 3 Slim, המטען נמצא אצלנו בשימוש יומיומי כבר מעל שנה, המטען הוא שולחני ומטעין את כל המכשירים שיושבים ליד המחשב שלנו ותמיד אפשר לסמוך עליו שיבצע את העבודה במהירות. הוא מגיע עם 4 כניסות כאשר שלושה מהם מסוג USB-A וחולקים הספק של 20W ביניהם, החיבור הנוסף הוא מסוג USB-C, מצוייד בטכנולוגיית PowerIQ3 של אנקר עם הספק של 45W ומסוגל להטעין גם ניידים וגם סמאטרפונים בהטענה מהירה. לסקירה שלנו עליו לחצו כאן
גם קטגוריית האוזניות מתחלקת לשתיים : אוזניות TWS ואוזניות קשת מעל האוזן.
בקטגוריית אוזניות TWS בתוך האוזן בחרנו לנבחרת שלנו, את האוזניות של חברת ג'ברה ה-Elite 7 Pro. האוזניות המושלמות לדעתנו בכל הקשור להתאמה לאוזן שלנו, איכות השמע, המיקרופונים וסינון רעשי רקע מהטובים שחווינו באוזניות. סקירה עליהם תעלה לאתר בקרוב.
בקטגוריית אוזניות הקשת מעל האוזן, בחרנו לנבחרת שלנו, את האוזניות של סוני ה-WH-1000XM4 זהו הדגם החדש שמחליף את האוזניות המעולות ה-1000XM3, התנסינו איתם באירוע ההשקה של מסכי הברוויה שנערך השנה. מגיע עם ביטול רעשים, תמיכה בבלוטות' 5.0, הפסקת ניגון שיר בהורדת האוזניות וסאונד מהטובים שחווינו באוזניות קשת.
בקטגוריית הרמקולים הניידים, בחרנו לנבחרת שלנו את הרמקול של חברת אנקר ה-Flare 2. עבדנו איתנו מספר חודשים ואנחנו חושבים שמגיע לו להיות בנבחרת שלנו השנה, הרמקול מספק איכות שמע טובה מאוד, באסים עוצמתיים, עם טווח קליטה גדול, עם נורות לד שמוסיפות לאווירה, שליטה על פקדי הניגון מהרמקול עצמו ומהאפליקציה. מאוד נהנינו ממנו כשהוא היה אצלנו לצורך סקירה. לסקירה שלנו עליו לחצו כאן