לנובו השיקה ביולי האחרון את סדרת ה-ThinkPad לשנת 2021 לשוק העסקי, ניתן לקרוא על ההשקה פה , בהשקה הציגו בין היתר את הנייד T14S Gen2 מחשב 14 אינטש דק וקל משקל, עם אופציה למעבד Ryzen Pro 7 של חברת AMD, בנוסף למעבדי אינטל שהנייד יכול להגיע איתם. לקחתי את הנייד עם המעבד של AMD לנסיעת מבחן והתוצאות לפניכם.
מה בקופסה?
- נייד – ThinkPad T14S
- ספק כח בקיבולת של 65W
- מתאם כרטיס רשת Lan 1GB
- אחריות וניירת
בגזרת העיצוב לנובו בחרו במארז העשוי בחלקו העליון מסיבי פחמן, בחלק הפנימי של המקלדת במגנזיום ובחלקו התחתון באלומיניום. בזכות החומרים שלנובו בחרו להשתמש כאן הנייד קל משקל יחסית ושוקל 1.28 ק"ג ודק במיוחד.
על הנייד מתנוסס הלוגו של ThinkPad ומוצג בצדו הימני התחתון בגב המסך עם נורת הלד האדומה מעל האות i, כאשר המחשב פועל היא נדלקת. בנוסף הלוגו של לנובו מוטבע בפינה השמאלית העליונה בגב המסך.
בחלק התחתון נמצא 4 רגליות גומי שמונעות את תזוזת הנייד, ואת פתח יניקת האוויר של המאוורר. בנוסף קיים פתח אוורור אחד בצדו הימני של הנייד.
ה-T14S Gen 2, מצוייד במסך מגע כהה נגד השתקפויות 14 אינטש עם פאנל IPS, ברזולוציה של 1920X1080 FHD עם בהירות מסך של 400 ניטס.
מתחת למכסה המנוע, לנובו ציידו את ה-T14S במעבד AMD Ryzen 7 Pro 5850U המיוצר בתהליך ייצור של 7 ננו מטר עם כרטיס מסך מובנה במעבד. המעבד בעל 8 ליבות ו-16 תהליכונים לוגיים ומגיע למהירות שעון המתחילה מ-1900MHz ועד 4440MHz במקסימום.
זיכרון LPDDR4 בנפח 16GB כפול ערוצים במהירות שעון של 4266MHz, הזכרון מולחם ללוח ואין חריצי הרחבה כך שלא ניתן לשדרג.
כרטיס רשת אלחוטית Intel AX200 בתקן Wifi 6, ובלוטות' 5.2. כרטיס רשת קווית אין בנייד, הנייד בסקירה הגיע עם מתאם שמתחבר לנייד ומאפשר חיבור קווי של 1GB.
בנוסף הנייד בסקירה הגיע עם כרטיס eSIM ו-תמיכה בנאנו סים לגלישה סלולרית בדור 4G.
אחסון SSD Nvme דגם PC SN730 של חברת Western Digital הכונן מגיע בתקן Gen.3 ולא בתקן החדש Gen.4.
המקלדת בנייד T14S אינה שונה ממקלדות אחרות שלנובו משדכת לניידים מסדרת ה-ThinkPad מזה שנים כבר, ואפשר להגיד שזאת המקלדת הכי נוחה ומדוייקת שיש לשוק הניידים להציע. עם עומק מקשים מדוייק בכל לחיצה, עם מרווח מדוייק בין מקש למקש והרגשה של מקלדת מכנית, פשוט תענוג לעבוד על המקלדת הזאת. המקלדת מגיעה עם תאורה אחורית בצבע לבן עם שתי רמות חוזק.
גם משטח העכבר המוכר והטוב מסדרת ה-Think נמצא פה וחווית העבודה איתו היא מושלמת. המשטח עשוי זכוכית ומגיב לכל תזוזה של האצבע בדיוק מושלם ומאפשר לחיצה על כל ההיקף של המשטח עם תגובה מהירה ומדוייקת. גם פה מהמשטחים הטובים שחוויתי במחשב נייד.
בגזרת הרמקולים לנובו ציידו את הנייד בסאונדבר הממוקם מעל המקלדת ומתחת למסך ומסתתרים מתחתיו 2 רמקולים עם הספק של 2W כל אחד וסה"כ 4W. מעבר למיקום המרענן אין פה חווית סאונד יוצאת דופן והרמקולים לא מספקים חוויה טובה מספיק. הרמקולים מגיעים עם תמיכה בדולבי אודיו.
המסך שלנובו שידכו לנייד בדור השני שלו, הפתיע אותי לטובה וגם ברזולוציה של 1080P נהניתי לצפות בסדרות בנטפליקס, למרות שהוא רק בגודל 14 אינטש, הפאנל איכותי ובהירות המסך טובה מאוד, בנוסף לנובו מאפשרים על ידי שילוב של מקש ה-Fn והאות D לבצע הסתרה של המסך בצפיה מהצד על מנת למנוע הצצה למסך כשאנו עובדים עליו. פי'צר מעולה לאבטחת מידע שחוסך קניית מגן מסך למטרה הזאת.
