דל טכנולוגיות בשיתוף פעולה עם אינטל יצאו ביוזמה חדשה לשימוש חוזר במוצרי החברה
שתי החברות חברו יחד על מנת לייצר רעיונות חדשים לעיצוב מחשבים ומוצרים תוך כדי הקטנת טביעת הרגל של החברה בזיהום פחמני בעד כ-50 אחוז ולעודד שימוש חוזר ברכיבים לפני שממחזרים אותם. בין הרעיונות שהועלו בקונספט לונה :
- צמצום מספר הברגים בכל מוצר לתיקון מהיר
- כיווץ גודל לוח האם ב-75 אחוז
- רכיבים הניתנים להחלפה ותיקון במהירות
Dell Technologies ממשיכה במאמצי הקיימות שלה ומשיקה את "קונספט לונה" עבור טיוב תהליכי ייצור המוצרים שלה, זאת כחלק מיעדי החברה בנושא הקיימות.
קונספט לונה, שפותח בשיתוף עם אינטל, בוחן רעיונות עיצוב חדשניים שיהפכו רכיבי מוצרים לנגישים, ניתנים להחלפה ולשימוש חוזר. הרעיון פועל בשני מישורים: צמצום טביעת הרגל הפחמנית ושימוש חוזר.
במישור הראשון, ניתן יהיה לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית על ידי כיווץ השטח של לוח האם בכ-75%, שימוש באלומיניום במבנה המוצר וצמצום הכוח שצריך לספק לרכיבים – זאת בדרך לסוללה קטנה יותר עם יכולות מתקדמות למחזור תאי סוללה שיספיקו עבור שימושי יומיומי במחשב. אם כל האלמנטים העיצוביים יתממשו, צפויה להירשם ירידה של 50% בטביעת הרגל הפחמנית הכוללת של המוצר.
באשר למישור השני, החזון לעתיד הינו שימוש חוזר באותם המוצרים, תוך שינוי המשוואה מ"שימוש ואז מחזור" ל"שימוש, תיקון, שימוש חוזר עד שהחומרים כבר לא שמישים, ואז מחזור".
לצורך כך, משקיעים ברעיונות שיסייעו למשתמשים בתהליך התיקון. למשל צמצום מספר הברגים פי 10 כדי שתהיה גישה מהירה ופשוטה יותר לרכיבים הפנימיים של המחשב וכך יצומצם זמן התיקון ויהיה קל לפעול לשימוש חוזר; רעיון נוסף להקל על תהליך הפרדת חלקים בכל מוצר כדי שיהיה נוח לתקן, או להחליף בדרך לשימוש חוזר לפני רכישה מוצר נוסף; בנוסף, לבסס טכנולוגיה מתקדמת לשיפור חיי הסוללה, שתישמר לאורך שנים רבות של שימוש ותעודד את השימוש החוזר.