חדשות : חברת Waze מציגה את סקר "שנה במבט לאחור" איך התנהגנו כנהגים ואילו טרנדים העדפנו בשנה החולפת

לקראת סיומה של שנת 2021, שנה בה נהגנו קצת יותר, הרגשנו עומס הולך וגובר ועלייה של כ-25 אחוזים בנסועה בהשוואה לתקופת טרום הקורונה, זה הזמן להבין יותר על ההרגלים של נהגי ישראל, מה הם מעדיפים לנשנש בזמן נהיגה או איזה שיר הם מעדיפים לשמוע. בסקר  "שנה במבט לאחור" שערכה אפליקציית Waze נמצאו התשובות לשאלות הללו ועוד. הסקר בוחן את השנה האחרונה שלנו בכבישים, היעדים אליהם נסענו הכי הרבה, איזה ספרים ומוזיקה בידרו אותנו, ומה הם הרגלי הנהיגה שלנו במהלך 2021.

ב-Waze שאלו נהגים מישראל, ארה"ב, קנדה, בריטניה, צרפת, איטליה, ברזיל ומקסיקו, כיצד הם מתנהלים מאחורי ההגה, מה הן העדפות שלהם, עובדות מהנות, שאיפות ומה הם חוו על הכביש בשנה החולפת. אחרי שנה שבה רובנו נשארו קרוב לבית, 2021 הייתה פתח להזדמנויות חדשות לצאת חזרה לכבישים וגם לפקקים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

2021 במבט לאחור – התוצאות:

דפוסי נהיגה: אילו התנהגויות, טרנדים או הרגלים מוזרים הציגו הנהגים ב-2021?

  • 60% אמרו שהם נהגים מאושרים, ודירגו את עצמם בציון 8 ומעלה (מתוך 10). הנהגים בישראל קיבלו ציון 7 מתוך 10 בעוד הנהגים בברזיל ומקסיקו דורגו כנהגים המאושרים ביותר.
  • בישראל, בני 65 ומעלה הם הנהגים המאושרים ביותר, בעוד שבני 55 עד 64 הם הכי פחות מאושרים.
  • הבריטים ידועים כמנומסים, אין זה מפתיע ש-60% יחכו בסבלנות אם מכונית לפניהם לא תנוע. בישראל באופן מפתיע, רק 41% יעדיפו לצפור במקרה כזה.
  • הנהגים בישראל השתמשו במכוניות שלהם בעיקר כדי לצאת לקניות, ובמקום השני הישראלים העדיפו לנסוע למלונות.

בידור: מה בידר את הנהגים השנה ואיך מתמודדים עם העלייה בתנועה ובעומס?

  • ממתקים נבחרו לנשנוש המוביל עבור נהגים ברחבי העולם, למעט ארה"ב, שם הנהגים העדיפו מזון מהיר בזמן הנסיעה שלהם.
  • 45% מהישראלים מוכנים לוותר על אלכוהול במשך שנה בשביל נהיגה ללא פקקים.

רק 6% יוותרו על הטלפון שלהם; רק 2% מבני 55 – 64 יוותרו על הטלפונים שלהם, אבל 38% מהם יוותרו על שוקולד וטייק אווי.

  • בני 45-54 ניצלו את הזמן ברכב כדי לעשות שיחות בנייד, ובני ה-55 עד 64 הקשיבו למוזיקה. הצעירים (בני ה-18 עד 24 ) גם ניצלו את הזמן ברכב לדבר עם שאר נוסעי הרכב יותר מכולם.
  • השיר הפופולארי של השנה על פי הנהגים הישראלים היה “Bad Habits” של אד שירן, אך בשקלול
    של שאר המדינות השיר "stay" של ג'סטין ביבר וקיד לארוי לקח את המקום הראשון.

 
חלומות: מה היו רשימות המשאלות של הנהגים והנוסעים?

  • 36% מהנהגים בישראל בחרו בבאטמוביל של באטמן כמכונית החלומות שלהם ורק לאחר מכן באסטון מרטין של ג'יימס בונד ו-בדולריאן מהסרט "חזרה לעתיד".
  • הישראלים חולמים לנהוג עם אילון מאסק, ואחריהם עם ג'ניפר לופז וביונסה. 12% היו שמחים שקים קרדשיאן תשב לצידם במושב הנוסע.
  • קארפול הוא הפתרון הטוב ביותר לצמצום הפקקים עבור 33% מהנהגים בכל העולם, בישראל 45% מתושבי המרכז מעידים על עצמם שהיו חולקים נסיעה ברכב עם חבר או עמית כדי לצמצם את זמן הנסיעה לעבודה, בעוד 36% מתושבי תל אביב היו עוברים דירה לצורך נסיעה קצרה יותר.


לטייל בארץ ישראל:
המיקומים והטרנדים המובילים אליהם נסעו ישראלים ב-2021

  • באילו ערים נהגו הישראלים הכי הרבה בקיץ (יוני-ספטמבר)?
  1. תל אביב יפו
  2. ירושלים
  3. ראשון לציון
  4. פתח תקווה
  5. חיפה
  6. רמת גן
  7. נתניה
  8. הרצליה
  9. חולון
  10. באר שבע

 

  • לאילו יעדים הישראלים ניווטו?
  1. סופרמרקט/ מכולת
  2. מלון
  3. תחנת דלק
  4. בית חולים/ רפואה דחופה
  5. מפעל/תעשייה
  6. בית קפה
  7. מרכז כנסים/אירועים
  8. צבא
  9. מכללה/ אוניברסיטה

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

ביקורת סרט : סטליוס – הקול של יוון, סיפורו של סטליוס קזנג'ידיס
ביקורת סרט : סטליוס – הקול של יוון, סיפורו של סטליוס קזנג'ידיס
Dell משיקה את Alienware Aurora 16 : ניידי גיימינג עם קירור מתקדם ובינה מלאכותית
Dell משיקה את Alienware Aurora 16 : ניידי גיימינג עם קירור מתקדם ובינה מלאכותית
הושק : Philips Evnia 25M2N5200U – מסך גיימינג 390Hz לגיימרים תחרותיים
הושק : Philips Evnia 25M2N5200U – מסך גיימינג 390Hz לגיימרים תחרותיים
URAV 2025: כנס הכלים האוטונומיים חוזר לירושלים
URAV 2025: כנס הכלים האוטונומיים חוזר לירושלים
השקה : Sennheiser ACCENTUM Open Wireless – אוזניות פתוחות חדשות במחיר מפתיע
השקה : Sennheiser ACCENTUM Open Wireless – אוזניות פתוחות חדשות במחיר מפתיע
מכבידנט SWITCH IT: שירות חדשני להחלפת תורים באפליקציה בלחיצת כפתור
מכבידנט SWITCH IT: שירות חדשני להחלפת תורים באפליקציה בלחיצת כפתור
סקירה: Lenovo Wireless VoIP Headset – אוזניות אלחוטיות ל-Zoom, Teams ושיחות עבודה
סקירה: Lenovo Wireless VoIP Headset – אוזניות אלחוטיות ל-Zoom, Teams ושיחות עבודה
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.