מצלמת הרשת מגיעה ברזולוציה של 720P עם 30 פריימים לשניה, האיכות שלה סבירה ובחושך נקבל תמונה מגורענת כמו רב המצלמות בניידים היום. חבל שלא עוברים למצלמות 1080P האיכותיות יותר. בנוסף המצלמה מגיעה עם חיישן אינפרה אדום לעבודה מול Windows Hello, וכוללת גם חיישן קרבת אדם המאפשרת לנעול את המחשב אם עזבנו אותו ולפתוח אותו כשחזרנו אליו. גם פה קיימת מגרעת מכנית לסגירת המצלמה במידה ונחפוץ בכך. בנוסף כפתור ההדלקה משמש גם כקורא טביעות אצבע למי שלא רוצה לעשות שימוש במצלמה לזיהוי פנים.
בגזרת החיבורים הנייד מגיע עם החיבורים הבאים : בצד שמאל נמצא חיבור USB-C 3.2 Gen2, חיבור USB-C 3.2 Gen2 נוסף, חיבור למתאם כרטיס רשת חיצוני, HDMI 2.0, חיבור USB-A 3.2 Gen1, חיבור אודיו 3.5 מ"מ.
בצד ימין נמצא חיבור למנעול קנזינגטון, חיבור USB-A 3.2 Gen1, קורא כרטיס חכם.
מאחורה נמצא את מגירת הנאנו סים לגלישה סלולרית.
הסוללה בנייד מגיעה בקיבולת של 57Wh והיא מסוג Lion-Polymer ותומכת בטעינה מהירה של 80% סוללה תוך שעה אחת בלבד. נתוני היצרן מבטיחים 14.9 שעות עבודה, בפועל בבדיקה שלי עם בהירות מסך של 70 אחוז, עבודה רצופה של כמה שעות על מסמך וורד, צפיה בסדרות וקצת זמן ללא שימוש כלל הסוללה החזיקה כ-9 שעות.
מבחני ביצועים :
הבדיקות שהרצתי התבצעו במספר כלים ולהלן התוצאות :
במבחן ביצועים כללי למחשב באמצעות תוכנת PCMARK 10 הנייד קיבל 5673 נקודות.
במבחן ביצועים למעבד באמצעות תוכנת Cinebench R23, הנייד קיבל 4953 נקודות בריבוי ליבות ו-568 נקודות בליבה בודדת.
במבחן ביצועים לכרטיס הגרפי באמצעות תוכנת 3D-MARK Time Spy הנייד קיבל 923 נקודות.
במבחן ביצועים לכרטיס הגרפי באמצעות תוכנת SuperPosition, הנייד קיבל 1562 נקודות ב-1080P Meduim Settings ו-1077 נקודות ב-1080P High settings.
במבחן ביצועים כללי לנייד באמצעות תוכנת GeekBench 5, הנייד קיבל 7662 נקודות.
במבחן ביצועים ל-SSD Nvme, באמצעות תוכנת AS SSD הכונן קיבל תוצאה של 1467.78MB/s בקריאה רציפה ו- 687.95MB/s בכתיבה רציפה. כמו כן הרצתי גם את מבחן העתקת הקבצים והתוצאות שהתקבלו : העתקת קובץ ISO נכתבה במהירות של 798.78MB/s ולקחה 1.34 שניות לביצוע. העתקת תוכנה נכתבה במהירות של 147.72MB/s ולקחה 9.52 שניות לביצוע. העתקת משחק, נכתבה במהירות של 453.29MB/s ולקחה 3.05 שניות לביצוע.
במבחן ביצועים ל-SSD Nvme, באמצעות תוכנת Crystal DiskMark 8, הכונן קיבל תוצאה של 1607.34MB/s בקריאה רציפה ו-1740.63MB/s בכתיבה רציפה.
מחיר : ניתן להזמין אצל המשווקים המורשים בעלות של 10,000 ש"ח לדגם הנייד בסקירה.
השורה התחתונה : הנייד ThinkPad T14s Gen2, הוא נייד מושלם לאנשי עסקים בדרכים, הזקוקים למחשב חזק שיריץ את כל המשימות להם הם זקוקים בשימוש יומיומי. הנייד בעל מעבד Ryzen 7 Pro של AMD, אשר מביא את המחשב לביצועים טובים מאוד גם לעבודה משרדית וגם לשימוש ביתי לצפיה בסדרות וסרטים. המחשב לא יכול להריץ משחקים כבדים אבל בהחלט ניתן לשחק עליו משחקים מסויימים אם מתפשרים על הרזולוציה. הנייד בעל מקלדת מעולה ועכבר עם תגובה מצויינת ומסך שמאפשר עבודה גם באור יום עם שמש ישירה. ושוב לנובו מוציאה דגם מוצלח בסדרת ה-ThinkPad קל משקל ודק במיוחד עם ביצועים לא רעים בכלל.
אהבתי
- קל משקל ודק.
- סוללה חזקה.
- מקלדת משובחת.
- איכות בניה.
- ריבוי חיבורים.
פחות אהבתי
- מחיר.
- מצלמה חלשה.
- כרטיס רשת קווי חיצוני.